» »

Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!

Ko sem priklopil Cd RW mi prejšnji cd ne dela!

Surfer_D ::

Živjo!

Ima težavo glede povezovanja CDRW k navadnemu CD romu in trdemu disku. Disk je na kablu idd1 definiran kot master (tako kot je že od samega začetka). Na kablu idd2 sem imel Cd rom definiran tudi kot master in vse je delovalo. Sedaj sem kupil RW ga definiral kot slave in dodal na kabel idd2 k že obstoječemu CD-romu. Zadeva ne deluje. Probal sem že skoraj vse tudi da ga priklopim na kabel od diska, kjer pa potem disk ali pa CD priklopljen na isti kabel ni delal. Spreminjal sem master in slave pri obeh, menjal kable in nič. Enostavno spozna samo en CD-rom. Prepričan sem da oba delujeta, ker posamezno delujeta, ko sta pa oba v rač. pa ne.

Ali je morda kje kakšna finta v biosu, morda tudi upgrade biosa,... Plošča je ABIT KG7-Lite z dvemi idd podnožji (idd1, idd2).

Vsak odgovor, ki bi mi pomagal je dobrodošel...

Hvala

Surfer_D

MadMax ::

Zamenjaj gospodarja in suznja.
Moj Plextor tudi noce biti suzenj.
Prejsnjemu HPju pa je bilo vseeno.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Surfer_D ::

Sem probal pa tudi ne dela. S temi jumperji sem probal že skoraj vse...

CDRW je TEAC 40x zapisovanje - nova zadeva

CD je pa tudi TEAC 42x branje

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Surfer_D ()

Gunny ::

Priklopi HDD na primary IDE kot Master.
Na secondary IDE poveži CD in CD-rw in to tako, da je CD-rw Master in CDenota Slave. Sredinski konector IDE cabla poveži na CD-rw ki je postavljen na Master in zadnji priključek daj na CD ki je postavljen na Slave.:)
Vkluči DMA(DMA Enabled), mislim da se nahaja v BIOS-ih se ne spomnim kje.:8) Če vključiš DMA boš imel boljši PERFORMANCE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gunny ()

Han ::

Jaz bi priklopil CD-ROM zraven diska kot Primary Slave, CD-RW pa naj bo samostojen na Secondary Master. Pa v biosu nastavi vse pogone na Auto!

Če zadeva ne bo delovala, posodobi BIOS.

Gunny ::

Han: Mislim, da bi to dejanje opočasnilo delovanje HDD-ja med uporabo obeh na enkrat. Naprimer pri kakšni Inštalaciji. To je sam moje mnenje:\
Kaj maš ti slučajno tko naštimano?

`DoC ::

Men se zdi da sem mel enkrat podoben problem in zraven skor zgubu živce. Pol sem pa ugotovil, da je vso bistvo tičal v biosu. Dejstvo je da se prepriči če maš eneblan IDE2 in potem Auto pod master in pod slave. Jst sem prepričan da bi ti potem mogl 10000% laufat kot se šika.

:D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Han ::

Cyber-X: Glede na to, da ne inštaliraš ravno vsak dan 500 MB programov, se mi zdi bolj smiselna rešitev, če sta CD pogona ločena. Slednje pripomore k nemotenemu direktnemu kopiranju s CD na CDR(W)...

Jaz imam disk in DVD ločena (primary in secondary master), CDR je pa na SCSI vodilu. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Gunny ::

Han: to ti dam prav, sam pri direktnem kopiranju CDjev podatki še zmeraj grejo v HDD v neko temporary folder katero si ustvari program za začasno spravljanje podatkov ki kopira na CD. Ali gre to vse preko RAM-a slučajno?

LP

Han ::

Direktno kopiranje CD->CDR ne uporablja trdega diska; udeležena sta le procesor in medpomnilnik v pogonih. Zato je tu, da se BURN-Proof ne vklaplja pogosto, toliko bolj pomembna hitrost vodila in vklopljen UDMA...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava HD in CD,CDRW

Oddelek: Pomoč in nasveti
161203 (947) Han
»

Priklop diska, DVD in pekaca.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101138 (950) bodom
»

Priklop Teaca-pomoč?

Oddelek: Strojna oprema
151163 (921) Tzar
»

Povezava DVD in CD-RW

Oddelek: Pomoč in nasveti
102078 (2000) Matty
»

Priklop pečice

Oddelek: Strojna oprema
132288 (2163) Loki

Več podobnih tem