» »

Wikileaks pri nas

Wikileaks pri nas

djordjevic ::

No grave is deep enough to keep us in chains.

urban99 ::

Volk| ::

http://www.pozareport.si/?Id=necenzurir...

haha, poglejte kake majo.
500EUR za gostovanje. Mah, jaz mam gostovanje za 2,99$ mesečno, pa dela b.p.
6000EUR za dva zaposlena! In kaj bosta delala? jaz to naredim za 100EUR
ostali stoški 1600EUR - wow, drago je pri nas življenje.

Nekateri pa nas res majo za neumne.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

zupicaa ::

@Volk
"Upoštevajte WikiLeaks.si je zelo zahteven projekt z specifičnimi potrebami. Redko kateri svetovni ponudnik spletnega gostovanja je pripravljen gostiti takšne vsebine z visoko stopnjo tveganja. Varnost virov, tehnologije in sodelujočih mora biti na vojaškem nivoju. Redko kdo si upa sodelovati pri takšnem projektu, kjer tvega svojo glavo in bodočnost."

:)

algo ::

Volk| je izjavil:

http://www.pozareport.si/?Id=necenzurir...

haha, poglejte kake majo.
500EUR za gostovanje. Mah, jaz mam gostovanje za 2,99$ mesečno, pa dela b.p.
6000EUR za dva zaposlena! In kaj bosta delala? jaz to naredim za 100EUR
ostali stoški 1600EUR - wow, drago je pri nas življenje.

Nekateri pa nas res majo za neumne.


To z gostovanjem si pihnil mimo. Bi se dalo dobiti ceneje, vendar je vprašanje kdo bi sploh hotel gostovati wikileaks. Za resnejše strani moraš itak imeti najet strežnik in to stane. Za tiste tvoje strani s par obiska bi pa že zadostovalo brezplačno gostovanje tko da dj raje imej za pir tiste 3$ na mesec.

6000€ je res mal preveč. Sam če sta to izobraženi osebi, potem pač zahtevata konkreten denar, ker drugače bosta šla delati kaj drugega (verjetno imata možnost, drugač ne bi postavila takšno številko). Poleg tega pa navsezadnje nosita še svoji glavi na prodaj in ob razkritju kakšni zaupnih podatkov ju boju še strpali v zapor. To da ti takšno delo opraviš za 100€ je povsem nepomemben podatek. Verjetno ti ogrevanje, hrano, stanovanje plačujeta mamica in oči in zdaj tukaj nekaj pametuješ. Saj boš odrastel pa boš spoznal, da ni vse tako lepo. Mogoče se boš čez čas celo nehal prostituirati za 100€ ko boš moral začeti sam plačevati položnice, skrbeti za družino itd. To bo lepo, pa še golobradi ne boš več....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

#000000 ::

Tak wikileaks kot si ga je zamislil tale Primož Valant naj si kar v rit utakne

G. Frankl (Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik časnika Finance; op.u.) nam bo v ponedeljek v imenu časnika Finance nakazal 500EUR in je pripravljen to dvigniti na približno 1000EUR/mesec, če se mu v enaki vrednosti pridruži še najmanj sedem drugih medijev ali več medijev v manjši vrednosti. Samo sodelujoči mediji bodo imeli pravico do dostopa in objave prejetih skritih dokumentov. S tem bi se pokrili naši minimalni mesečni stroški, ki znašajo približno 8000EUR:

Ta tip bi dejansko rad na račun celotne zadeve zaslužil, zakaj rabiš dva zaposlena v takem projektu, ki v bistvu ni projekt, ti ne pridobivaš tajnih dokumentov, ti ne odločaš kaj se bo objavilo in kdaj, ti si v bistvu samo zrcalni strežnik neke druge strani + nihče te niti ne prosi da se pejt karkoli v zvezi s tem.

RockyS ::

Se dokumenti ki bi bili objavljeni preko wikileaks.si upoštevajo na sodišču kot dokaz?

algo ::

Joj, joj. Pa če mu uspe dobiti denar od sponzorjev pa mu naj! Matr, eni res dlje od sociale, garanja za minimalno plačo ne vidite. Tip pač očitno ni takšna zguba, da bo delal za minimalca. Vam gre to tako v nos?? Če mu uspe dobiti kakšne zaupne podatke, potem ok, če ne, mu bojo pa sponzorji itak čez čas ukinili pomoč. Naj poskusi, če že ima voljo. Jaz se kaj takšnega ne bi lotil. Je pa v Sloveniji med to bando politično verjetno OGROMNO GRADIVA, ki bi znalo biti zelo interesantno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: algo ()

#000000 ::

Kaj mu bo uspelo, saj on ne pridobiva tajnih dokumentov on je samo zrcalni strežnik glavne strani wikileaks !

Pri njemu je sporno samo tole Samo sodelujoči mediji bodo imeli pravico do dostopa in objave prejetih skritih dokumentov ostalo me ne zanima, zaračunavanje in omejevanje vpogleda v dokumente pa je pa je en izmed razlogov zakaj je wikileaks sploh nastal.

Volk| ::

@algo
Da te pomirim: sem odrasel z redno službo, z prihodkom ki znese več kot 1000EUR, svojo streho nad glavo, ki sem jo sam plačal, z avtom, ki spada v višji razred, tako da mi ne solit pameti, da bom odrastel. Mogoče bi ti moral, da ne bi kvasil neumnosti o brezplačnih gostovanjih, ker očitno ne veš, da v današnjem svetu ni nič zastojn! Če te zanima, zakaj "brezplačno gostovanje" NI brezplačno, pa pa ti lahko drugi pojasnijo. Za ostalo, kar si napisal pa nimam volje in se spuščat na ta nivo.

Ker bos verjetno spet pametoval, se umikam iz te debate, in ne bom več odogovarjal na provokacije, ki verjetno na tvojo kulturo spet bodo.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

guest #44 ::

3000EUR bruto na delavca...pa dejte no, zakonsko...mogoče, po vrednosti dela pa ni šans. Pa ta projekt zahteva 8ur dnevno dela? Močno dvomim, pomojem je aktiven le ko pricurljajo kake informacije ostali čas pa se svira k**** IMO.

revvs ::

Takšne strani so dobre, če niso na eni ali drugi politični strani. Teh nekaj evrov ni tako dosti za takšno stran. Če to primerjaš s političari ki dobijo več če se samo prijavijo na razpravo, če pa še govorijo kar so jim drugi napisali pa še več.

Galaxy ::

Svašta, od kod njemu številke? Sam si naj naredi dedicated server - po Sloveniji ne bi smelo bit več kot 300 pinga. Koštalo bi ga okoli 100EUR/mesec - glede plače 2eh zaposlenih pa sploh nimam komentarja...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wordpress in gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
337992 (3809) BigWhale
»

A1 draži mobilne pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
8420183 (14008) MrStein
»

A lahko spletna stran gostuje tudi na PC-ju, k je skoz prižgan?

Oddelek: Omrežja in internet
181601 (986) mihec87
»

Nakup domene com, si ali net

Oddelek: Izdelava spletišč
195823 (5372) Vice
»

Sašo Peče ponareja dokumente

Oddelek: Loža
102779 (1900) T-h-o-r

Več podobnih tem