» »

Koliko bi vi zaračunali za to spletno stran?

Koliko bi vi zaračunali za to spletno stran?

radiokills ::

Torej, delam na enem projektu, ki gre počasi proti koncu, pa bi potreboval vašo oceno vrednosti, da se lažje orientiram pri postavitvi cene.

Gre za spletni portal združenja nekih društev.

Moduli:
- podstrani
- članki/novice
- dogodki + prijave na te dogodke
- 'svetovalnica/vprašaj strokovnjaka' - obiskovalci postavljajo vprašanja strokovnjakom iz različnih področij, relacija med strokovnjaki in področji je many to many
- mailing lista - na frontendu obrazec za naročanje, pošiljanje je schedulirano, na x minut se pošlje y mailov
- user system, z dodeljevanjem pravic za urejanje posamezne vsebine
- podstrani lokalnih društev (so malo bolj specifični, zato nisem uporabil modula podstrani), sekundarna navigacija za te podstrani
- galerija - podstrani, članki/novice, dogodki imajo možnost dodajanja sličic - swfupload
- priponke - podstrani, članki/novice, dogodki imajo možnost dodajanja priponk - swfupload
- komentarji - podstrani, članki/novice, dogodki imajo možnost komentiranja + administracija komentarjev
- podstran s seznamom ponudnikov nekih storitev razporejenih v kategorije (s filtrom po kategorijah), kategorije in ponudniki se črpajo iz druge spletne strani s pomočjo xml-ja

Ostali featuri:
- rss feed za članke/novice
- implementacija facebokovega okvirja 'To je všeč naslednjim osebam'

Struktura strani je zastavljena v več (n) nivojih (vsaka podstran ima lahko več podstrani, nato spet vsaka podstran več podstrani, člankov, seznamov dogodkov...) seveda spada zraven multilevel navigacija. URL-ji so SEO friendly (stran.com/ime_drustva/novice/id_novice/naslov_novice).

Od dizajnerja sem dobil samo dizajn prve strani, ostale view-e sem zdizajniral sam, večinoma html/css, nekaj photoshopa, dobil sem tudi priročnik za CGP združenja, ki mi je olajšal izbiro barv in fontov.
V backendu je uporabljeno veliko javascripta, za lažji vnos vsebin, datumov. Wysiwyg editorji.
Verjetno bom poskrbel tudi za začetni vnos vsebin, dalje bodo sami.
Na koncu bom seveda poskrbel, da bo spletna stran xhtml valid ter normalno vidna tudi v IE 6/7/8.

Naročnik se še ni čisto odločil, ali bi imel na spletni strani tudi forum. Ponujate se dve možnosti: instalacija kakšne opensource skripte ala phpBB (samo se mi zdi, da je to malo overkill, pa še češko bo izgledalo) ali pa da spišem preprost buletin board sam (samo 1 level tema/posti).


Do sedaj sem porabil cca 110ur, računam, da jih bom še 50-60. Račun bom izstavil preko popoldanskega s.p.-ja, za popravke in nadgradnje bom seveda dosegljiv vsaj naslednji dve leti. Naj še povem, da se z zadevo silno mudi in je bila večina od teh 110h ur opravljena v zadnjih 14 dneh decembra, tudi med prazniki (verjetno to nima kakega posebnega vpliva na ceno, če ni bilo z naročnikom dogovorjeno prej, al kako?)

Torej sedaj me zanima na koliko bi vi ocenili tole (z lastnim forumom/phpBB/brez foruma).

Wox ::

Minimalno 25EUR/uro, če se niste drugače zmenili. Drugače pa je najboljše pred začetkom projekta postaviti okvirno ceno in potem se končna cena giblje +-20%.
Commodore 64

DonMatejo ::

Se strinjam z woxom. Tam okrog. Škoda, ker niste dorekli vnaprej, vsaj okvirno. Če ne bodo hoteli izplačati toliko, kot je tvoja minimalna cena, boste imeli težavo.Glede na to, da se mudi, bi lahko bil to tvoj plus pri pogajanjih, da jim drugače ne daš.

radiokills ::

Ja, res sem ga posral, da se nisem vnaprej za ceno zmenil. V webdizajnu/razvoju sem sicer že razmeroma dolgo, v podjetniških vodah pa precej nov. V službi me, ko pridejo stranke, zaprejo v omaro ter mi dajo flašo vode in nettop, ter skrajšajo deadline :).

Tody ::

Jah reci 4250 potem se pa dilejte toliko časa da boste vsi zadovoljni ti lahko ene 500 eur poješ in to bo to

HardFu ::

Se strinjam z napisanim
http://codeable.io

technolog ::

Spletna stran je vredna točno toliko, kolikor so ti pripravljeni plačat. Nič več in nič manj.

Dajte si dopovedat to.

Ponavad se že v štartu dogovorimo za ceno, da se izognemo neprijetnostim.

Lion29 ::

hm...

to je zelo tricky... namrec iz tvojih informacij vemo zelo malo...

mislim, da je technolog zadel bistvo....

zdi se mi pa cudno, da so dela stekla ne da bi se dogovorili za ceno... cudno se mi zdi s tvoje strani, cudno z njihove....

zdaj je po mojem se pravi cas, da jih malo povprasas glede budgeta, super izgovor bi bil, da imas v mislih kaksno dodatno izboljsavo, kaksno bolj interaktivno zadevo, ki vzame malo vec sasa in razvoja in da te zanima kaksen je dejansko njihov budget, da vidis, ce uspes to vkljuciti v razvoj....

pol pa vidis naprej
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

NorK ::

110 ur × urna postavka. Ta pa od 25EUR dalje - odvisno od tega ali je šlo za prilagajanje (in v kakšnem obsegu) obstoječih modulov ali za njihov razvoj.

Naštevanje modulov ne pove ničesar o zahtevnosti dela.

radiokills ::

Hec je, da sta naročnik in plačnik dve različni osebi, ki s tole stranjo kompenzirata neke druge stvari. Tako me naročnik seveda ni niti vprašal po ceni. Hotel sem samo okvirno vedet koliko bi to stalo. Najlepša hvala za nasvete.

@Kitoslav - seveda ti seznam modulov da vsaj osnovno predstavo za kakšno delo gre :). Kaj bi še potreboval, da bi vedel?

Rippy ::

In si mu vsaj približno "od toliko do toliko" povedal? Torej je bilo govora o ceni dela.

sergejevic ::

Haha 25 euro/uro, dobr se cenite. Je pa zanimivo, kako bi plačali nekoga drugega za delo, ki je npr. še bolj odgovorno in zahtevno. Koliko bi npr. plačali kirurga?

Wox ::

Otroci, pojdite v pojstlo. Čas je že.
Commodore 64

sergejevic ::

Wox, argumenti??? Ne rečem, da delo ni vredno 25 euro/uro. Zanima me samo, koliko bi po tvoje moral imeti kirurg urno postavko?

Dieu ::

Cenimo? Odvisno, lahko je tudi več ur za manjši denar, ker je slabši programer, pa bo v končni fazi slabše sprogramirano, za kak denar pa je verjetno odvisno od sreče, kako dolgo bo rabil.

Če imaš kakšnega Indijca in podobno, ki ti programira za par $ na uro, bo koda nikakršna (pozabi nadgrajevanje), izdelek bo vedno tako dolgo programiral (s tem mislim, dodajal še pa še kode, popravke, hooke, ...) dokler nebo delalo, ko bo vse delalo boš pa čez par tednov imel na svoji spletni strani čudovit text "Hacked by Turk..."

Sicer pa, jaz osebno raje kot za 10EUR/h delam kot freelancer preko interneta, maš kupe strani z ponudbami, kjer si plačan na izdelek, če obvladaš in končaš hitro, si zmagal. Glede kirurgov, boli me ... to naj oni skrbijo.
I was blind but now I see!

Wox ::

sergejevic je izjavil:

Wox, argumenti??? Ne rečem, da delo ni vredno 25 euro/uro. Zanima me samo, koliko bi po tvoje moral imeti kirurg urno postavko?


Odvisno od tega, kje je zaposlen. Moje mnenje verjetno nikogar ne zanima. Če sem malo sarkastičen, morda toliko kot mesar?
Commodore 64

Wox ::

Sicer pa od recimo 25EUR/uro, kaj misliš, koliko čistega ti dejansko ostane. Moraš razumet, da laufanje firme nekaj košta. Potem so tu prispevki, ki jih plačaš, da ima recimo lahko kirurg v pokoju penzijo. Potem plačaš, če si davčni zavezanec DDV, če nisi dohodnino. Od tega dobi kirurg, ki je zaposlen v javnem zdravstvu plačo. Razumeš? Kirurgu je v končni fazi v interesu, da je ta urna postavka čim višja, da bo lahko dobil lepo plačo z vsemi dežurstvi in tako dalje. Se strinjaš, sergejevic?
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

NorK ::

radiokills je izjavil:

@Kitoslav - seveda ti seznam modulov da vsaj osnovno predstavo za kakšno delo gre :). Kaj bi še potreboval, da bi vedel?
Ne, ne da mi nobene predstave o tem za kakšno delo gre. Namestitev modulov in programiranje sta zelo različni zadevi. Za kvalitetno programiranje je potrebno veliko več znanja in izkušenj.

Meizu ::

Res me zanima, zakaj je bil moj post izbrisan. Mavrik prosim za pojasnilo.

sergejevic ::

Wox, popoldanski sp. niti ni ne vem kakšen strošek. Sej sarkazem te včasih postavi na realna tla, ampak samo včasih. Primerjava mesar - kirurg je kar na mestu. Kot na primer programer - administrator (oz. tist ki tipka po tipkovnici).

Nimam nič proti, da programerji zaslužijo dobro. Tisti ki dela več kot 8 ur na dan, vsaj ne krade in še davke odvaja državi. To vzpodbujam. Se pa spomnim, kakšen halo je bil, ko so zdravniki imeli poleg rednih ur še precej nadur, češ, sami pogoltneži...

Wox ::

Nihče ne pravi, da si zdravniki ne zaslužijo poštenega plačila za dobro opravljeno delo. Moraš se pa navaditi, da pri nas mediji zganjajo velik halo za vsako stvar, tako da ne nasedat na te fore.
Seveda pa predpogoj za dobre plače v javnem sektorju je dobro stoječe gospodarstvo, kar pa trenutno ni glih, a ne? In si predstavljaš zdaj to situacijo, da sem jaz froc in da sta moja starša ostala brez dela. Potem pa jaz zahtevam od staršev zvišanje žepnine in ker mi ne ugodita se postavim na glavo in jima grozim z metlo v roki? Malo smešno bi bilo to od mene, a ni tako?
Commodore 64

srus ::

sergejevic je izjavil:

Haha 25 euro/uro, dobr se cenite. Je pa zanimivo, kako bi plačali nekoga drugega za delo, ki je npr. še bolj odgovorno in zahtevno. Koliko bi npr. plačali kirurga?


Ali pa dimnikarja - 15 min dela, 53 EUR (imajo monopol)? Ali avtomehanika 36 EUR/uro? Ali pa notarja - standardni obrazec pogodbe v katero le vpiše podatke, zaračuna pa glede na vrednost predmeta pogodbe.

Našim puncam iz kadrovske sem vedno govoril, da mora podjetje poskrbeti, da se top razvojnikom ne bo izplačalo doma beliti stanovanja, ker imajo nižjo urno postavko od slikopleskarjev, ampak naj zvečer in čez vikend delajo raje službene stvari. Ni mi uspelo.

NorK ::

@radiokills, kam v tem ceniku bi lahko uvrstil opravljeno delo? :D

Referenčni cenik združenja za informatiko

radiokills ::

@kitoslav
Aja, tako si mislil. Ne ne, nisem uporabljal kakega cms-ja ali prednapisanih skript. Večino od načrtovanja podatkovne baze pa tja do frontenda je moje delo. Uporabil sem le nekaj jquery pluginov, ckeditor, paperclip za priponke in pa tole. Če pogledam tale refernčni cenik, spada delo v stopnje 2,3,4. Večina v 3. pomoje.

Sicer pa 25/h pomoje sploh ni pretirana postavka. Za tako delo dobi študent cca 10EUR/h, dela na službeni opremi in gre po osmih urah domov. Kot podjetnik si moraš kupit opremo, programske licence, plačat davek, najemnino in ostale stroške. 25 je pravzaprav primerljivo z uro dela avtomehanika, pa še to domačega mojstra in ne kakega na uradnem servisu. Tudi slikopleskarji/vodovodarji/polagalci ploščic in ostali obrtniki ti ne bodo za uro dela vzeli nič manj. Je pa točno tako kot je rekel tehnolog: vrednost dela je tista, za katero je stranka pripravljena plačat. Če ti pušča voda, boš dal vodovodarju tudi 100EUR/h, samo da imaš mir.

technolog ::

Tale cenik so bolj ali manj mokre sanje :D

Verjem da bi si jaz močno močno želel tako postavko, pa enostavno ne gre. V sloveniji je to malo morgen.

Zgodovina sprememb…

overlord_tm ::

technolog je izjavil:

Tale cenik so bolj ali manj mokre sanje :D

Verjem da bi si jaz močno močno želel tako postavko, pa enostavno ne gre. V sloveniji je to malo morgen.


Ta cenik je referencni cenik, po katerem podjetja prodajajo usluge drugim podjetjem. Ne pa okvirne urne postavke delavcev. Nekako od oka moras 4x vec mesecno prinest firmi, kot te placa.

srus ::

technolog je izjavil:

Tale cenik so bolj ali manj mokre sanje :D

Verjem da bi si jaz močno močno želel tako postavko, pa enostavno ne gre. V sloveniji je to malo morgen.


Ma, niti ne. Postaviš osnovne cene podobne tistim v ceniku in nato daš količinski popust.

cyber_killer ::

Ene 2000EUR vrh glave, glede na to, da vsak znižuje ceno. In če se niste vnaprej dogovorili glede cene ti jaz nebi dal več. Zakaj? Ne ker si nezaslužiš, ampak zato, ker niste o ceni vnaprej razmišljali. Torej pretirane cene nima smisla postavljati. Seveda pa lahko probaš.

c3p0 ::

25/h je še precej nizko za neko firmo, vidim tudi 55/h za osnovna dela, kje je še kakšno napredno programiranje. Mnogi tu si pljuvate v lastno skledo...

Neto cene seveda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

System ::

sergejevic, po napisanem se mi zdi, da misliš, da so kirurgi precej revni.

Samo tak mimogrede... Za dežurstvo (12ur) dobijo tudi do 1200EUR...
Torej 100EUR/uro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: System ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Studentski servis plača- bruto ali neto

Oddelek: Loža
245379 (4960) Gandalfar
»

Cene na nivoju - www.dz-rs.si

Oddelek: Izdelava spletišč
273541 (2538) RockyS
»

Avtorska pogodba, vprašanja

Oddelek: Loža
4110022 (8654) LeQuack
»

Koliko naj računam za stran

Oddelek: Izdelava spletišč
323623 (2444) DiTi
»

Koliko bi računali?

Oddelek: Izdelava spletišč
384027 (3149) DiTi

Več podobnih tem