Forum » Loža » Nakup preko Amazon.com
Nakup preko Amazon.com
margarinca ::
Zdravo,
vem da je bilo na to temo že veliko napisanega, vendar se ne znajdem med poplavami informacij..
Zanima me, (če) koliko davka in carine bi morala plačati, če bi iz amazon.com naročila nek kuhinjski aparat za 99$?
Lep dan,
margarinca**
vem da je bilo na to temo že veliko napisanega, vendar se ne znajdem med poplavami informacij..
Zanima me, (če) koliko davka in carine bi morala plačati, če bi iz amazon.com naročila nek kuhinjski aparat za 99$?
Lep dan,
margarinca**
Redkvica ::
Poštnino ti zaračuna amazon in jo lahko vidiš na njihovi spletni strani, ko kreiraš naročilo (lahko narediš tudi samo poskusno in ne končaš naročila). Naša carinska pošta ti carine najbrž da ne bi računala, mislim, da je meja pri 150 EUR. Bi ti pa računali DDV 20 %. Potem so pa lahko še kakšni dodatni stroški, meni recimo je UPS računal cca 7 EUR za neko bančno garancijo. Amazon je namreč poslal preko UPS.
Dodatek: preveri, če se ti ne splača bolj, da naročiš iz amazon.co.uk ali celo amazon.de.
Drugo: pa upoštevaj, da imajo v USA električno napetost 110 V, mi pa 220. In da aparata ne boš mogla uvoziti, če nima oznake CE.
Dodatek: preveri, če se ti ne splača bolj, da naročiš iz amazon.co.uk ali celo amazon.de.
Drugo: pa upoštevaj, da imajo v USA električno napetost 110 V, mi pa 220. In da aparata ne boš mogla uvoziti, če nima oznake CE.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Redkvica ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon Kindle (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Kaj kupiti | 332132 (9721) | Furbo |
» | Amazon.de nakupOddelek: Loža | 6871 (3155) | mtosev |
» | Amazon.de in carina?Oddelek: Loža | 5012 (4786) | Blazz |
» | Playstation 3 wireless stere hadphonesOddelek: Pomoč in nasveti | 2689 (2599) | opeter |