» »

računalnik se stalno reboota

računalnik se stalno reboota

oinkoink ::

Mam problem.. Ko prižgem računalnik je vse lepo in prov, k pa pride do windows xp loading okna se komp restarta. Notr sm dau 3 različne diske, na usakmu isto, preveru procesor, zamenju grafično, resetiru CMOS pa še kr isto. Tko da če kdo ve kaj narest, naj prosim pomaga.

PINki ::

Poskusi še zamenjati RAMe. Če že menjaš diske pojdi v safe mode, mislim, da ne moreš kar tako zamenjati disk, saj nemore uporabljati driverjev za drugo matično. Samo verjetno bi kaj drugega izpisalo in ne bi rebootnilo PCja.

Probaj še spucati prah, če se je nabral. Si kakšno komponento zamenjal preden je začelo rebootat? Mogoče imaš preveč nesnage v winsih ali pa si kaj takšnega inštaliral. Last option is FORMAT.

Evo ga, uzeu sm vn dva rama pa se je pržgau normalno. Pol sm pa dau enga nazaj notr, pržgem in čez 5 sekund začne piskat k sirena, in zj je pa to usakič k ga pržgem. zj pa s5 pojma nimam kua sm zjebu.

Help! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oinkoink ()

PINki ::

Koliko RAMa pa imaš? Koliko palčk? So vse palčke enake?

Si kaj šaril na PCju preden se je začelo obodbje, ko se ti sam resetira?

Meu sem 4 ploščice po 256Mb, pol sem dve uzeu vn, in je delu normalno. Nato sm ga ugasnu in dau eno nazaj, pol pa ko sem ga pržgau je začel tulit kot sirena. :S

Ko se je sam resetiru nism nč šaril po njemu, uzeu sem vn dva RAMa, vendar je pol delu normaln. Čudn se mi zdi zakaj se je pri 1Gb RAMa restartiru, pri 750Mb pa tuli da mi živce para.

Kenshin ::

Ena palčka je defektna ali pa reža zanjo.
Odstrani vse palčke in vsako posebej testiraj z memtest-om.
Če bodo vse prestale test, testiraj vsako režo posamezno.

Ok, bom se to sprobu.

Jutri sporočim kaj bo na novo piskalo in nedelalo (če bo sploh kj, upam da bo use cool), ker zle grem spat.

Poldi112 ::

Ali pa plata ne dovoli, da imaš notri 3, ker hoče dual channel.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ja pomoje je to, samo ko sem a dau notr samo dva je tud piskalo, pol sm dau samo enga pa je tut piskalo.. bom se mal sprobavu. Če se je komu to že kdaj naredl, pa je znou popravt naj prosim napiše.

Evo pa sem dobil kaj je narobe..

Repeating high/low beeps -----> CPU: Improperly seated or defective CPU

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
996120 (4544) Rainbow Dash
»

Problematična grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
6569 (529) pigeon232
»

Računalnik noče delovati z novimi rami

Oddelek: Pomoč in nasveti
241331 (1060) ab1tone
»

Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržge