Forum » Pomoč in nasveti » screen rotation
screen rotation
nsignific ::
Tkole: slika na monitorju (nekem anticnem SAMTRON 14 incniku (barvnem)) je za par stopinj rotirana clockwise. Rad bi jo poravnal, a monitor raznih OSD funkcij za to nima, programa za ta namen pa tudi ni ravno najlazje dobiti (ce sploh).
Torej, rabim nekaj kar mi bo pustilo rotirati sliko za par stopinj v nasprotni smeri urinega kazalca. Graficna je ATI radeon 8500 LE, ampak ATI nima aplikacije za ta namen. Vcasih vem da je bila opcija za landscape pa portrait rotacijo, a ta je izginila z novejsimi driverji (se mi zdi?) pa tudi ne koristi mojemu namenu.
help!
Torej, rabim nekaj kar mi bo pustilo rotirati sliko za par stopinj v nasprotni smeri urinega kazalca. Graficna je ATI radeon 8500 LE, ampak ATI nima aplikacije za ta namen. Vcasih vem da je bila opcija za landscape pa portrait rotacijo, a ta je izginila z novejsimi driverji (se mi zdi?) pa tudi ne koristi mojemu namenu.
help!
gumby ::
odpri škatlo monitorja in zasuči odklonske tuljave na katodni cevi. če ti ni jasno, kaj je to, potem nesi monitor k TV serviserju in mu povej, naj naredi točno to.
nsignific ::
Kaksne enostavnejse resitve, softwerske, pa ne bi bilo? Skoraj dvomim... Cudi me, da ze drajverji za grficno tega serijsko ne podpirajo.
gumby ::
softversko to ni rešljivo oz ni kvalitetne rešitve. grafična bi lahko rotirala bitmapo, vendar bi to zelo popačilo sliko. tisti zamiki levo/desno in podobne nastavitve, ki jih sotver omogoča, so rešene s spreminjanjem sinhronizacijskih signalov.
nekateri (kvalitetnejši) monitorji omogočajo rotiranje slike - to počnejo s spreminjanjem odklonskih siglanov, ki pa jih grafična direktno ne more krmiliti...
na tem starem moniturju je po moje edina rešitev to, za ročno zarotiraš tuljave - to ni tako zahtevno, kot se sliši, samo paziti moraš, da česa ne polomiš/pretrgaš/poškoduješ v monitorju. in ne tega delat pri vkjučenem monitorju, ker bi te znalo prestaviti na hodnik (mene je enkrat - cca 20kV me je ruknilo...)
nekateri (kvalitetnejši) monitorji omogočajo rotiranje slike - to počnejo s spreminjanjem odklonskih siglanov, ki pa jih grafična direktno ne more krmiliti...
na tem starem moniturju je po moje edina rešitev to, za ročno zarotiraš tuljave - to ni tako zahtevno, kot se sliši, samo paziti moraš, da česa ne polomiš/pretrgaš/poškoduješ v monitorju. in ne tega delat pri vkjučenem monitorju, ker bi te znalo prestaviti na hodnik (mene je enkrat - cca 20kV me je ruknilo...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | mrtvi pixliOddelek: Pomoč in nasveti | 8191 (7151) | Pyr0Beast |
» | Razštelan monitorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1807 (1460) | schurda |
» | Horizontalno inverzna slikaOddelek: Programska oprema | 871 (814) | zmaki |
» | Na monitorju slika 'trese' / miga ne glede na kabel, mesto ...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1687 (1514) | Brane2 |
» | Kolegu žre živce monitor. Majstri, na pomoč!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1777 (1447) | Brane2 |