Forum » Programiranje » Najboljši programski jezik za unicode ?
Najboljši programski jezik za unicode ?
revvs ::
V katerem programskem jeziku je najmanj pisanja če hočeš imeti vse unicode, tako da so podprti vsi jeziki na svetu v programu ?
Looooooka ::
v .NETu je osnova UTF-16.
Vprasanje je bl a delas ti tok nek service al client side aplikacijo...in seveda kok ti je do portabilnosti(ker OS je ciljna skupina).
Ce hoces portabilnost ma mihaelf3 verjetn cist prav.Pretty shiny windows aplikacija/service pa .NET all the way.Na tist mono projekt v linuxu jst ne bi prevec racunal =)
Vprasanje je bl a delas ti tok nek service al client side aplikacijo...in seveda kok ti je do portabilnosti(ker OS je ciljna skupina).
Ce hoces portabilnost ma mihaelf3 verjetn cist prav.Pretty shiny windows aplikacija/service pa .NET all the way.Na tist mono projekt v linuxu jst ne bi prevec racunal =)
KaRkY ::
V javi so po defaultu Stringi Unicode. V C++ tudi lahko v Unicode načinu prevajaš, če se prav spomnim.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
Hvala za odgovore.
Ti programski jeziki mi niso neznani, vendar me zanima še bolj podrobno, če ima kdo izkušnje z razvojem Unicode programov za kakšno podjetje z uporabo večih od teh naštetih jezikov in v različnih aplikacijah, kateri programski jezik je bolj praktičen oz. če mi lahko prosim odgovori na naslednja vprašanja.
1.)Je C++ Unicode omejen samo na Windows aplikacije ?
2.)Ali je pri C++ vedno potrebno dodajati specifične Unicode razrede, se pravi spremeniti celotni ukazni nabor ?
3.)V čem je razlika med C# in Java Unicode ?
4.)Obstajajo še kakšni manj znani jeziki iz preteklosti, ki podpirajo Unicode ali pa je to bolj sodoben Microsoft trend ?
Ti programski jeziki mi niso neznani, vendar me zanima še bolj podrobno, če ima kdo izkušnje z razvojem Unicode programov za kakšno podjetje z uporabo večih od teh naštetih jezikov in v različnih aplikacijah, kateri programski jezik je bolj praktičen oz. če mi lahko prosim odgovori na naslednja vprašanja.
1.)Je C++ Unicode omejen samo na Windows aplikacije ?
2.)Ali je pri C++ vedno potrebno dodajati specifične Unicode razrede, se pravi spremeniti celotni ukazni nabor ?
3.)V čem je razlika med C# in Java Unicode ?
4.)Obstajajo še kakšni manj znani jeziki iz preteklosti, ki podpirajo Unicode ali pa je to bolj sodoben Microsoft trend ?
Gandalfar ::
Praktično vsi moderni programski jeziki dobro rešujejo problem Unicoda. Naj ti ne bo to glavni faktor.
brodul ::
Praktično vsi moderni programski jeziki dobro rešujejo problem Unicoda. Naj ti ne bo to glavni faktor.Se popolnoma strinjam, vendar sem že uspešno naredil programe.
Ne razumem.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Želim se naučiti programiranja - najbrž mi to manjka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 33529 (17385) | Strato5 |
» | Unicode 8.0.0 prinaša več kot sedem tisoč novih znakovOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 35416 (29895) | johnnyyy |
» | ZEKom-1 po dveh tednih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 20779 (15716) | jype |
» | PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 13924 (11279) | Spura |
» | Programerji, koliko ur "mislite" da ima dan?Oddelek: Programiranje | 4170 (3176) | mr Vragec |