Forum » Pomoč in nasveti » HP Compaq NX8220
HP Compaq NX8220
anko ::
dobil sem zgoraj omenjeni prenosnik, ki manifestira precej razvpito težavo te serije HPjevih prenosnikov: ob zagonu pokaže "insert smart card into reader" in potem je to to... Težava se v principu da zaobiti s pritiskom na mesto nad zgornjim levim robom touchpada, vendar je to precej zoprno. Včasih tudi vmes neha funkcionirati, se ustavi in potem, če ga pritiskam na to mesto, dela.
Googlal sem že za rešitvami, vendar kaj drugega, kot, da sem flashal bios in odstranil smart card reader nisem poskušal. Matične plošče ne bi ravno menjal, ker prenosnik ni neka huda vrednost, rad bi ga pa usposobil.
Mi lahko kdo pomaga? Z nasvetom ali pa celo s posegom (za katerega seveda ne bi želel zapraviti bogastva)...
Googlal sem že za rešitvami, vendar kaj drugega, kot, da sem flashal bios in odstranil smart card reader nisem poskušal. Matične plošče ne bi ravno menjal, ker prenosnik ni neka huda vrednost, rad bi ga pa usposobil.
Mi lahko kdo pomaga? Z nasvetom ali pa celo s posegom (za katerega seveda ne bi želel zapraviti bogastva)...
Duhec ::
Glede na forume (HP) ni druge kot klic na HP servis kako pa kaj. Če je še v garanciji potem zahtevaj odpravo napake (nova plata), če pa ni več pa resno dvomim, da bo sprejemljiva cena popravila.
jukoz ::
Jaz sem rešil problem na sledeč način:
- razdrl prenosnik, vzel ven matično ploščo
- pokril celo matično z alu folijo, samo southbridge (intel čip blizu touchpada, velik cca 3x3 cm - največja stran tam) pustil odkrit. Pokriješ tako da je nakaj prostora vmes, da se lahko zrači. Ne čist zavit vanjo.
- šel v bauhaus in kupil poceni pištolo za vroč zrak (tist fen ki se uporablja za odstranjevanje barve). Segrelo naj bi se do 600C, kar je dost.
- pihal cca 10 minut v tist čip
- sestavil nazaj skup
Stvar dela. Stroški so: 1. čas za razdret zadevo
2. pištola me je prišal ene 30 eur
Sem pa na podoben način popravil tut enga HP Pavilion dv9000, enga della mam pa še za zrihtat. To so tisti k majo probleme z nvidia grafičnimi.
- razdrl prenosnik, vzel ven matično ploščo
- pokril celo matično z alu folijo, samo southbridge (intel čip blizu touchpada, velik cca 3x3 cm - največja stran tam) pustil odkrit. Pokriješ tako da je nakaj prostora vmes, da se lahko zrači. Ne čist zavit vanjo.
- šel v bauhaus in kupil poceni pištolo za vroč zrak (tist fen ki se uporablja za odstranjevanje barve). Segrelo naj bi se do 600C, kar je dost.
- pihal cca 10 minut v tist čip
- sestavil nazaj skup
Stvar dela. Stroški so: 1. čas za razdret zadevo
2. pištola me je prišal ene 30 eur
Sem pa na podoben način popravil tut enga HP Pavilion dv9000, enga della mam pa še za zrihtat. To so tisti k majo probleme z nvidia grafičnimi.
#000000 ::
To si imel izredno srečo, da ti ni počil ali se napihnil in uničil čip ali matično, kaj če ti odleti nekaj od cele zbirke tistih malih elementov ki jih skor ne vidiš in jih je ponavadi vse polno okoli čipa ? Neč plato boš lepo vrgu v smeti, sej včasih celo uspe, ampak ne za dolgo, ker se napaka ponovi, to je enako kot bi mel na avtu zanič gume in mi jih namesto menjave samo spustil in na novo napumpal.
jukoz ::
No no, ni tko hudo.
Če ne greješ kar povprek stvar lepo uspe.
Je pa na teh prenosnikih lepo vidno kako HP dela. Na zgodnješih platah je čip pač normalno prilotan na plati. Na kasnejših izvedbah je pa še dodatno "zalepljen" z neko snovjo. To se vidi v vsakem od vogalov tega čipa, kjer so rdeče pike nekakšne snovi. Na pogled je podobno kroglicam plastelina.
Če ne greješ kar povprek stvar lepo uspe.
Je pa na teh prenosnikih lepo vidno kako HP dela. Na zgodnješih platah je čip pač normalno prilotan na plati. Na kasnejših izvedbah je pa še dodatno "zalepljen" z neko snovjo. To se vidi v vsakem od vogalov tega čipa, kjer so rdeče pike nekakšne snovi. Na pogled je podobno kroglicam plastelina.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko je vreden tale laptop? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 21756 (20129) | zuz3k |
» | Velik nateg Kuponko.si (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17271 (14151) | Brias |
» | Notebook težava (izginja slika)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2078 (1832) | solatko |
» | Novi Thinkpadi s kriptiranimi diskiOddelek: Novice / Diski | 4379 (3619) | antonija |
» | ComTron prenosniki...Oddelek: Kaj kupiti | 3162 (2675) | DjTonic |