» »

Nokia N8

Nokia N8

1
2
»

AvtoR ::

"Torej praviš,da Galaxy s fotkičem 5 MP,ki sploh nima bliskavice, dela slike enake kvalitete,kot pa Nokia s optiko Carl Zeiss,12 MP in ksenon bliskavico???"
Sam imam izkušnje samo s HTC Desire. Ni primerjave! Mogoče v dobrih svetlobnih pogojih, pa še tam ne.
Če ti je prioriteta foto, potem N8! Če internet in programi, potem Samsung ali kak drug android. Že zaradi velikosti zaslona.

halls ::

Se zahvaljujem za vaša mnenja in nasvete!

Kje se dobijo programčki,igrce,... za Simbian,oziroma za Nokio? Je to OVI store?
Se opravičujem,ker mam taka začetniška uprašanja! :-)

denabiker ::

AvtoR je izjavil:

"Torej praviš,da Galaxy s fotkičem 5 MP,ki sploh nima bliskavice, dela slike enake kvalitete,kot pa Nokia s optiko Carl Zeiss,12 MP in ksenon bliskavico???"
Sam imam izkušnje samo s HTC Desire. Ni primerjave! Mogoče v dobrih svetlobnih pogojih, pa še tam ne.
Če ti je prioriteta foto, potem N8! Če internet in programi, potem Samsung ali kak drug android. Že zaradi velikosti zaslona.

testirano sredi dneva ob dobrih svetlobnih pogojih! Ej nismo zoomiral, da bi izkusili 12MP, pri kolikšnih pixlih pa ti gledaš sliko? A pri 12MP? Kakšen monitor pa te imaš hehe? HTC desire ne slovi po dobrih slikah in videju.

če pa želiš boljšo kamerco pa si vzemi Altek Leo, 3 x optični zoom:)
 altek

altek

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Imaš pa tudi kamerce na telefonih 16MP z videjem 1080p 30fps ali pa 720p pri 60fps!

Zgodovina sprememb…

To ni več telefon. ampak fotoaparta s telefonom :)
V naslednjih fazah bodo vgradili "periskopski" fotoaparat s 5x optičnim zumom ala Sony Cyber-shot DSC-TX7.
So bolj priročni kot teli teleskopski objektivi.

@denabiker. Fotoaparata od Galaxy S ne poznam. Poskusite slikati še v zaprtem prostoru, pri slabi osvetlitvi, tam pride kvaliteta fotoaparata bolj do izraza...
Potem pa naložite slike na raćunalnik in malo primerjajte količino digitalnega šuma...

PS
monitor= Samsung 275t

Ta teden sem uporabljal N8 večinoma samo za telefoniranje in gledanje slik v galeriji. Približno 15 min pogovorov na dan.
Rezultat: baterija po sedmih dneh še vedno kaže 30%, kar se mi zdi zelo dober rezultat.
Se ne spomnim , de mi je kak telefon držal tako dolgo...

bmatko ::

7 dni:D. To je pa že kr lepa številka. Moj rekord je zaenkrat slabe 4dni. Maš nastavljene kake posebne nastavitve?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bmatko ()

Mislim, da mi bo baterija zdržala še en dan, torej skupaj 8 dni. V bistvu gre bolj za poiskus koliko lahko zdrži baterija. Torej v tem času nisem uporabljal wifija in navigacije. BT je izklopljen. Tudi ponoči med 22. in 7. uro zjutraj je bil telefon izklopljen.
Sicer mi ga je uspelo sprazniti tudi v enem dnevu. Ob 11h zvečer je imela baterija samo še 10%. So ga dobili otroci v roke in to je bilo res trpinčeje telefona, non stop web, galerija, igrice, Youtube, navigacija, hdmi izhod na tv...itd. V celem dnevu je telefon počival morda kako urico ali dve ;)

Ve kdo če se da na youtube-u gledat HD posnetke? Glihkar sem vse preiskal pa nikjer nisem našel možnosti za HD kvaliteto. Isto je na Operi mobile in Xenozu, ki sem ga našel na Ovistore.

Imam problem z emailom na N8!
Imam dva račuana in z obeh lahko normalno prejemam in pošiljam pošto. Ko pa poberem dol novo pošto se zgodi, (ne vedno, ampak slej ko prej) da vsa stara pošta preprosto izgine. Ni je več v nobeni mapi. Tako " poslano, zbrisano, prejeto" so preprosto prazne! Zgleda, da gre za en hud bug!? Ali vam email na C7 in N8 deluje normalno?

pharaon ::

Zakaj bi gledal HD posnetke z youtuba na telefonu, katerega ločljivost znaša manj od ločljivosti HD posnetka?

Sicer pa sem testiral nokiin takozeloopevan najboljši fotoaparat in sem bil zelo razočaran...predvsem zato, ker sem pričakoval res lepe slike in ostrino ter barve...dobil pa povprečne slike. Slikal sem v zaprtem prostoru sicer, z neonkami, nisem se veliko igral z nastavitvami svetlobe pri fotoaparatu, ampak vseeno je pri povečavi slik ostrina bila porazna...

Seveda je to samo moje mnenje. Ne pljuvam prek N8, samo moje opazke sem napisal.

lp

Da ni bila še kaka zaščitna folija na leči? Sam sem ugotovil, da moraš pred fotografiranjem obvezno očistiti lečo, sicer pridejo slike precej meglene.

Če pogledaš nastavitve pri fotoaparatu najdeš veliko različnih možnosti. Mislim da se da kar dobro sliko naredit če se malo poigraš s tem. Kar se pa tiče HD posnetkov na youtube je pa tko da so dve možnosti: normalna kvaliteta (174*144) in visoka (320*240). Nobena od teh ne dosega resolucije telefona. Možnosti za HD pa ni niti v browserju niti v youtube programu, ki je na telefonu.

Aja pa še to! Posnel sem si nove posodobitve programske opreme. Poleg ostalih novosti je zdaj možno uporabljati tudi podnapise pri ogledu videa:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bmatko ()

A.J. ::

AvtoR je izjavil:

Imam problem z emailom na N8!

Imaš mogoče nastavljeno, da ko pobrišeš maile na telefonu, jih pobriše tudi na strežniku?

js osebno ::

Poskusi "Mobile documents". Na Nokia betalabs jo imaš...

Ne pobriše mi pošte na strežniku ampak na telefonu, čeprav imam nastavljeno da obdrži zadnjih 250 mailov...
Tudi če pošljem mail iz telefona, je potem mapa "poslano" prazna! Bomo počakali do novega firmware-ja :(

js osebno je izjavil:

Poskusi "Mobile documents". Na Nokia betalabs jo imaš...

Sem probal tudi tole z dvema različnima računoma pa mi vedno javi: "Could not log on to server". Sem malo poguglal in sem ugotovil da nisem edini s tem problemom. Je res še beta!!!
Trenutno ni nobenega pametnega programa za pošto na N8?

Za Nokio N8 je na voljo nov firware PR1.1 z manjšimi popravki sistema.
Vsebuje tudi nov Quick Office z možnostjo editiranja in kreiranja dokumentov.
Pri video snemanju je zoom bolj gladek. Novo je še ležeče okno za telefoniranje, nekaj novosti pri epošti, poročajo pa tudi o večji odzivnosti sistema.

anonynino ::

Jaz mam tudi problem.
imam nokia c7 s symbian os 3, in sem jo obnovil. Zbrisale so se mi slike katere so bile že na telefoni (katere so bile mišljene za ozadje) in bi jih rad spet imel za ozadje.

tisti ki imate Symbian^3 telefone prosim da mi te slike pošljete na Forjanic189@gmail.com.
Hvala! :)

donski ::

Ko se komentira (hvali ali pa tepta) N8..sem sam uporabnik tega fona in ne vem, ne morem si pomagat, da še po mescu in pol vedno zabijam čas in sprobavam stvari..sem čist notri, kar ne pomeni, da se prvič srečam s aplikacijami in zmožnostmi njih. .Sem kake pol leta prej kot sem si vzel n8 gledal različne primerjave, mnenja, komentare..itd...sprobaval tudi druge fone od androida in celo šel v applovo trgovino vprašat zakaj so le-ti tak precenjeni:)

V glavnem navdušen sem nad fonom z vseh zornih kotov...pa če folku ostane samo to, da bodo primerjali hitrosti brskalnikov in delovanja potem naj kar imajo veselje si mislim;)

Mislim, pa da tudi vpliv na symbiana, da je zaostal itd.. povzroča dobre in nove aplikacije, ki s hardwareom delajo to, da stopajo korak naprej in konkurirajo s aplikacijami ostalih operacijskih sistemov.

umexteacher ::

a je belle ful bolš od anne, neki se mi ne da menjat, če ni res boljši... pa če pozna kdo kak dober program za predvajanje videa, kateri? kar sem dol snel iz naših tortlnov ima pretečen rok. hvala

umexteacher ::

Ok, sem upgrejdal na belle, pa ni neke bistvene razlike, sam da imam zdej polno nekih mađarskih (pač v tujini kupljen gsm verjetno) ikon, ki se jih (kao) ne da zbrisat. A je kak OS (belle) ki se lepo zlije s telefonom, pa da je še kak dodaten program že notri ?
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon z dobro kamero? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5018177 (16574) denabiker
»

Nokia C7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7115268 (9073) Mikec17
»

Kateri GSM s poudarkom na fotoaparatu bi bil "best buy"

Oddelek: Loža
465104 (3964) umexteacher
»

nov telefon