» »

JavaScript n Java

JavaScript n Java

Dahakka ::

Lep pozdrav vsem skupaj,

imam vprašanje in sicer me zanima, ali obstaja v Javi razred, ki ima podobne metode kot JavaScript vsaj kolikor vem je JavaScript izpeljana iz Jave oziroma imata podobno sintakso kot C, potreboval pa bi namreč za navigacijo po spletni strani. Naj podrobneje razložim zadevo, sam poganjam spletno stran, na kateri bi rad beležil nekatere podatke, za katere pa potrebujem navigacijo po spletni strani. Stran je napisana v PHP-ju in bi rad se po njej sprehajal z aplikacijo napisano v Javi, katera bi pobirala iz moje spletne strani podatke, recimo vreme, temperature, itn..., vsak podatek se pa nahaja na različnih spletnih mestih recimo:

http://www.primer.si/vreme.php
http://www.primer.si/temperature.php
...

Vem, da je to v JavaScriptu to lahko napisati, vendar je žal ne morem uporabljati, program lahko napišem samo v programskem jeziku Java zaradi omejitev, torej, kako lahko v Javi sprogramiram aplikacijo, ki bo znala iz PHP strani pobirati podatke in shranjevanje na disk pa znam, rad bi samo, da mi kdo pove navigacijo po spletni strani, kako se logiram na mojo spletno stran. Oziroma vse, kaj potrebujem, če hočeš z Javo dostopati do svoje spletne strani in po njej surfati, vključno z omogočanjem javanske aplikacije autologiranja.

Hvala za odgovore in upam, da mi bo lahko kdo pomagal ker je problem nujen.

Pozdrav,
Miha

DiTi ::

java ni niti približno enako javascript oz javascript ni niti slučajno prišel iz jave. razčisti si pojme in potem vprašaj.

Dahakka ::

no saj to niti ni tako pomembno, sklepal sem po kodi sodeč, drugače pa vem da je JavaScript Oraclova znamka in da uporablja strukturirano obliko in da sta oba tko java kot javascript podobna C-ju in tako naprej, vendar, na problem, ki sem ga zgoraj opisal sem pričakoval drugačen odgovor oziroma vsaj malo v sosledju mojega vprašanja, saj zato tudi naj bi bil ta forum.

Prvič dobro preberi, nato odpiši ;)

Sicer bi bil pa še vedno zelo vesel, če bi se našel kdo, ki bi mi lahko pomagal, ker sem še vedno na začetku :(

Lep pozdrav vsem,
Miha

KaRkY ::

JavaScript nima z Oraclom nič. Java je sedaj pod Oraclom prej je pa bila pod Sun. Java je prevedeni jezik JavaScript pa interpretirani. Java deluje na JVM JavaScript pa v brskalnikih ali posebnih interpreterjih.

Če te pa prav razumem bi ti rad da ti namizna aplikacija spisana v Javi pobira iz strani neke podatke. Kot prvo vidim tu problem, ker omenjaš Avtentikacijo kjer boš moral pošiljat na stran Cookije potem pa je še en problem z parsanjem HTML kode.

Mislim da bi ti bilo lažje če bi naredil namenske spletne storitve in jih potem klical iz Java aplikacije.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

Spura ::

JavaScript je dinamicno tipiziran, Java staticno. JavaScript ima anonimne funkcije in lahko funkcije spravljas v spremenljivke, Java ne more. etc...
Cist razlicna jezika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle opušča Java Plugin

Oddelek: Novice / Brskalniki
4121075 (18378) andromedar
»

Programski jezik

Oddelek: Pomoč in nasveti
81168 (1052) alexa-lol
»

[Debata] JavaScript in jeziki z prototipnim dedovanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
516993 (6859) zigomir
»

Zamenjava Javascripta

Oddelek: Programiranje
345291 (3724) Mavrik
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011108 (8620) gamemen

Več podobnih tem