» »

Egipt Hurgada

Egipt Hurgada

Konlov ::

All za 14 dni za tri te pride 2 do 3 tisoč € v 4-5 zvezdic hotelu, kar je za 2 jurja ceneje od CRO ali pa Grčije? Ali se tam politično stanje kaj umirja, da se bo letos že dalo potovati, ali kako?

eric_cartman ::

Eni pravijo, da v Sharmu in Hurgadi ni ne duha ne sluha o kakršnih koli nemirih.. Ni pa rečeno, da je turizem varen oz. imun na kakšne napade.

Vsak v turistični agenciji ti bo rekel, da nimaš kaj skrbet in da je varno tam. Mi pa ni jasno, ker so šli sorodniki v Egipt in so rabli neke vrste policaja/varnostnika met zraven, ko so šli na ogled določenih znamenitosti. To pa zame ni noben dopust.. Zgleda da mora vsak sam presodit kaj in kako.

kixs ::

Da se ze danes dopustovat doli... ce imas vojasko spremstvo imas le na poti do znamenitosti, ki so kar precej oddaljene od samih letovisc - 5-6 ur voznje z avtobusom v eno smer. V bistvu je vseeno ali so ali jih ni, kar se dopusta tice.

2-3K je kar dosti za Egipt.

francek1 ::

V Hurgadi te nima kaj skrbet. Sam sem bil tam sredi največje krize, pa je bilo le nekaj oklepnih vozil okoli bank in važnejših objektov. Egipčani prekleto dobro vedo, koliko so odvisni od turizma. Edino ulični prodajalci so postali bolj tečni. Spremstvo varnostnih sil je pa v Egiptu običajno že dolga leta. Enako kot Check pointi. To imajo itak vse arabsko govoreče države.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

treker ::

Varnostnike in policaje smo mel mi zraven, ko je bil še Mubarak...Fajn, k na avtobusu spredaj tip z AK47 sedi :S

Smurf ::

Hmmm.. za tak denar na osebo gres lahko skoraj kamorkoli... (JV Azija, Kuba, Sejseli, Bali, Dominikanska republika). Samo v premislek.

[SkA] ::

Saj ni rekel 2-3k€ na osebo, to je celoten strošek za tri osebe.

Smurf ::

Pardon, to je pa to, ko prehitro berem.

zlobcek ::

Hurgada in drugi turistični kraji so kar dost izolirani, tako da pri nas ni bilo nobenih mučk. Pa so že divjali izgredi naokoli. Mi smo v bistvu potovali počasi po Nilu od enega do drugega konca. Bilo je sicer veliko vojske, drugega pa nič.

Drugače pa glede vojaškega spremstva to zgleda zgolj tako, da se mora konvoj turističnih busov in vsega boga zbrati na eni večji ulici okoli 3-4 ure zjutraj. Spredaj in zadaj za konvojem je vojaško vozilo, vsak avtobus pa ima tudi spremstvo v smislu enega uniformiranca, ki sedi zraven voznika.

To je samo za bolj oddaljene templje - 400,500km. Vojaško spremstvo v vozilih se zgubi po kakšni uri, ker ga gonjo ko zmešani, konvoj se razpotegne in na koncu se po 2 urah voziš sam po puščavi z avtobusom, kokr leti, 100-120km/h;D

mmario82 ::

Midva sva bila v Hurgadi julija 2013, ravno takrat ko je bilo tam politicno "vroce", oziroma se je se dodatno zaostrovalo, vendar v sami Hurgadi ni bilo nevarno. Sli smo na vse izlete (snorkljanje, voznja s stirikolesniki po puscavi), razen izleta v Kairo, ki ga zaradi nevarnosti niso organizirali.

Vojake z orozjem sva videla samo na checkpointu na robu letalisca, v samem letoviscu ali mestu Hurgada pa ne.

Kaksno je stanje sedaj nevem, priporocam prijavo potovanja na ministrstvu za zunanje zadeve (natisnes, izpolnis, poskeniras in posljes obrazec po e-posti), toliko da so seznanjeni da ste tam.

EDIT: Obrazec

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mmario82 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adria Airways postaja nizkocenovnik z napako (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923586 (20831) alexa-lol
»

Potovanje v Egipt in uveljaljanje odpovednega rizika

Oddelek: Loža
212596 (1576) Lukzii
»

Pahor naj iz svojega žepa poravna stroške vrnitve Slovencev iz Egipta (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
598472 (7301) BlueRunner
»

Egipt Hurghada že kdo bil?

Oddelek: Loža
67340 (7220) kmetek
»

Grem(-o) v Egipt - Kaj moram vedeti?

Oddelek: Loža
409362 (8047) overlord_tm

Več podobnih tem