Forum » Na cesti » Avtoceste (avstrija, nemčija)
Avtoceste (avstrija, nemčija)
Zzzzzzz ::
Pozdrav
A kdo ve, kaj rabim, če bi hotel it v Nemčiji na avtocesto?
No, čist splošn primer: Odpravljam se v Nemčijo, delj kot do Avstrije (par let nazaj) pa še nisem bil. (ps: imam zemljevid, čeprav ni rečeno, da se kljub temu ne bom izgubil ). No, v glavnem, za avstrijske avtoceste rabm vinjeto - ni problema, se jo kupi in je mir. Vendar, a potrebujem kakšno takšno podobno stvar tudi za nemške avtoceste?
Zvonko
A kdo ve, kaj rabim, če bi hotel it v Nemčiji na avtocesto?
No, čist splošn primer: Odpravljam se v Nemčijo, delj kot do Avstrije (par let nazaj) pa še nisem bil. (ps: imam zemljevid, čeprav ni rečeno, da se kljub temu ne bom izgubil ). No, v glavnem, za avstrijske avtoceste rabm vinjeto - ni problema, se jo kupi in je mir. Vendar, a potrebujem kakšno takšno podobno stvar tudi za nemške avtoceste?
Zvonko
Ribicija ::
Za Avstrijo boš moral poleg vinjete plačati še za posamezne predore (predvsem če greš preko Salzburga) cestnino.
V Nemčiji pa so avtoceste zastonj. Za zemljevid pa si je najboljše pot pogledati v Auto route expres.
V Nemčiji pa so avtoceste zastonj. Za zemljevid pa si je najboljše pot pogledati v Auto route expres.
Vanich ::
Zvone, za avtoceste sem ti že povedal, da so v Nemčiji zastonj.
Vendar predvidevam, da se odpravljaš po S602 Zoom v Muenchen, če se nisi premislil glede modela kamere ? Popravi me , če se motim.
Hmmm.....nekaj mi je padlo na pamet....
Vendar predvidevam, da se odpravljaš po S602 Zoom v Muenchen, če se nisi premislil glede modela kamere ? Popravi me , če se motim.
Hmmm.....nekaj mi je padlo na pamet....
madmitch ::
Če greš res samo do Münchna, se skorajda ne moreš zgubiti (če se boš, to raje zadrži zase), drugače se pa drži evropskih oznak cest, ki jih najdeš tudi na vsaki bolj pametni avto karti in prišel boš kamorkoli v Evropi.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Pepca ima prav... tudi glede modela...
V bistvu se res malce pripravljam na "odhod" v München, vendar za sigurno še ne vem, kdaj bom šel. Srčno upam, da bo to še letos. Ker je vsa stvar tako nanesla, da sm ruknu letnik na faxu pa letos nimam štipendije, kar zmanjša moje finančno stanje za enih 40k na mesec. Tko da bo treba več in bolj delat.
Tko, by-the-mimo: Kot sm gledal po zemljevidu ima München toliko enosmernih cest da te kap. Tko da je težko it po isti cesti nazaj od kamor bi prišel... Malce nerodno, vsej zame...
Aja, Pepca, kaj ti je padlo na pamet? Upam, da ni blo kaj težkega...
V bistvu se res malce pripravljam na "odhod" v München, vendar za sigurno še ne vem, kdaj bom šel. Srčno upam, da bo to še letos. Ker je vsa stvar tako nanesla, da sm ruknu letnik na faxu pa letos nimam štipendije, kar zmanjša moje finančno stanje za enih 40k na mesec. Tko da bo treba več in bolj delat.
Tko, by-the-mimo: Kot sm gledal po zemljevidu ima München toliko enosmernih cest da te kap. Tko da je težko it po isti cesti nazaj od kamor bi prišel... Malce nerodno, vsej zame...
Aja, Pepca, kaj ti je padlo na pamet? Upam, da ni blo kaj težkega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zzzzzzz ()
wince ::
Zakaj ne gres z vlakom Lj-Munchen tja in nazaj 13k sit (karta special al nekaj takega) pa vlakov malo morje (www.bahn.de)
Zvone, na pamet mi je padlo, če si boš poleg aparata kupil tud adapter ror (55-55 ali 55-52). Ta stvar (z poljubnim filtrom vred) je zelo priporočljiva za ta fotoaparat. Tega sranja ni nikjer za dobit. Sami filtri - ja - to ni problem, jih dobiš v vsaki trafiki, samo adapter ror za S602 pa res ne vem kje nej ga dobim. A gdo mogoče pozna kakšno foto štacuno v sloveniji, ki bi ga lahko nabavla ? Ali pa mogoče štacuno v Avstriji ali Nemčiji, ki bi bila pripravljena poslati robo v Slovenijo ? Plačilo z Viso ?
Internet štacune v nemčiji pošiljajo samo po EU državah. Še slišali niso za Slovenijo.
In to mi je padlo na pamet. V Muenchnu ga dobiš 100%.
You dig ?
Internet štacune v nemčiji pošiljajo samo po EU državah. Še slišali niso za Slovenijo.
In to mi je padlo na pamet. V Muenchnu ga dobiš 100%.
You dig ?
Pametno, wince, pametno. Je za premislt.
Pepca: Dej, poklič tje v München (+49 89 55218125), pa vprašaj za g. Eisenschenk-a (ta zna odlično angleško, povrh vsega pa tudi hrvaško - sploh nism vedu po čigavo govort z njim pr tolki izbiri jezikov , tko da sm ostal pr nemščini, ki jo od vseh treh še najmanj znam ), pa ga vprašaj, če se da dobit.
Pepca: Dej, poklič tje v München (+49 89 55218125), pa vprašaj za g. Eisenschenk-a (ta zna odlično angleško, povrh vsega pa tudi hrvaško - sploh nism vedu po čigavo govort z njim pr tolki izbiri jezikov , tko da sm ostal pr nemščini, ki jo od vseh treh še najmanj znam ), pa ga vprašaj, če se da dobit.
Zvonko: bi rekel vlak te pripelje v center Munchna od tam pa ti peljejo U-bahn-i (podzemna) na vse konce in kraje vsakih 10minut (nabavi si karto Muncna pa malo nastudiraj )
Ja, bom malo naštudiral.
Samo še tole, wince: Kako je potem, če grem z vlakom, z vračilom davka? Mislm, se da to in kje/kako?
Samo še tole, wince: Kako je potem, če grem z vlakom, z vračilom davka? Mislm, se da to in kje/kako?
Zal nebi vedel kako je s tem, ker ponavadi grem cez Italijo (do Trsta z vlakom pol pa z avtom domov ...) mogoce bi pa kdo drugi ti vedel kaj vec povedat...
srecno
PS:za davek je glavno da mas stampilko od carine da si robo nesel iz nemcije oz. EU... druga fora pa je se na tem al dobis davek nazaj v trgovini al pa tako da ga lahko tudi pri nas dvignes (na posta, kompas,...)
srecno
PS:za davek je glavno da mas stampilko od carine da si robo nesel iz nemcije oz. EU... druga fora pa je se na tem al dobis davek nazaj v trgovini al pa tako da ga lahko tudi pri nas dvignes (na posta, kompas,...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wince ()
Zvone, a ta Ajznšenk je pri Dinklu, al kva ?
Aja, a pa ni eden enkrat objavo geslo za dostop do cenika za tega Dinkla ? A ga lahko še enkrat ?
A pa res nobeden ne ve za kero zanesljivo štacuno, kjer bi lahko kupil opremo za foto on-line z Viso ???
Hallo ???
Aja, a pa ni eden enkrat objavo geslo za dostop do cenika za tega Dinkla ? A ga lahko še enkrat ?
A pa res nobeden ne ve za kero zanesljivo štacuno, kjer bi lahko kupil opremo za foto on-line z Viso ???
Hallo ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vanich ()
Jst sm mal povprašou na železniški glede tega davka, pa je tako, da ni mogoče. Pravjo nekej, da je nekej v LJ, da bi se to morda dalo, samo noben ni vedu kdo/kje/kako/ipd. A morda kdo tu kej ve od tega?
Ajsenšenk je pr Dinklu, ja. Odlično govori angleško in (pravi, da) tudi hrvaško. Tko da če nisi glih spreten v nemščini (tko k jst) prašej za njega in bo.
No, user za www.dinkel-foto.de je pa "40000", geslo pa "dattel" - brez narekovajev, seveda.
Ajsenšenk je pr Dinklu, ja. Odlično govori angleško in (pravi, da) tudi hrvaško. Tko da če nisi glih spreten v nemščini (tko k jst) prašej za njega in bo.
No, user za www.dinkel-foto.de je pa "40000", geslo pa "dattel" - brez narekovajev, seveda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FlixbusOddelek: Loža | 11110 (5478) | louser |
» | Selitev v tujino/Nemcijo?!? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25502 (19036) | PrimoZ_ |
» | Tehnični muzej Munchen - Kje spati?Oddelek: Loža | 17749 (14643) | DuleKrtola |
» | V München z avtomOddelek: Loža | 5677 (5072) | fosil |
» | digitalc v SLOOddelek: Zvok in slika | 2164 (1820) | Zzzzzzz |