» »

Problem pri zagonu...

Problem pri zagonu...

DOOMen ::

V BIOSU sem hotel naviti procesor vendar se mi pri ponovnem zagonu PC (črn monitor) ni hotel zaganati...
Zato sem iz matične plošče za 10sec vzel baterijo...
BIOS sem nastavil na "DEFAULTS" Sedaj deluje vendar se pri zagonu nekaj napiše da CPU FAN neki ne dela... Zraven je pa (iz PC speakerja) zvok sirene

Kaj je narobe?

Imam VIA KT3 Ultra AMD
Athlon XP 1800+
256ddr ram
GF4 mx 460

hvala
  • spremenil: DOOMen ()

Clemento ::

Najbrz imas hladilnik na cpuju proiklopljen direktno na strom in ne na plato! V biosu izklopi fan alarm!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

OwcA ::

Lahko, da si, ko si jemal ven baterijo, nevede iztaknil ventilator. Ali pa imas ventilator na katerem drugem konektorju in plošča "misli", da ni priklopljen. Malo poglej v biosu pri nastavitvah ventilatorjev (večinoma se nahajajo tam, kjer ti kaže temperature in napetosti, če ne najdeš, poglej v navodila, ki si jih prejel s ploščo).

DOOMen ::

Ne... ventilator za proc. dela. :\ Aja pa na matični plošči je ventilator prikljopljen na "CFAN1" (tako piše zraven priključka)

Kaj bi še lahko bilo narobe?

msmiha ::

Da ti je po čudežo crknila naprava v ventilatorju za merjenje vrtlajev. Probaj kaki drugi vent gor piklopit al pa še bolj enostavno tako kot ti je že Clemento reku izklopi Fan Alarm.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU fan error

Oddelek: Pomoč in nasveti
181252 (664) BivšiUser2
»

Nekaj crknilo, ne vem kaj (strani: 1 2 )

516745 (5761) Gapi182
»

Glasen dv7

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6655 (561) Kevinr
»

alarm pri vklopu računalnika !???

221863 (1561) pezo
»

Kako pripravit plato k delovanju?