» »

Zvok hrešči

Zvok hrešči

jeti51 ::

OK, tkole je...
Imam Sound Blaster Live! in win98. Problem je, ker ko predvajam kakšne mp3-je in podobno, zvok hrešči in šumi. Kot da bi radio slabo sprejemal. Pri tem je zanimivo, da če predvajam glasbo s CDja, da vse dleuje normalno. Tudi v Linuxu deluje zvok normalno.

Za zanimivost naj še povem, da pred časom internet ni delal. Ko sem prestavil mrežno kartico zelo stran od zvočne (serviser ju je dal v sosednji reži :\ ), je internet nenadoma začel delati (prej ni delal ne v linuxu, ne v windowsih), vendar zvok v windowsih še vedno hrešči, kar je moteče.

Gonilnike sem seveda naložil najnovejše, pa ni nič pomagalo. Kaj mi je za storiti? Se naj še malo igram s premikanjem v različne PCI reže ali kaj drugega?
  • spremenil: jeti51 ()

Clemento ::

Ja poizkusi premenjevat slote! Predvidevam da imas plato z Viinim cipovjem? Ker sam sem tudi izkusil podobne probleme z Audigijem! Pomembno je da si zvocna ne deli IRQ z nobeno komponento potem pa kasne dobri drajverji za zvocno (updati) in tudi via4in1 pomaga ce imas viin chipset! Mislim da je ta problem zgolj softwerske naprave
saj bo pri kasnem tvojem kolegu z drugo plato zvocna delovala normalno!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

AngelOfDeath ::

Clemento
kak pa si spremenil IRQ v xpjih :D

Še vedno ne dela.Via 4in1 je valda naloženo, premikal sem zvočno sem in tja, nič ne dela, še vedno hrešči. Sem poskusil tudi tako, da sem mrežno dal ven in je notri ostala samo zvočna kartica in grafična na AGP slotu. Kamorkoli sem premaknil zvočno, je zvok še vedno hreščal. Jebat ga, potem sem nazaj vdelal tudi mrežno in zdaj tukaj pišem.
Sem pa medtem ugotovil eno zelo zanimivo stvar, če bo morda kaj pomagalo. Namreč če je procesor obremenjen (recimo med kompresiranjem mnogo podatkov v .zip arhiv), je zvok čist koz solza. Čim se pa zipanje neha (ali pa ga jaz prekinem), začne zvok spet hreščati. Internet vseskozi deluje normalno, brez motenj.

Any ideas? :|

McHusch ::

Nabavi SETIja >:D

urbi ::

a si mogoče pomislu, da bi lahko šlo za softwearsko napako. Poglej, kakšne nastavitve zvokov imaš v nadzorni plošči (večpredstavnost), kakšne glasnosti imač nastavljene. DA nimaš mogoče volume za glasbo s cd-ja nižje nastavljeno.:\

Pa veliko uspeha

Glasba s CDja je nastavljena na maximum.

Hja, tkole je, zadeva je men se zdi vseen hardwareska, ker se je to zgodilo po zamnjeavi plate (sistem sem seveda po tistem na novo naložil).

OK, pa gremo eno kavbojsko varianto... poznate kakšen program, ki obremeni procesor za nekaj procentov (nastavljivo, koliko)? Pa ne mi rečt SETI, ker ta preveč obremeni zadevo. :D

No, a res noben ne ve? Kako obremeniti procesor za toliko in toliko procentov? 100% ni sprejemljivo. >:D

Boky ::

A imas pognan kaksen softverski cooler ala Rain? Isklopi ga.
Kako plato imas ? Meni se je to dogajalo na plati z via mvp3 chipsetom (gor je k6 III).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boky ()

Plata? Hm, kr ena. Prej sem imel MSI K7T Pro, potem je crknila, so mi jo zamenjali, nekaj časa je delovalo uredu, potem je pa kar naenkrat začel zvok hreščati. In pol ugotovim, da sploh nimam več te plate ampak kr eno.
Se mi ne da s tem ukvarjat, ker mam itak že eno kavbojsko rešitev - procesor je treba malo bolj obremeniti, pa ni težav z zvokom (ne vem zakaj, ampak tako pač je).
Torej, še enkrat vprašam: kje je kakšen program, ki ti procesor obremeni za toliko in toliko %? (100% je vseeno malo preveč, zato setija ne predlagat :D )

cekr ::

Ta tema je bila že velikokrat obdelana. Napaka je v gonilniku od zvočne in od čipseta. Ne ena, ne druga firma tega problema nista rešili popolnoma. Rešitev je, da si inštaliraš via-latency patch. Sicer ga ni na uradni strani, ga pa dobiš kje drugje. Če ga ne boš našel, ti ga lahko pošljem. Drugače pa samo v iskalnik vpiši via-latency patch, pa boš našel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hardware za snemanje zvoka

Oddelek: Zvok in slika
202195 (1932) Jeebs
»

Težave z zvokom

Oddelek: Pomoč in nasveti
111013 (935) Spajky
»