» »

Letenje in pritisk v glavi

Letenje in pritisk v glavi

simonsimon ::

Pri spuscanju letala me zacne grozno bolet glava(ne ušesa) in me boli potem se cel dan. Tak zoprn pritisk oz špikanje čutm v predelu čela malo nad obrvmi. Probu sm zehat, pa slino pozirat, pa skoz nos pihat(ceprov to mi ne rata) pa nc ne pomaga...Pa niti ni tok velk problem med samim pristajanjem kukr je pol cel dan za znoret cudn pritisk. Kaj se da narest? Bral sm da zvecenje pomaga...bom probu...pa da je tud od letala odvisen(kar je mogoce res ker od 4 letov me je dvakrat "picl" u čel)
Kaksn nasvet, mogoce izkusnje nekoga kaj narest...Konc mesca spet dvakrat letim pa me je kr micken strah madona!?
lp
Simon

zee ::

Zvecilka ali pogovor s sopotnikom, ce ne potujes sam, kar pomagata.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

fosil ::

pa skoz nos pihat(ceprov to mi ne rata)

Ne vem če to pravilno izvajaš.
Nos moraš z roko zamašit, zapret usta in potem poskusit pihnit skozi nos, ob tem v ušesih čutiš kako se ti izenači pritisk.
Tako je!

Karaya 52 ::

Tega se rešiš samo s pogostim letenjem, piloti gredo vsak začetek sezone skozi to fazo, eni občutijo bolj drugi manj. >:D

guest #44 ::

Malo potapljaških vaj bi blo treba :) Jz sem se nauču "odpirat vrat" in tko izenačim tlak, posledica tega je da nehote sprožim zravn še refleks zehanja.

martincek1 ::

Isto čutim tudi jaz, če se potopim na več kot 5 metrov. Nobenega količinskega popusta, vsakič ista doza. (z izzenačevanjem tega ne rešim - izzenačevanje z pihanjem nosu 3x, pogoltanje slike).

Heisenberg ::

popolnoma isti problem imam sam pri avionih! opazil sem da se to stopnuje z hitrostjo spusta - hitreje ko se avion spušča bolj me boli glava zaradi prehitre razlike v pritisku....rešitve še nisem pogruntal, razen da pilotu rečeš da naj se počasi spušča :)

drugace pa sem opazil da imam pogosto te probleme, tudi pri vzponu z hitro gondolo, imam potem pokvarjen vsaj še naslendji dan.,...

to je pomeoje vse od tega da so mozgani ze preveliki za lobanjo pa poj malce boli --- šala ;)

gulfstream ::

Zamašit nos z roko in močno probati pihati skozi njega, pa telovadba s sodnjo čeljustijo pomaga. Drugače pa je najboljše zdravilo pogosto letenje - pritisk v kabini letala se največkrat spušča/narašča z okoli 150 metri na minuto. Če si navajen se da tudi 2000 metrov na minuto brez problema prestati.

guest #44 ::

Predlagam, da če uporabljate nos metodo ne pihnit ko sloni, ker matrate bobenčke. Večajte pritisk počasi a močno.

Zgodovina sprememb…

Heisenberg ::

tole s pihanjem meni ne pomaga nič, proizkusil sem tudi zveciti kot krava in razgibavati celjust, nic od tega ne pomaga....
pomojem je tole povsem drugace kot ta standardni pritisk in je pritisk v mozganih in se ga ne da uravnavati s pihanjem zraka in ni problem v usesih...zame je pomojem bolj problem notri v mozganih pa nekaj tudi mogoce sinusi....

Pyr0Beast ::

Možganska krvavitev ? :D

Zna biti da zaradi zamašenih sinusov tlak ne popusti, sploh če si prehlajen
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Good Guy ::

samo odpri usta in to je to..

imagodei ::

Mnja, tisti, ki pravite, da izenačujete pritisk, pa ne pomaga... V bistvu ga ne izenačite. Ko izenačite pritisk, v ušesih zaslišite pok, klik, včasih "škripanje", če so sinusi težko prehodni.

Pravilno se pritisk s prijemom za nos izenačuje tako, kot da bi se hoteli usekniti. Se pravi je treba dejansko zrak poskušat pihnit skozi nos, pri čemer se toliko močno držite za nosnici, da seveda zrak ne pride ven. Marsikomu v ušesih tudi dejansko poka, ko se usekuje.

Če ne gre, je treba malo vaje. Nekateri dejansko močno pihajo, pa ni efekta. Po navadi je to zato, ker se napenjajo tudi v žrelu/grlu in s tem nehote krčijo prehode oz. zapirajo votline, kjer se izenačuje pritisk. Drugi imajo probleme s sinusi, so prehlajeni, ipd.

Se pravi, najprej je pomembno, da pravilno pihate. Nosnice si za vajo na vhodu zamašite s prsti in pihnite zrak skozi nos. Če na nosnicah in prstih začutite pritisk zraka, ki hoče uiti skozi nos, potem delate pravilno, sicer pa ne. Če ima kdo problem s sprositvijo mišic v grlu/žrelu, mogoče pomaga sledeče: ko pihnete zrak v nos, poskusite to zadržati, ob enem pa požreti slino. Tudi to zahteva malo vaje, da v predelu ust in nosu zadržite nadtlak zraka, ko pogoltnete slino. Ko namreč pogoltnete, se sapnik zapre in pritiska ne morete povzročati s pljuči.
- Hoc est qui sumus -

jizzer ::

Jaz ko sem prvič pa drugič letel ni blo problema (tretjič še nisem :) ) se dobro spomnim je blo aprila letos pa nisem mel nobenih problemov...Pravzaprav sem bil presenečen da sem tak dobro preneso nevem kak lahko majo eni take probleme :S kaj naj rečem :) Škoda za vas :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamašen nos

Oddelek: Loža
3713764 (11955) kuglvinkl
»

Potapljanje na 2m

Oddelek: Loža
486745 (5552) JanK
»

Potapljanje

Oddelek: Loža
487376 (6071) perci
»

Potapljanje

Oddelek: Loža
224907 (4279) luksorzi
»

kolko SIT (ali $ in €) za počitniško potapljanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696925 (3394) perci

Več podobnih tem