Forum » Strojna oprema » Stari disk - ne znam ga priklopiti
Stari disk - ne znam ga priklopiti
Mercier ::
Privlekli so mi nek muzejski primerek s 100 MHz procesorjem in 16 MB RAM-a in en Conner-jev disk:
na nalepki:
- 1050 cylinders
- 16 heads
- 63 sectors / track
- write precomp 2
- 540 Mbytes
v BIOS-u imam pri standard CMOS setup na voljo (v oklepaju trenutne nastavitve):
- type (user) možno še: auto, none
- size (541)
- cyls (1050)
- head (16)
- precomp (2)
- landz (tu ne vem, kaj naj vpišem)
- sector (63)
- mode (normal) možno še: large, LBA
Kaj naj pišem noter? Rad bi ga seveda priklopil kot primary master. (predvidevamo, da sem jumperje nastavil prav)
Avtomatsko prepoznavanje ne ugotovi nič, pri butanju pa dobim:
Hard disk(s) fail (80)
Aja, rad bi še priklopil CD na primary slave (nimam še enega kabla). Kako se to nastavi?
Potrudte se, če ne vam ga jutr na Infos prvlečem!
na nalepki:
- 1050 cylinders
- 16 heads
- 63 sectors / track
- write precomp 2
- 540 Mbytes
v BIOS-u imam pri standard CMOS setup na voljo (v oklepaju trenutne nastavitve):
- type (user) možno še: auto, none
- size (541)
- cyls (1050)
- head (16)
- precomp (2)
- landz (tu ne vem, kaj naj vpišem)
- sector (63)
- mode (normal) možno še: large, LBA
Kaj naj pišem noter? Rad bi ga seveda priklopil kot primary master. (predvidevamo, da sem jumperje nastavil prav)
Avtomatsko prepoznavanje ne ugotovi nič, pri butanju pa dobim:
Hard disk(s) fail (80)
Aja, rad bi še priklopil CD na primary slave (nimam še enega kabla). Kako se to nastavi?
Potrudte se, če ne vam ga jutr na Infos prvlečem!
Binji ::
probaj tam vpisat za eno manjse stevilo al pa enako kot je stevilo cilindrov..sori je ze nekej cajta odkar sem to stimou
Bit more pa na koncu kabla in pa jumper seveda prou nastiman. To da ga nece avtomatsko zaznat je pa ze malo sumljivo..si sigurn da je kabl prou prklopljen?
Bit more pa na koncu kabla in pa jumper seveda prou nastiman. To da ga nece avtomatsko zaznat je pa ze malo sumljivo..si sigurn da je kabl prou prklopljen?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Binji ()
Probal sem tole še v drugem računalniku, kjer vem, da vse štima. Disk se sicer vrti, prepozna pa ga ne. Po moje je adijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
nodes ::
Sem še enkrat prebral in vem da gre za P100 potem je pa res zanič disk. Poglej še enkrat džamperje. disk nastav na master (MA) CD na slave(SL) piše na diku in CD-ju zadaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
Hvala obema, ampak probal sem vse variante (+ kot je označeno na disku ). Ne spozna, da ga... Potem se ga vtikal še v, hm, sodoben računalnik pa ni bilo nič boljše. Sicer se pa ni za sekirat za pol giga disk. R.I.P.
krneki ::
Mensezdi da sem imel čisto enak disk kakšnih 6 mescev nazaj. Zgledal je dobesedno kot ena ribja konzerva. Uglavnem nism ga uspel pripravit da mi ga plata (ecs 7ks5a) zazna (ni blo veze al je bil slave, master ali single), na DX4 120 Mhz + ena qdi plata ga pa je autodetectal...Vbistvu sem rabil samo ene stvari pretankat iz tega diska na enga normalnga, tko da je bil tko al tko namenjen v kanto (mogoče se je zato uprl)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1823 (1467) | mkonci |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3265 (2289) | Blind |
» | Problem pri menjavi Cd-r s CD- RW!Oddelek: Pomoč in nasveti | 747 (638) | SavoS |
» | Drive not readyOddelek: Pomoč in nasveti | 1153 (1015) | Lucifix |
» | Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!Oddelek: Pomoč in nasveti | 822 (725) | Han |