Forum » Omrežja in internet » Wirelles router in dodatna dostopna točka
Wirelles router in dodatna dostopna točka
Damc ::
Doma imam wirelles router tp-link. Zanima me kako bi lahko vmes nekje priklopil kakšno napravo s katero bi ojačal signal.
Ali se dobi kakšna naprava, ki omogoča da bi lovila brezžično povezavo od routerja in ga naprej pošiljala?
Ali se dobi kakšna naprava, ki omogoča da bi lovila brezžično povezavo od routerja in ga naprej pošiljala?
- polepsal: Gandalfar ()
dr.pastirTV ::
Pozdravljena,
imam podoben problem in sicer bi rad da imam WiFi ruterje razdeljene po nadstropjih. Moja situacija je taka:
1. nadstropje: - Modem (za Telemach, ki ima samo en izhod
- ruter TP Link TL-WR741ND
Pritličje: - Ruter Linksys WRT54GL-EU (z originalnim firmwareom)
- PC (stacionaren na internet povezan s kablom)
Povezava torej poteka: modem -> wan TP Link, lan1 TP Link -> wan Linksys, lan1 Linksys -> stacionaren PC.
Na TP Linku sem pri taki povezavi ustvaril Bridge na MAC na Linksys.
Tako mi je zadela delovala, če sem bil s prenosnikom v pritličju se je brezžično povezal na Lynksys, v prvem nadstropju pa na TP Link. Po kakšni uri pa mi na prenosniku javi napako, da je računalnik povezan v omrežje a ni internetnega dostopa. Če katerikoli ruter nato resetiram (odklopim iz elektrike in nazaj priklopim) mi zadeva spet deluje za nadaljno uro.
Še za dodatno pomoč: Pri obeh ruterjih sem nastavil SSID na isto ime ravno tako geslo za dostop do WiFi omrežja.
Pa še to: Pri obeh uporabljam DHCP; TP Link sem nastavil na IP 192.168.1.1 Linksys pa na 192.168.1.2.
Imam pa dinamičen IP.
Če mi zna kdo povedati v čem je težava, da zadeva deluje le kakšno uro, bi bil pomoči zelo vesel.
imam podoben problem in sicer bi rad da imam WiFi ruterje razdeljene po nadstropjih. Moja situacija je taka:
1. nadstropje: - Modem (za Telemach, ki ima samo en izhod
- ruter TP Link TL-WR741ND
Pritličje: - Ruter Linksys WRT54GL-EU (z originalnim firmwareom)
- PC (stacionaren na internet povezan s kablom)
Povezava torej poteka: modem -> wan TP Link, lan1 TP Link -> wan Linksys, lan1 Linksys -> stacionaren PC.
Na TP Linku sem pri taki povezavi ustvaril Bridge na MAC na Linksys.
Tako mi je zadela delovala, če sem bil s prenosnikom v pritličju se je brezžično povezal na Lynksys, v prvem nadstropju pa na TP Link. Po kakšni uri pa mi na prenosniku javi napako, da je računalnik povezan v omrežje a ni internetnega dostopa. Če katerikoli ruter nato resetiram (odklopim iz elektrike in nazaj priklopim) mi zadeva spet deluje za nadaljno uro.
Še za dodatno pomoč: Pri obeh ruterjih sem nastavil SSID na isto ime ravno tako geslo za dostop do WiFi omrežja.
Pa še to: Pri obeh uporabljam DHCP; TP Link sem nastavil na IP 192.168.1.1 Linksys pa na 192.168.1.2.
Imam pa dinamičen IP.
Če mi zna kdo povedati v čem je težava, da zadeva deluje le kakšno uro, bi bil pomoči zelo vesel.
No stanje se je danes že malo spremenilo, na Linksys sem naložil Tomato firmware in nato na Linksysu izklopil DHCP (če sem to storil z original firmwareom je vse takoj pocrkalo), ter označil da WAN port uporablja za LAN in določil statičen DHCP (notri sem vnesel MAC od TP-Linka in IP 192.168.1.1, ter MAC in Gateway od WANa) na TP-Linku imam WDS izklopljen. Aja pa še to Linksys imam nastavljen kot Access Point (možno je pa še AP+WDS, Wireless Client, Wireless Ethernet Bridge in WDS.
No tako nastavljeno zdeva deluje malo bolje.
Ali bi bilo morda poglavitno spremeniti pri ponudniku interneta dinamičen IP v Statičen IP?
No tako nastavljeno zdeva deluje malo bolje.
Ali bi bilo morda poglavitno spremeniti pri ponudniku interneta dinamičen IP v Statičen IP?
Mhm,
no bom zaenkrat malo počakal, da vidim koliko časa bo zdržalo.
Je pa prav, da na TP-Linku ni vključen WDS?
no bom zaenkrat malo počakal, da vidim koliko časa bo zdržalo.
Je pa prav, da na TP-Linku ni vključen WDS?
Aha. Ruterja sta povezana s kablom.
Vendar mi trenutne nastavitve malo "smrdijo" ker mi pod podrobnostmi omrežne povezave piše da je zakup dobljen ob 15:24 in da poteče ob 17:24. Morda veš kaj bi to bilo?
Vendar mi trenutne nastavitve malo "smrdijo" ker mi pod podrobnostmi omrežne povezave piše da je zakup dobljen ob 15:24 in da poteče ob 17:24. Morda veš kaj bi to bilo?
Alex3oo4 ::
Pozdravljeni.
Imam namreč wireless router TP LINK TL-WR1043ND in dostopno točko TP LINK TL-WA730RE. Vsaka zadeva je v svoji hiši...zadeva praktično deluje dokler se Ip na routerju ne zamenja zaradi Dinamičnega IP-ja....
Kaj moram narediti da bo to ˝zavedno˝ delovalo :D
Imam namreč wireless router TP LINK TL-WR1043ND in dostopno točko TP LINK TL-WA730RE. Vsaka zadeva je v svoji hiši...zadeva praktično deluje dokler se Ip na routerju ne zamenja zaradi Dinamičnega IP-ja....
Kaj moram narediti da bo to ˝zavedno˝ delovalo :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3039 (2606) | Invictus |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5339 (4020) | Mikec17 |
» | Težava s TP-linkomOddelek: Omrežja in internet | 4554 (4069) | Hayabusa |
» | Ruter preko switcha in statičnega IP naslovaOddelek: Omrežja in internet | 1409 (1176) | bjan |
» | Pomoč pri povezavi ruterjevOddelek: Kaj kupiti | 2485 (1576) | 5er--> |