» »

sistemski register

sistemski register

nimitz ::

Konfiguracija:
AMD Athlon 1200/266
ABIT KG7
256 DDR
GeForce 2 MX 400 32Mb
IBM IC35 7200 40Gb
Gamesorruond MUSE XL
Motorola 56k modem
Win XP Pro

Preden sem posnel Win XP sem mel Win 98 SE. Pred kasnim mesecem se mi je kr naenkrat ko sm prizgal racunalnik odprlo okno. V njem pise: "V sistemskem registru je prislo do napake! Racunalnik se bo ponovno zagnal in popravil sitemski register." Na voljo mi je samo gumb "V redu". Potem moram veckrat znova zagnat racunalnik da mi to sporocilo zgine. Zdej mam pa Win XP in ni vec tega sporocila. Ampak mam en se bol cuden problem. Prej sm omenu da mam AMD Athlon 1200Mhz. Se prav da mam FSB 133 in pomnozevalnik faktorja 9. Ce pustim tako ne morem nobene igre spilat ker mi zamrzne al pa vn vrze. Ce pa spremenim FSB na 100MHz in dvignem pom. faktorja na 12 ( tako da je koncna frekvenca enaka ) mi vse igre delajo. Zdej kje tici tezava za "sistemski ragister"? Je mogoce kriv ram? Ker sem u eni reviji bral clanek in zasledil da ce racunalnik kr tko zmrzuje al pa ce gonilniki in podobno kr zginejo ob ponovnem zagonu da je verjetno kriv ram. No rame sm tud testiral s programom. Seveda mi je racunalnik po desetih minutah zmrznil. Ce pa sm znizal FSB na 100MHz in dvignil pom. faktorja 12 potem je program laufal brez problema 3 ure skup in ni nasel nobene napake.
Prosim pomagejte ker se mi bo strgal!!!!
S.E.A.L.

McHusch ::

No rame sm tud testiral s programom. Seveda mi je racunalnik po desetih minutah zmrznil. Ce pa sm znizal FSB na 100MHz in dvignil pom. faktorja 12 potem je program laufal brez problema 3 ure skup in ni nasel nobene napake.


Sej v bistvu si si že sam odgovoril. RAM je zanič. BTW: Kje si testiral? Poskusi še z testom v čistem DOSu z MemTest86 pa poglej ce najde kaj napak oz. ce sploh pride do konca, recimo, petkrat.

nimitz ::

Sej sm u DOS-u testiral s programom DocMemory pa mi je vseen zmrznu. Pol pravs da je ram kriv. Sej jst sm tud mislu da je ram kriv. Kaj a za "sistemski register" je tud ram "kriv"? Pa misls da ga bodo zamenal k ga mam se u garanciji? K sm u uni reviji prebral da ga ne.

McHusch ::

Testiraj RAM na default frekvencah s temle programov. Če ja VSAJ eno napako, sprintaj poročilo, pa zamenjat. MOREJO.

Upam da nimaš PC1600 (DDR200) RAMa.

nimitz ::

Mam ram DDR PC2100 se prav 266. Aja se nekej me zanima kaj ce mi med testiranjem racunalnik zmrzne. Po priblizno osmih minutah. Zmerej na pri istem testiranju. Tam nekje pr 60% cez 70% nikol ne pride. Pa nobene napake mi ne izpise ( prej zmrzne) kaj nej nardim?

McHusch ::

Defekt. Zamenjat.

P.S.: Poskusi resetirat nastavitve v BIOSu, velikokrat pomaga pri najbolj nenavadnih težavah.:D Sicer glej dva centimetra višje.

nimitz ::

V biosu sm tud ze probal resetirat. Nc ne pomaga. Ej dej mi se prosm povej kako nej jim dokazem da je ram sfukan?

nimitz ::

Kaj nej jim recem? Al bodo oni probal? Ne vem kako to zgleda ker se nimam izkusenj z garancijo.

McHusch ::

Pejt tja pa reči da je RAM zanič, da zmrzuje, ne dela OK, etc ... ter da si ga tudi preizkusil s programom MemTest86. Če bodo kej težili in zmajevali z glavami (itak, da bodo:D), reči, da naj sami testirajo pa obvezno moreš bit zraven ko testirajo.

nimitz ::

OK. Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resetiranje sistema (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
593565 (2878) GaS
»

Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?

Oddelek: Strojna oprema
271930 (1408) Paramedic
»

računalnik zmrzne po pol ure (3min v igrah)! zakaj?

Oddelek: Strojna oprema
181553 (1294) blue96
»

MemTest ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81351 (1219) Han
»

memory benchmark

Oddelek: Pomoč in nasveti
12998 (832) Brane2

Več podobnih tem