» »

varnostna dovoljenja v win7

varnostna dovoljenja v win7

milen ::

Želel bi neki mapi nastavit varnostna dovoljenja tako da se bi dalo v njej ustvarjati vendar ne brisati datotek.
No da povem kako sem se stvari lotil in mi NE DELA!
Z desnim klikom sem kliknil na mapo, properties, šel pod zavihek security, advanced, change permissions, add (dodal sem borut - moj račun v winsih), izbral ta račn in kliknil edit, kjer sem z kljukico označil pod DENY - DELETE in DELETE SUBFOLDERS AND FILES.

Ko pa sem sprobal zadevo pa deluje le polovično. Res da ustvarjen dokument znotraj te mape ni moč izbrisati vendar ga tudi ni moč poimenovati, tako da mi excelov makro ne more ustvariti dokumenta znotraj te mape, ker mu ne more določiti imena.

Zna kdo svetovati?

5er--> ::

Ga ni moč poimenovati (ga ustvariti in mu pri tem opravilu dati ime) ali preimenovati (spremeniti ime iz aaa.txt na bbb.txt)?

ne, kot sem rekel ne dovoli poimenovanja ali preimenovanja.

5er--> ::

Torej sploh ne moreš ustvariti novih datotek?

gorenjc ::

Za spreminjanje imena datoteke je v NTFS-u potrebna delete pravica. Kar se pa tiče office dokumentov,je pa zadeva še bolj specifična

lp

gorenjc je izjavil:

Za spreminjanje imena datoteke je v NTFS-u potrebna delete pravica. Kar se pa tiče office dokumentov,je pa zadeva še bolj specifična

lp

Okej če se ne da lahko makro, ki mi generira PDF dokument napišem tudi tako, da ustvari pdf na C disku, ter nato prenese dokument v zaščiteno mapo. Vendar ena težava še ostaja.
Četudi je mapa zaščitena (onemogočeno je DELETE in DELETE SUBFOLDERS ADN FILES), in se dokumentov znotraj mape ne da brisati in preimenovati, pa se začuda da zbrisati in preimenovati korensko mapo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SMB povezava Winows 10 s Synology NAS

Oddelek: Operacijski sistemi
323300 (2566) dukedl
»

Neznane mape v zunanjem disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
121341 (1004) Jerry000
»