» »

Spremljanje Satelitskih TV programov na Računalniku

Spremljanje Satelitskih TV programov na Računalniku

B-king ::

Spoštovani!

Najprej se adminu opravičujem, če sem mogoče zgrešil področje teme, v kateri zastavljam svoje vprašanje.

Naprošam vas, če mi lahko naštejete, kaj bi vse potreboval, da bi na svojem PC-ju spremljal digitalne in analogne satelitske programe (PC kartica, parabola...)
V mislih imam tisto digitalno satelistko anteno, katera ima motorček in sama išče izbrani kanal po satelitih.
Nekaj sem bral po raznoraznih forum-straneh, da obstaja neka kartica SkyStar 2, vendar nikjer nisem zasledil, če ta kartica deluje tudi na novejših digitalnih TV postajah in ali predvaja HD (ali celo 3D) vsebino poslano preko satelita. Zanima me tudi, ali ima tale kartica možnost iskanja satelitov preko elektromotorčka za parabolo SAT TV antene.
Ali obstajajo še kake druge SAT TV PC kartice, katere je mogoče vstaviti v PC in delajo boljše od SkyStar 2.

Kako je z kvaliteto slike v primerjavi z običajno satelitsko anteno ( gledano preko TV-ja) in sliko gledano preko SkyStar kartice?
Prosim če mi naštejete, katere komponente bi potrenoval, in kje jih je mogoče kupit, ter katere so najboljše...
Kot ste verjetno že opazili, sam nimam pojma o tem področju zato vas pa tudi sprašujem, verjetno, za vas smešna vprašanja.

Zanima me, če je mogoče, da bi kupil samo zunanje naprave brez "tiste škatle nad TV-jem" ter da bi kabel iz satelitske parabole pripeljal direktno v Računalnik...
Prosim vas tudi, če mi lahko naštejete oziroma kje bi našel seznam TV postaj katere je mogoče videti preko satelitske antene, preko določenega satelita...
Sam namreč iščem TV kanale z vsebimo podropčja Avstralije (ABC.....)

Hvala za vaš trud in odgovore...

Spock83 ::

Rabiš PCI SAT kartico. SkyStar 2 je čisto OK. Potem še rabiš samo satelitski krožnik in digitalni oko. Vse kartice podpirajo DVB-S (digitalni signal) in kvaliteta je tudi primerljiva s tistimi škatlami pri tevejih.

B-king ::

Spock83...
Najprej najlepša hvala za tvoj odgovor.
Zanima me, katere kartice so poleg SkyStar 2 še na tržišču oziroma katere so boljše od nje. Namreč na nekaterih forumih sem prebral, da kale kartica ne predvaja HD oziroma 3D HD signalov.
Sicer res je da 3D HD signalov še ni dosti, dejstvo pa je da bo tega zmiraj več, in nebi rad čez 2 leti spet menjal te kartice.
Zanima me tudi, kako je z temi karticami, preko česa krmilijo elektromotorček krožnika, da se obrača in išče satelite? Ali je za krmiljenje potreben kak dodatni izhod iz kartice ali to poteka po obstoječem koaksialcu?
Kje bi bilo mogoče videti seznam satelitov ki jih je mogoče videti pri nas iz slovenije in katere programe oddajajo?

Hvala za pomoč

Spock83 ::

SkyStar 2 je dosedaj bila med najbolj populranimi. Ker dejansko je veliko podpore in forumov, topikov glede tega. Vse se zakaj. Podpirala je 3th party software, ki je omogočal odklep programov. Zdaj a je kaj boljšega (in da podpira 3D) na tržišu ne vem, ker že nekaj časa ne sledim temu. Lahko pa ti dam zastonj Pinnacle PCTV SAT Cl, ki je bila med boljšimi. Pa se malo poigraj. Rabiš samo velik krožnik, digitalno oko in motorček. (ja signal gre preko coaks,) Ne vem pa, če ima gonilnike za visto/win7.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859129484 (30846) chrush
»

Linux set-top-box za SAT TV - DIY dreambox

Oddelek: Zvok in slika
102299 (2147) Gogo

Satelitska TV na PC-ju?

Oddelek: Zvok in slika
51816 (1731) CaqKa
»

Satelitska televizija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
134904 (4617) Frenky
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224638 (4014) ts

Več podobnih tem