» »

MemTest ?

MemTest ?

-MiS- ::

Ker mam eno mašino, ki se vsake tolk cajta rada 'obesi', sem dal testirat RAM (64MB sdram - pc100), s programom MemTest, zadeva traja že pičla 2 dni, trenutno je prišlo do 156 %, ne vem pa kdaj lahko pričakujem da bo test gotov,...? Zanima me ali je kdo že testiral s tem programom in kako dolgo ponavadi ta proces traja ter kakšne rezultate ste dobil ? :8)

LP, MiS

tropinovec ::

[ to sporocilo je izbrisal moderator zaradi neprimerne vsebine ]

Zgodovina sprememb…

para-site ::

Če ti v dveh dneh ni pokazalo napak, potem je ram dober.:D
Išči problem za obešanje drugje.

Dusko ::

V bistvo je tvojega testa že zdavnaj konec.Traja pa to zato tak dolgo,ker maš nastavljeno da se testi periodično ponavljajo. Če program ni našel nobene napake v prvem krogu to je 7 testov.Pol jih v naslednjem krogu ko gre vse od začetka spet vseh 7 tudi ne bo. Tak,da ti to kar lepo prekini ker celoten lahko traja zelo dolgo.Sploh če si recimo dal vseh 11 testov.Pač po defaultu jih je 7.
Napaka je nekje drugje.:)

Brane2 ::

Vklopi "Extended tests". Pri določenih mašinah so šele testi od 9-11 našli napako.

In res je, kar je tip reku. Testiranje moraš pač ročno prekinit, če nisi nastavil števila prehodov (če se to tu sploh da). Stvar je logična.
Tako lahko pustiš stvari testirat tako dolgo, kot se ti da.

Dobi si zadnjo verzijo memtesta. V tem trenutku je to mislim da 3.0 ...

Homegape je IIRC www.memtest86.com

Dusko ::

Se strinjam z Branetom.Ampak mam pa še eno vprašanje glede tega testiranja.Mislim jaz sem testiral rame z dveh disket mel sem vedno zadnjo verzijo.In pri eni disketi je našel napake v četrtem testu. Pol sem pa test ponovil s ta drugo disketo pa ni blo nobenih napak. Mislim pol sn pa za finot dal spet prvo disketo noter in ni blo več napak.
Tak ,da nevem če je toti test tak zanesljiv.Po mojem je dosti oziroma vse odvisno od diskete

Han ::

Disketa ne igra vloge, razen če je defektna (ima slabe sektorje). Ko se program naloži v spomin, lahko disketo vzameš ven...

Sam sem opazil, da na določenih ploščah Memtest vedno najde napake, čeprav je spomin brezhiben. Zadnjič sem npr. na ASUS A7V133-C izvajal test s 4 različnimi čokoladicami priznanih izdelovalcev in čisto pri vsaki so bile napake na več ali manj istem mestu... Računalnik drugače deluje brezhibno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Brane2 ::

Memtest86 in podobne zadeve preverjajo pravilnoist vpisa in branja iz pomnilnika, kar še ne pomeni da je za vsako napako kriv RAM, ampak nekaj na poti od procesorja do RAM-a, vključno z obema krajiščema.

Če se ti ponavljao napake na istem mestu z različnimi moduli, potem je to ponavadi znak ene od stvari:

-preveč si nafriziral CPU
-prehudo si nastavil timinge v BIOSU
-nekaj je nartobe na plati. Ponavadi so izhlapeli elektrolitski kondenzatorji na plati.
Poskusi jih zamenjati s svežimi, sploh tiste okrog procesorja in RAM-a.


Han ::

Se strinjam, Brane. Mašino bom naslednji teden imel pri sebi, ker se je po pol leta brezhibnega delovanja pojavila napaka v zvezi s trdim diskom. - Iz neznanega razloga se včasih pri vklopu, ko je čez noč PC bil izključen, Maxtor ne zažene. Po resetu pride k sebi in zavrti plošče...

Osnovna plošča je, kot rečeno, Asus A7V133-C, z zadnjim biosom. Ko je bil računalnik nov, je po dveh dneh crknil procesor. Zamenjali smo ga z enakim 1 GHz Athlonom (266 MHz bus) iz iste serije in zaenkrat deluje v redu. Mašina ni navita!

Tole piše v README od Memtesta86:

There have been numerous reports of errors in only tests 5 and 8 on Athlon systems. Often the memory works in a different system or the vendor insists that it is good. In these cases the memory is not necessarily bad but is not able to operate reliably at Athlon speeds. Sometimes more conservative memory timings on the motherboard will correct these errors. In other cases the only option is to replace the memory with better quality, higher speed memory. Don't buy cheap memory and expect it to work with an Athlon!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanimiv bug: Lažen alarm v Memtest zaradi USB ključka

Oddelek: Strojna oprema
81570 (1407) Azrael
»

plata zjebava z modrim zaslonom smrti !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191429 (1216) SavoS

inštalacija XP ne skopira vseh filov -hardverska napaka?

Oddelek: Pomoč in nasveti
12959 (838) kuglvinkl
»

Memtest86 pokaze napako.. Ali moram RAM vreci stran?

Oddelek: Strojna oprema
271930 (1408) Paramedic
»

sesuvanje xpjev

Oddelek: Pomoč in nasveti
141903 (1710) JP

Več podobnih tem