» »

Programski jezik

Programski jezik

Quantum ::

Najprej en lep pozdrav vsem! Zelo me je začelo zanimati programiranje. zato vas sprašujem, ker vem da ste tukaj eksperti v programiranju me zanima kater programski jezik je priporočljiv za začetek?

ps. zelo me zanima programiranje spletnih strani.

hvala"!

shadeX ::

Zelo me je začelo zanimati programiranje

Lepo. Vedi pa da potrebuješ veliko volje in truda, sploh če si začetnik :)

Večina ti bo za spletne strani najverjetneje priporočila php, ampak jaz bi na tvojem mestu začel s C#.

Nekaj razlogov:

1. Nič kaj ni slabši od php-ja.
2. Skupaj z microsoftovim IDE - Visual Studio , boš lahko naredil odlične spletne strani
3. Sintaksa ni veliko komplicirana
4. Je object oriented in je zelo podoben javi. Tako če se boš odločil za programiranje npr Java aplikacij ali pa celo Android aplikacij, boš že v štartu poznal veliko glede OOP in sintakse

Vem da bo najverjetneje še en kup predlogov, ampak resnično premisli za C#.

blackbfm ::

Za igranje z nekimi osnovnimi zankami, inputi in outputi in podobno, za to ne rabi nekega zapletenega ideja še manj pa oop. Php je na izi, najbolj razširjena zadeva. Python tudi ni slab lahko probaš kar online http://www.codecademy.com/tracks/python

Isotropic ::

Apple ::

Quantum je izjavil:

Najprej en lep pozdrav vsem! Zelo me je začelo zanimati programiranje. zato vas sprašujem, ker vem da ste tukaj eksperti v programiranju me zanima kater programski jezik je priporočljiv za začetek?

ps. zelo me zanima programiranje spletnih strani.

hvala"!

Moj predlog je C, ki naj bo odskočna deska za kakšen objektni jezik...
LP, Apple

Nejcolin ::

Rias Gremory ::

Python.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

mihibo5 ::

Jaz sem z Javo začel. Lahko ti pošljem ene dobre vodiče z youtuba.

alexa-lol ::

Java je zelo dobra osnova. Če približno znaš Javo in OOP je prehod na druge jezike v večini primerov zgolj navajanje druge sintakse. Seveda ima vsak jezik svoje prednosti/slabosti, trike ampak za osnovo je Java uredu.

Še nekaj.. Java ni JavaScript. Začetniku se zdi da je JavaScript le adaptacija Jave za delo z brskalnikom a ni tako. Java je JavaScriptu podobna le po imenu, drugače sta to dva ločena jezika.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje/kako ste se naučili programiranja? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Programiranje
21659354 (44030) DaMachk
»

Kateri programski jezik?

233156 (2462) driver_x
»

Kateri programski jezik?

494536 (3149) kopernik
»

Java