» »

OS za SAN

OS za SAN

1 2
3
»

Dami ::

Baja je izjavil:


aja, še tole. gledam OmniOs vs OpenIndiana. OmniOs ima zgleda samo tekst instaler in je brez desktop-a. tole me malo odbija, ker v konzoli nisem ravno doma. no, zanima me zahtevnost instalacije teh dveh OS-ov.

Za OI maš tak aktualni manual za all-in-one, za omnios je pa bolj v testni fazi (jaz tudi čakam nanj).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Baja ::

spet malo obujam temo

sem koncno nasel cas in sestavil masino in evo, prvi problemi.

1.) ventilatorja od procesorjev se v roku ene minute zacneta vrteti s polnimi obrati, kljub temu da plata pravi LOW temp za procesorje. V bistvu sem ugotovil da plata visa vrtljaje glede na temp sistema. ko pride do 40 stopinj sta venta na 7k rpm!!! se da to kako urediti?

aja, northbridga sta po minuti vroca, da bi lahko jajca gor peko. je to normalno?

2.) v navodilih za kontroler pise da ga treba flashati z IT firmware-om. kontroler je na plošči, lsi2008, a je tega tudi potrebno flashati?

hvala in lep dan

Dami ::

Napiši točni model plate pa kak cooler maš. Jaz sem zamenjal vse vente z noctua samo mi plata na optimal settingih potem skoz šalta vente med off/full tak da sem jih dal kar na full. Ne vem točno po kakem modelu supermicro kontrolira vente.
Kontrolerja ne rabiš nujno flashat če OS najde samostojne diske brez problema. Kako je sploh s flashanjem onboard kontrolerja pa ne vem. Za m1015 imam pa kar nekaj prakse zdaj :)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

levaky ::

Za onboard boš hitro videl, ali ti najde JBOD diske al ne. Sicer se pa verjetno flasha isto kot vse ostale, saj je tisti na plati ravno tako na PCIe vodilu, le da je vodilo prilotano direktno na south bridge...

Ne vem kako je z venti, ampak če je 3 pinski konektor, se mi zdi, da zadeve itaq ne more kontrolirat. Al jo vseeno lahko preko PWMja... NE vem pa če to podpira, konec koncev je to server plata in če vse na full laufa, ni panike... Dokler je server v server omari:)

MAtej

Baja ::

plata je x8dth-6f

onboard lsi controler mi vidi posamezne diske. tudi pri instalaciji OI mi vidi posamezne diske.

hladilniki so od intela, 4-pinski, regulacija deluje, ampak se vrtljaji visajo glede na temperaturo ohisja in ko pride do 40 stopinj so venti že na 7000 obratov. v biosu so 4 nastavitve, sem izbral najtisjo, ampak ne pomaga. kaj drugega pa ne moras nastavljati. ja, za temperaturo procesorja pa piše LOW, to pa je tudi vse:(

tale blog sem zbrsko, problem imam čisto isti. nisem preprican ce ma moja plata omenjeni chipset, pa postopek mi je tudi bolj samo v teoriji znan:)

server pa žal ni v omari, je v enem LC-jem ohisju vse skupaj. bom prilepjo kako fotko

levaky ::

Hja, tale omenja driverje za lm-sensors, ki so del Linuxa oz. driver za linux-ov kernel. Spregledal sem, kateri OS misliš poganjati, ampak če imaš v planu FreeBDS(freenas) ali OpenIndiano/omnios, potem tole ne bo delovalo...

MAtej

Baja ::

sem danes zaprl tole ohisje pa mislim da bo znosno v 'server' sobi. drugače pa mislim da so se tudi ventilatorji malo vnesli, ker do včeraj so prav žvižgali

za test sem dal zdaj gor samo OI in napp-it, naredil pool in ZSF folder brez problema :) zdaj pa se grem z vmware-om se igrat

lp

Baja ::

me again:)

mam težave z IPMI-jem

sledim telim navodilom in se mi nikakor ne uspe povezati z IPMIview-em na masino.

ipmi manual

v biosu sem nastavil staticni ip za ipmi, preveril com port (SOL - karkoli že to pomeni), vendar mi IPMIview kaže da je masina offline, ceprav je prizgana, kabel povezan na ipmi port, ampak me ne j**e 5%. kakšna ideja?

no, zdajle mi je očitno uspelo sesuti masino oziroma nekaj, sploh vec ne dobim slike, na plati utripa samo BMC lučka. prejle se je ustavilo pri biosu in je pisalo 'BMC responding'. google ne najde nic pametnega:(

lp

levaky ::

HUH....

Kaj pa če imaš dinamični IP in pogledaš na router kateri IP je dobil?
Preveri tudi na katero mrežno ti je IPMI dal. Ker imaš v biosu opcijo shared ali dedicated. Le je shared, potem je IPMI na eth1, skupaj z mrežno od OSa, če pa daš dedicated, potem pa je na svoji dedicated mrežni. Če je avto, je folk sporočal, da včasih jebe in ne zazna pravilno in more folk resetirat PC da pride zadeva nazaj...

Glede na to da ti vse zmrzne... Reset BIOS in IPMI(mal poglej manual za jumperje), potem pa moogče probi še upgrejdat bios...

Matej

Baja ::

jep, sem resetiral bios in na novo nastavjo vse. bom zdajle malo bolj sistematicno tole potestiro. vceraj pa sem se mogo malo izpovedat :)

levaky ::

Hehe:) No sam da si uspel rešit zadeve in da spet deluje...

Baja ::

evo, uspelo zrihtati.

po resetu biosa se je potrebno prvo prijaviti na IPMI preko LAN1, potem pa lahko nastaviš dedicated LAN v IPMIview-u. zafrknil pa sem s tem da sem prvo priklopil samo dedicated LAN, in je plata mislila da hočem uporabljati dedicated LAN za vse povezave. nekaj v tem smislu mi je uspelo zdaj razbrati iz manuala.

vem za drugič:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Baja ()

Baja ::

pa se obljubljena slikca

 X8DTH-6F, 2x xeon 5506, 8x3Tb

X8DTH-6F, 2x xeon 5506, 8x3Tb

levaky ::

I jizzed a little:)

Lepo lepo:)

Škoda, ker nisi hladilnikov in ventilatorjev obrnil za 90°, da bi ti zračni tok tekel v eno smer... Mogoče bi se kaj poznalo pri samem hlajenju, čeprav verjetno se tole prav veliko grelo ne bo...

MAtej

Baja ::

sem danes na northbridge namontiral 5cm ventilatorje (malo po domače sicer) in problem z glasnostjo je resen. iz 7500 rpm na 2700rpm. morem pohvaliti tudi supermicrov support .

hladilnik lahko samo za 180 obrnem. bom jidva zdaj pustil tako. levi piha dol, desni gor. plan je zdaj tak:
- spredaj sta se dva venta ki vleceta ven
- vent na zadnji stranici bom dal na streho pa bo vleko notri (nad levi cpu)
- zraven pa enega ki bo vleko ven.
- eno kletko za diske bom prestavjo za eno ali dve reži, da bo malo lufta še tam

s tem računam da bom dobjo recimo U profil zračnega toka.

drugače pa sem zdaj usposobjo ipmi, kvm, bmc in ostale kratice. zanimiva zadevica :)

preden dam stranice gor, še dobite kako fotko pa kakšno vprašanje ;)

levaky ::

No lepo slišat da zadeva napreduje:)

MAtej

l0g1t3ch ::

SUPERMICRO AOC-SAS2LP-MV8 PCIe

Pozna kdo kako tale deluje z nexento ?

Baja ::

eno vprašanje glede ramov. imam dve 16gb palčke in sem jih prvo postavil 1 v banko za cpu1 in eno v banko za cpu2

na supermicro supportu so mi svetovali da postavim obe v banko za cpu1, za dual channel način. to sem zdaj tudi naredil, vendar nikjer ne najdem informacije v kakšnem načinu rami delajo.

kako mate vi postavlene rame na na dvo-procesorskih platah?

lp

krneki0001 ::

Sem imel same starejše zadeve, ki so imele skupne banke in največ 12 slotov za ram, vendar skupaj, tako da ti tukaj ne morem nič svetovat. Bo pa najbrž res tako kot so ti svetovali na supermicro suportu. Oni bodo že vedl, kaj je najboljš za njihove plate.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

pegasus ::

Well gre za to ali hočeš met enakomerne zmogljivosti ali ne. Če imaš na obeh procih enako single channel konfiguracijo rama, potem ti je vseeno, na katerem procu se izvaja kak program, ker boš dobil enako hitrost ven. Če imaš dual channel na enem procu, na drugem pa nič, lahko teoretično dobiš ven malo večjo hitrost, če veš kaj delaš (=če mem intensive programe obesiš na cpu z ramom). Ker v tem primeru mora cpu brez rama do rama dostopati preko qpi linka, ki predstavlja ozko grlo. Glej tudi: numa.

driver_x ::

Baja, koliko te pride taka konfiguracija?

Baja ::

mislim, da je bilo vse skupaj okoli 2600e

lp

jlpktnst ::

Hum, a ni ponavadi tok not dual channel ram, pa ker morš vsakemu procesorju dat enako količino rama... mi ni jasno kako ti dela to na samo 2 palčke?
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetek projekta OpenZFS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10315491 (10680) BaToCarx
»

NAS ali "domačo rešitev"?

Oddelek: Kaj kupiti
204469 (3570) levaky
»

Pomoc pri sestavi streznika za shrambo, proxy in dns

Oddelek: Kaj kupiti
282994 (2558) Daedalus
»

Poceni ESXi strežnik(izbira HWja)

Oddelek: Strojna oprema
202572 (2277) levaky
»

Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15316630 (12962) levaky

Več podobnih tem