Forum » Pomoč in nasveti » ATI Radeon 9250 težava z gonilniki
ATI Radeon 9250 težava z gonilniki
delux123 ::
Pozdravljeni, skupaj sem spravil en PC za domačo uporabo. vse deluje ok edini problem je z namestitvijo gonilnikov za grafično kartico ATI Radeon 9250 AGP 128MB (WINDOWS XP SP3). Poskusil sem naložiti catalyst gonilnike iz njihove strani, im mi po inštalaciji ter ponovnem zagonu računalnik ne pokaže več slike po logotu Windows (no input signal). Nato dam "last known configuration" in je ok. Windowsi delujejo le v VGA načinu. Poskusil sem tudi z ročno namestitvijo gonilnikov, pa je enak rezultat. Problem sem imel že pri sami inštalaciji windowsov, saj mi je zmrznila inštalacija pri 34 min. Čeprav sem poskusil več verzij WIN je bilo vsakič isto. Nato sem po navodilih z interneta pobrisal eno mapo (tudi nekaj v povezavi z grafiko) in je zadeva šla skozi ok.
Prosim za pomoč če se komu sanja kako bi se dalo urediti omenjenjo težavo?
lp Luka
Prosim za pomoč če se komu sanja kako bi se dalo urediti omenjenjo težavo?
lp Luka
Pentium ::
skoraj 100% je nekaj s hardverom. preveri ram, flashaj bios, preveri nastavitve biosa, nato poskusi še z drugo grafično. še pred tem pa bi jaz pregledal za napihnjene kondenzatorje na plošči in v napajalaniku. če napaka še ostane, je možno, da je tudi kaj s ploščo narobe.
tole z windowsom, nalagaj z originalnega medija (Win XP Pro SP3). tam si lahko ziher, da so vse datoteke takšne kot morajo biti.
sem pa imel ne dolgo nazaj podoben primer (ni bilo slike po inštalaciji gonilnikov) z grafiko Radeon 9000 Pro in ploščo ASUS A7V8X-X in rešitev je bila menjava grafike. zgleda, da se plošča in grafika nista nekaj razumeli med sabo.
tole z windowsom, nalagaj z originalnega medija (Win XP Pro SP3). tam si lahko ziher, da so vse datoteke takšne kot morajo biti.
sem pa imel ne dolgo nazaj podoben primer (ni bilo slike po inštalaciji gonilnikov) z grafiko Radeon 9000 Pro in ploščo ASUS A7V8X-X in rešitev je bila menjava grafike. zgleda, da se plošča in grafika nista nekaj razumeli med sabo.
miranpozar ::
Sigurno nekaj s hardverom. Mogoče boš moral zamenjat grafično kartico, ali pa...
Poglej v BIOSu, da nimaš slučajno vklopljeno "AGP fast write". Mora biti na disabled.
Poglej v BIOSu, da nimaš slučajno vklopljeno "AGP fast write". Mora biti na disabled.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Windows se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2749 (2340) | GummyBear |
| » | CPU 100% ne vidim rešitev... (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12530 (10382) | GenZNPC |
| » | Lenovo IdeaPad G700, BIOS dostopOddelek: Pomoč in nasveti | 11587 (10793) | Invictus |
| » | Nov PC - hude težaveOddelek: Strojna oprema | 2384 (1945) | SynTax64 |
| » | Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300Oddelek: Operacijski sistemi | 9022 (5471) | d4rko |