Forum » Programiranje » [Java] Problem s FK v Oraclu
[Java] Problem s FK v Oraclu
igor0203 ::
Imam problem s foreign keyem v Oraclu. Najprej sem imel program spisan za mySQL in ko sem ga pognal v oraclu, mi določene stvari niso delale oz. ni mi delal del programa, kjer sem iz tabele pobral PK in ga v drugo zapisal kot FK.
V Oraclu sem sedaj rešil tako, da sem naredil SELECT stavek, ki pobere MAX vrednost PK polja in ga potem shrani v int spremenljivko.
Opazil pa sem, da recimo v en del podatkov vpisuje pravilen FK(npr. 1), v en naslednjega(čeprav ga še ni) in potem zopet pravilno.
Tole je SELECT stavek:
in pa del, kjer preberem PK:
Torej še enkrat, če nisem ravno razumljivo napisal. Imam glavno tabelo in log tabelo. Iz log tabele moram pobrati PK in ga moram vpisati v glavno tabelo kot FK.
Če je še kak drug način, sem odprt za predloge.
V Oraclu sem sedaj rešil tako, da sem naredil SELECT stavek, ki pobere MAX vrednost PK polja in ga potem shrani v int spremenljivko.
Opazil pa sem, da recimo v en del podatkov vpisuje pravilen FK(npr. 1), v en naslednjega(čeprav ga še ni) in potem zopet pravilno.
Tole je SELECT stavek:
PreparedStatement getID = con.prepareStatement("SELECT * FROM T_AJPES_TR_LOG WHERE TR_LOG_ID = " + "(SELECT MAX(TR_LOG_ID) FROM T_AJPES_TR_LOG)");
in pa del, kjer preberem PK:
if (isEmptyResultSet(result)) { //READ FILE BufferedReader br = ReadFile(name); System.out.print("Input file:" + name + " "); //INSERT INTO T_AJPES_TR_LOG insertFile.setString(1,Datum().format(datum)); insertFile.setString(2,name); insertFile.executeUpdate(); ResultSet gid = getID.executeQuery(); if (gid.next()) { j = gid.getInt("TR_LOG_ID"); }
Torej še enkrat, če nisem ravno razumljivo napisal. Imam glavno tabelo in log tabelo. Iz log tabele moram pobrati PK in ga moram vpisati v glavno tabelo kot FK.
Če je še kak drug način, sem odprt za predloge.
- spremenil: igor0203 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17589 (14455) | McAjvar |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1234 (1131) | messi |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3121 (2100) | Valex86 |
» | Java - uvoz XML in izvoz v MySQL pomočOddelek: Programiranje | 2872 (2209) | igor0203 |
» | [Java] Evidenca delovnega časa - Java v navezi z AccessomOddelek: Programiranje | 3279 (2499) | c0dehunter |