Forum » Pomoč in nasveti » kako zaščititi pred strelo (kabelski modem)
kako zaščititi pred strelo (kabelski modem)
mrTwelveTrees ::
dobu kabel...
rad bi mel online skoz...
recimo da ni nobenga doma...
kako naj zaščitim, če udari strela blizu...
sem namreč na takem področju kjer nam telefon - rado skuri... s kablom je pa najbrž isto
mam pa 3 mašine, ne bi rad da mi vse skuri...
kako nej zaščitim modem ali vsaj iz modema v mrežno
se dobi kej - kar res deluje - ozeroma dobro zaščiti...
rad bi mel online skoz...
recimo da ni nobenga doma...
kako naj zaščitim, če udari strela blizu...
sem namreč na takem področju kjer nam telefon - rado skuri... s kablom je pa najbrž isto
mam pa 3 mašine, ne bi rad da mi vse skuri...
kako nej zaščitim modem ali vsaj iz modema v mrežno
se dobi kej - kar res deluje - ozeroma dobro zaščiti...
Cokolesnik ::
Naprave, ki bi ti zagotavljala 100% zascito pred strelo, enostavno ni. Primeri udarov strele v elektricne in druge napeljave v objektih kazejo, da je rusilna moc strele nepredstavljive moci.
Edina in najbolj ucinkovita zascita je fizicno prekinjena povezava, pa se to v primeru, da je razdalja med koncem enega dela in koncem drugega dela (prekinjenega) kabla dovolj velika, da kljub fizicni prekinitvi ne pride do preskoka elektricne napetosti.
Zato se ob daljsi odsotnosti ljudi priporoca izklop vseh elektricnih in tehnicnih naprav iz elektricnega omrezja, kakor tudi iz drugih omrezij (npr. kabelska tv).
Ce to ni mogoce oz. ni zazeljeno, pa obstaja tudi zavarovanje aparatov pri zavarovalnici v primeru poskodbe ob udaru strele.
Poudariti je treba tudi to, da je potrebno zavarovanje skleniti tako za neposredni, kot tudi posredni udar strele. Vec informacij o tem dobis pri zavarovalnem zastopniku.
Ljudje se ponavadi nevarnosti strele ne zavedajo vse dokler slednja ne prizadane prav njih. Zadeva je podobna kot pri varnostnem pasu. Marsikdo se ne pripenja, ker misli, da se njemu nic ne more zgoditi. Ko se pa, pa...
Da o izgubi garancije in o izgubi zivljenja, niti ne govorimo.
Edina in najbolj ucinkovita zascita je fizicno prekinjena povezava, pa se to v primeru, da je razdalja med koncem enega dela in koncem drugega dela (prekinjenega) kabla dovolj velika, da kljub fizicni prekinitvi ne pride do preskoka elektricne napetosti.
Zato se ob daljsi odsotnosti ljudi priporoca izklop vseh elektricnih in tehnicnih naprav iz elektricnega omrezja, kakor tudi iz drugih omrezij (npr. kabelska tv).
Ce to ni mogoce oz. ni zazeljeno, pa obstaja tudi zavarovanje aparatov pri zavarovalnici v primeru poskodbe ob udaru strele.
Poudariti je treba tudi to, da je potrebno zavarovanje skleniti tako za neposredni, kot tudi posredni udar strele. Vec informacij o tem dobis pri zavarovalnem zastopniku.
Ljudje se ponavadi nevarnosti strele ne zavedajo vse dokler slednja ne prizadane prav njih. Zadeva je podobna kot pri varnostnem pasu. Marsikdo se ne pripenja, ker misli, da se njemu nic ne more zgoditi. Ko se pa, pa...
Da o izgubi garancije in o izgubi zivljenja, niti ne govorimo.
DC- ::
Probi SURGEMASTER prednapetno zaščito
Vem da ga majo v neosystems
in nej bi delu tud za kabelske modeme
DC-
Vem da ga majo v neosystems
in nej bi delu tud za kabelske modeme
DC-
BendeR ::
Sicer pa za kvalitetno zaščito moraš menjat celo inštalacijo od glavne varovalke dalje.Torej to stane,to nam je učitelj v šoli povedo (serš mb),da nebo spet keri trdil da govorim stvari brez utemeljitev tak,da ti tote prenapetostne žašite za par jurjov ne pomagajo kaj dosti če ti tresne.Itak prebiji in pol maš sranje delaj tak kot jaz in izklaplaj,ko bo bajta prazna.
To njihovo garancijo pa vzami z rezervo.
To njihovo garancijo pa vzami z rezervo.
:=)
Highlag ::
Telemach na svoji strani priporoča:
Priporočamo, da med poletnimi nevihtami izklopite modem iz električnega omrežja in da iz njega iztaknete UTP kabel (mrežni kabel za povezavo z računalnikom), saj garancijski pogoji ne zajemajo uničenja modema zaradi udara strele. Izklapljanje koaksialnega kabla iz modema ni potrebno in ni proporočljivo.
Povezava
Moram pa reči, da je meni spomladi strela uničila Nemo kabel modem.
Od vseh stvari, ki so bile prižgane v tistem trenutku: PC, monitor, Hi-Fi ter modem, je odneslo le modem ki je bil tudi edini priklopljen na antenski kabel.
Priporočamo, da med poletnimi nevihtami izklopite modem iz električnega omrežja in da iz njega iztaknete UTP kabel (mrežni kabel za povezavo z računalnikom), saj garancijski pogoji ne zajemajo uničenja modema zaradi udara strele. Izklapljanje koaksialnega kabla iz modema ni potrebno in ni proporočljivo.
Povezava
Moram pa reči, da je meni spomladi strela uničila Nemo kabel modem.
Od vseh stvari, ki so bile prižgane v tistem trenutku: PC, monitor, Hi-Fi ter modem, je odneslo le modem ki je bil tudi edini priklopljen na antenski kabel.
undefined ::
na koaksialni kabel priključi ozemljitev. To je manjša možna zaščita pred kakimi manjšimi sunki napetosti.
Spajky ::
Kupi tisto prednapetostno zaščito za tv za anteno+štrom in priklopi preko razdelilca nanjo vse PC komponente!!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
slawc ::
No, kot je nekdo že povedal, 100% zaščite ni. Ampak, tiste res uničujoče strele predstavljajo samo kkšn % vseh. To je tisti direkten prenos energije v sistem. Zaščite so bolj primerne za indirekten udar -> v vodnikih se zaradi udara v sosednjo bajto (naprimer) inducira kar precejšna napetostna konica v tvoji bajti. :) Nekdo je rekel, da bi bilo potrebno preurediti napeljavo, no to je to.
LP,
Slawc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10801 (8143) | RC37 |
» | Udar streleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12757 (11113) | revvs |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8974 (7376) | AngelOfDeath |
» | ADSL in nevihtaOddelek: Strojna oprema | 3480 (2408) | krho |
» | Surgeprotector - ali varuje pred strelo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4514 (3906) | AngelOfDeath |