» »

Egipt Hurghada že kdo bil?

Egipt Hurghada že kdo bil?

kmetek ::

Dobil sem izredno ugodno ponudbo za 7 dni, pa me zanima če je kdo že bil. In kaj se da kaj v bližini videti itd?
Kakšna je država Egipt, so kake posebnosti ipd? Za alkohol vem, da je pač muslimanska država ipd.

jl ::

Jaz sem bil tri leta nazaj v Hurgadi. Cisto odvisno, kaj pricakujes od dopusta. Na kaksne nocne klube, diskote, bare lahko pozabis. Je pa Hurgada dobra s stalisca izletov (Kairo, dolina kraljev,...). Kar se tice morja oz plaz, vsaj pri nasem hotelu ni bila kaj posebnega, zato se splaca iti na izlet z ladnjico+snorklanje.
Hurgada kot mestece ni nekaj posebnega, za moje pojme malo prevec umazano (smeti ob cesti ipd). V kolikor bos sel, obvezno vzemi zdravila proti driski (oglje naceloma ne pomaga), ker pri nas smo imeli v letalu proti LJ vsi enak problem:) Pravtako kaksna zgana pijaca ne bo odvec za razkuzevanje... Paziti je treba pri hrani, pijaci, pa se to ponavadi ne pomaga.
V glavnem, ce imas varianto in te zanima zgodovina ter spoznavanje novih dezel/obicajev/ljudi, ti bo Egipt zagotovo vsec.

kmetek ::

Torej kljub temu, da na youtubu filmčki lepo zgleda, ni vse zlato kar se sveti? Kaj imajo težave pri hrani, higiena? hehe.

galu ::

Piti vodo iz plastenk (ampak pazi da zamašek še ni 'pretrgan', ker ciganijo), ker je 'lokalna' voda 'nevarna' za nas razvajene Evropejce. Men je blo čist kul. Bil sem v hotelu mislim da Seagul (****). Pazi se napizdantov na tistem velikem trgu v Kairu. Aja, pa pot v Kairo mislim da z busom traja cca 6ur al nekej takega. Klime so nore, tak da dobesedno nucaš odejo na avtobusu. Folk je prijazen, prodajalci so taki kot pač so (večinoma napizdanti) na bazarih. Snookanje po koralnih grebenih je čist hudo. Res že sam zaradi tega se ti splača it. Pol pa še maš neke ladjice, ki te pelajo do različnih otokov, in eni so res taki kot iz filmov (čist gladek pesek, par palmic, neki bari, pa koralni grebeni v neposredni bližini (cca 10m od obale). Promet je čist zmešan.:D Trobijo ko zmešani, pa res se moraš pazit ko greš prek ceste, ker niso lih uvidevni za pešce...:D
Pol pa maš še safari po 'poščavi'. Puščava ni taka kot si verjetno misliš - je bolj kamnita kot peščena, sam je pa še vseeno se ql pelati z tistimi 4 kolesniki pa še na kamele te pustijo pa to.

Meni je blo v glavem fajn, sicer kr naporno, ampak še sigurno grem ene parkrat v Egipt... Do zdaj sem bil že 2x:D
1x v Sharmel Sheik in 1x v Hurgadi. Nujno še moremo it v Kairo.
Tako to gre.

mojca ::

Če greš v Hurgado, se greš potapljat. Snorkljanje na otočkih, kamor te peljejo z ladjo, je čisto presenetljivo (če se potapljaš na 20m, ne vidiš bistveno več).

Zgodovinskih znamenitosti v Hurgadi ni - Hurgada je zrastla kot izključno turistično naselje zavoljo potapljanja. Če bi rad gledal znamenitosti (razen pokrajine same, ki je povsem impresivna, pa smeti, ki se valjajo na cesti), je bolje iti v Kairo ali Luxor. Sicer je odvisno od tega, ali se nameravaš še kdaj vrniti v Egipt, ampak če greš za en teden in se boš še kdaj vrnil, bi se na tvojem mestu raje odločila za uživanje v potapljanju kot za to, da tričetrt svojega časa preživiš na avtobusu.

Povratno karto za letalo izven sezone (pa seveda ne iz Brnika) dobiš že za 160 EUR. Falafel, ki ga lahko poješ za večerjo, te stane šestnajstinko evra (ok, če si lačen, potrebuješ štiri), se pa cene hrane dvigajo tja do 12 EUR, če ješ v restavraciji v centru. Če se dobro spomnim, smo dali za prenočišče v Luxorju okrog 4 EUR (Hurgada je dražja; mi smo spali pri znancih, pa tudi sicer so last-minute all-inclusive ponudbe smešno poceni; še v Ljubljani ne preživiš enega tedna za ta denar). Prevoz z lokalnim kombijem te stane osminko evra; včasih celo dvaintridesetinko. Tako da se da Egipt doživeti tudi za dokaj nizke pare. Oskubijo te samo na turističnih znamenitostih (do 20 EUR na vstopnico), pri potapljanju in na cesti, če se ne znaš pogajat.

koyotee ::

kmetek je izjavil:

Dobil sem izredno ugodno ponudbo za 7 dni, pa me zanima če je kdo že bil. In kaj se da kaj v bližini videti itd?
Kakšna je država Egipt, so kake posebnosti ipd? Za alkohol vem, da je pač muslimanska država ipd.


hahahahaha, kot da bi vprašal, če je že kdo bil v mercatorju XD
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kmetek ::

hvala za informacije hehe....upam, da znajo ingliš :)

Dobil sem all inlcusive za 300EUR...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Egipt Hurgada

Oddelek: Loža
94099 (3833) mmario82
»

Pocitnice do 400€

Oddelek: Loža
346758 (5584) Okapi
»

Potovanje v Egipt in uveljaljanje odpovednega rizika

Oddelek: Loža
212596 (1576) Lukzii
»

Pahor naj iz svojega žepa poravna stroške vrnitve Slovencev iz Egipta (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
598473 (7302) BlueRunner
»

Grem(-o) v Egipt - Kaj moram vedeti?

Oddelek: Loža
409362 (8047) overlord_tm

Več podobnih tem