» »

Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

««
9 / 27
»»

SLO_Matej ::

Moja Omnia 7 pa dela že od takrat ko sem jo vzel iz škatle povsem brez problemov. Samsungova kakovost, ni kaj. Jaz sem zelo zadovoljen in še vedno priporočam dalje. :)

Matic1 ::

LuGi je izjavil:

Arr jutri nov mango build (7712).. 7720 RTM final je ze v obtoku očitno ;)

Me res zanima kaj pogresa zadjni 7712 naparam 7720 =)

P.S.: Ne vem če ste opazili ampak calendar kaze sedaj tudi rojstne dni (FB sync)

a to Mango build?
Drugače pa meni tudi dela b.p. od prvega dneva. No razen tistih klicev zaradi slabega 3g signala in neobstoječega gumba za dol ugasnit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

LuGi ::

Ok Zune je javil nov mango update 7712 in se že nalaga!

Mango, da.

Tilen ::

Uradno ali developer build?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Developer build, uraden RTM je 7720

July 27, 2011

Microsoft recently released Mango build 7720 to manufacturers while developers have build 7661.

Zgodovina sprememb…

Danes je prisel nov dev build 7712.. nekaj se je susljalo da bo juter ampak ocitno so pohiteli

Novost je twitter/linkedin integracija.. mogoče še kaj pametnega najdem =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

js osebno ::

A slučajno kdo prodaja tale telefon? Ga že dalj časa iščem, na bolhi sem celo nekoga dobil, ki bi ga bil pripravljen prodat, a se je premislil :/

jizzer ::

Novica danes me je prepričala v nakup tega telefona (sicer sem bil skeptičen Omnia7 ali Ace) in grem kar po omnio, konec debate :) Upam da nebom razočaran na WP7 ! :)

ZaLoMaT ::

Vsi izredno zadovoljni lastniki! :)

Jaz samo upam, da bo fw update oz. Mango odpravil mojo naumnost s povečanjem glasnosti loud speakerja(tweekanje), saj je trenutno mrtev.

_Dormage_ ::

Ne zadovoljen lastnik RIGHT HERE !
Bi ga prodal takoj, če nebi razvijal za WP7 platformo !

NA BET!

Očitno si eden izmed redkih =) Ne dam WP7 telefona iz rok še vsaj nekaj časa8-)

+1 za zadovoljen lastnik. Moram reč da MS zadnje čase dela zlo všečne stvari. Mi priraščajo k srcu. :)

A (SMS) drafti so dodani v Mango?

Zgodovina sprememb…

IIRC so zato že neke aplikacije..

Eno random vprašanje: Se da v WP7 na nek način shraniti (za kasnejšo "uporabo") SMSe? Optimalno bi bilo, če bi se shranjevalo v gmail.

Ja, so. Za 1 USD si lahko te aplikacije lepo nekam dajo. Je kakšna brezplačna alternativa oz. ima Mango update to že na voljo?

sale19 ::

@jizzer
Nočem sicer delat reklame a mislim, da se splača Omnio7 kupit pri mobisvet.si in sicer zato, ker imajo 16Gb in tudi cene so sedaj normalne. Sem zelo zadovoljen in tudi kvaliteta je kljub vsemu boljša kot pri naših gsm ponudnikih.

jizzer ::

grem na džabest, sem pa že gledal tudi tam ja :)
Me pa zanima kje se da dobit kake fajne etuije, al pa kake accesory-je ker bi nekaj zraven nabavo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jizzer ()

Bor H ::

Če se vam ne mudi počakte kak mesec ali dva, pride nova generacija, če ne drugega bojo cene stare padle.

kurjač ::

gabrca ::

Lp. Imam težavo in sicer kako nastavit glasbo ki sem jo naložil na telefon (mp3) za zvonenje, če je možno in kako to naredim. Hvala

Trenutno se ni uradno podprto, bo pa z Mangotom tut to prslo.

Mango build 7720 (RTM) naj bi imel tudi funkcijo povezovanja na skrita WI-fi omrežja :> To je ena od večjih razlik men RTM in developer buildom..

Eduroam pa lahko sanjamo

Eduroam v naših krajih that is

Eduroam ne dela nikjer. In tudi tista Univerza, ki ima navodila za dostop so pomoje fake.
WP7 se ne zna povezat na eduroam in pika.
Avtentikacija gre skozi. In potem WP7 zapre povezavo.
Pri handshake-u phone neki zafrkne.
Smo probali omogočit MS-CHAP pa ni nič pomagalo.
Microsoftovci(SLO) pa so rekli da bodo pogledali...pred..pol leta!

Sam sem pogledal malo po netu in vidim, da nisem edini s takim problemom.
Po zadnjem firmware updejtu nemorem več downloadat aplikacij iz marketplac-a.
Download štarta in zamrzne "needs attention"...

Tak telefon je totalno neuporaben brez marketplac-a.

Ima kdo kakšno rešitev, ki bi mogoče ta problem odpravila.
Reset stvari samo poslabša, ker problema ne odpravi trenutno inštalirane aplikacije pa zginejo.

Znova WP7 razočaral. Na simobil si niti upam ne it ker mi bodo rekli da nemorejo nič pomagat ker je "software"
Microsoft pa...znajdi se verjetno ??

Za vse uradne popravke velja garancija.

_Dormage_ je izjavil:

Sam sem pogledal malo po netu in vidim, da nisem edini s takim problemom.
Po zadnjem firmware updejtu nemorem več downloadat aplikacij iz marketplac-a.
Download štarta in zamrzne "needs attention"...

Tak telefon je totalno neuporaben brez marketplac-a.

Ima kdo kakšno rešitev, ki bi mogoče ta problem odpravila.
Reset stvari samo poslabša, ker problema ne odpravi trenutno inštalirane aplikacije pa zginejo.

Znova WP7 razočaral. Na simobil si niti upam ne it ker mi bodo rekli da nemorejo nič pomagat ker je "software"
Microsoft pa...znajdi se verjetno ??

Obnovi telefon na stanje pred updatom. To moraš narediti na računalniku na katerem si izvedel posodobitev, saj se je na tistem shranil backup. Priklopi telefon, odpri Zune (v bistvu se sam) in pojdi v Settings/Phone/Update/Restore.

Meni tudi po posodobitvi normalno downloada aplikacije iz Marketplaca in vse deluje kot treba.

Zgodovina sprememb…

Hvala za nasvet, poznam postopek, ampak se mu izogibam ker želim imeti updejtan telefon.
Za tolko denarja pa le ne zahtevam preveč, ali pač?

Tista garancija pa je bolj tko..jaz vem, da pravno mi pripada, ampak razen tega, da bom nekaj dni brez aparata se nebo nič spremenilo.

trek@s ::

zivjo

je komu uspelo povečati glasnost v slušalki (med pogovorom), ker je tudi max. vrednosti izredno tiha. Sicer sem zasledil nekaj variant s spreminjanjem v servisnem meniju, vendar nekateri poročajo, da potem zvočnik čisto crkne. Obstaja kakšna zaneslljiva in preverjena rešitev?

Ko pride Mango.

@Matej
Sem restoral iz backupa in lepo dela.
A slučajno veš ali do tega lahko pride pri posamezni instalaciji ali je moj device doomed ?
V kratkem, če probam še enkrat obstaja verjetnost, da bo tokrat delalo al sem obsojen na neuspeh?

trek@s ::

Kje se da npr. glasbo na stop?? Ker je v bistvu na pavzi, ko stisnem tipko za nastavitev glasnosti.

_Dormage_ je izjavil:

@Matej
Sem restoral iz backupa in lepo dela.
A slučajno veš ali do tega lahko pride pri posamezni instalaciji ali je moj device doomed ?
V kratkem, če probam še enkrat obstaja verjetnost, da bo tokrat delalo al sem obsojen na neuspeh?

Hm, to pa ne bi vedel. Daj poskusi pred posodobitvijo se enkrat tole s Samsungovim programckom - http://support.microsoft.com/kb/2547687, saj ves, baterijo ven pa noter pa vse to. Potem pa poskusi se enkrat posodobiti in sporoci, ce si uspel, da vidimo, ce se to zgodi npr. samo pri eni instalaciji ali je tako usojeno tvoji Omnii 7, ne glede na to kplikokrat poskusis.
Se pa lahko tolazis, da Androidi zivijo v negotovosti, ce update sploh bo
poglej kaj je z Desirejem in upgradom na 2.3, tako da se bo tvoj problem, ker gre za obicajni update ze nekako resil. Mogoce pa ko pride naslednji, namestis kar tistega, ce zdaj ne bo slo.

deyco5 ::

Prebral vseh 9 strani komentarje (ja, dopust pa je čas tudi za to)... Nevem kako lahko imate eni toliko problemov z Omnio 7... Menim, da če delaš s telefonom na tak način, kot je predvideno (torej brez nekega unlock sranja in predčasnih nedodelanih posodobitev ter raznih pushhard nastavitev (glasnost) telefon dela SUPER. Jaz ga uporabljan od NOVEMBRA (morda celo prvi v SLO :)) pa razen pri PRVI posodobitvi nisem imel niti enega večjega problema. Aplikacij imam na tone in sem s tel preprosto zadovoljen. Res pa je, da mu primanjkuje ogromno funkcij, ki smo jih že bili navajeni! Zato pa pride MANGO! Menim da bo WP7 z mangom pridobil ogromno novih uporabnikov in bo šel med "sveto trojico" krepko proti vrhu...

Aja, pa še to. Ko pride nova generacija WP7, prodam mojo OMNIO za 1 EUR :), ker že komaj čakam, da letim po novega Samsunga...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: deyco5 ()

Kateri bo pa nov Samsungov WP7 telefon? Jaz bi kupil tvojega za 1 EUR.;)

Zgodovina sprememb…

deyco5 ::

Hehe, nevem kateri bo nov, vendar bo Samsung zanesljivo zraven vsaj z enim modelom. Iz Samsunga pač ne grem že od dobrega starega SGH D600!

BTW, je že kdo morda odkril kako dobro aplikacijo (seveda FREE, ker drgač ne gre) za pošiljanje SMS na SKUPINO? Trenutno uporabljam SHARE WIHT A GROUP, vendar je taka bolj okorna (urediš skupine, dodajaš iz imenika, vendar ti potem v skupini prikaže samo številke in je problem, ko bi rad koga odstranil, ker ni imanskega seznama)... V bistvu me moti samo to pri tej aplikaciji... MOrda ima kdo že kaj boljšega?

Hvala...

deyco5 je izjavil:

BTW, je že kdo morda odkril kako dobro aplikacijo (seveda FREE, ker drgač ne gre) za pošiljanje SMS na SKUPINO? Trenutno uporabljam SHARE WIHT A GROUP, vendar je taka bolj okorna (urediš skupine, dodajaš iz imenika, vendar ti potem v skupini prikaže samo številke in je problem, ko bi rad koga odstranil, ker ni imanskega seznama)... V bistvu me moti samo to pri tej aplikaciji... MOrda ima kdo že kaj boljšega?

Hvala...

Kakor vem, moraš samo še malo počakati na Mangota. :) Drugače pa tudi moja Omnia 7 dela super in bp od letošnjega februarja sicer (razen ene posodobitve, ko je bilo potrebno uporabiti Samsungov programček; pa ni bila prva posodobitev, ena vmes). :)

Dejan99 ::

Vprašanje ta tiste, ki imajo zadnjo mango beto. Ali vam v sporočilih prikazuje osebe, ki so online na live messengerju? Meni se normalno poveže, drugi mi lahko pišejo, potem tudi jaz nazaj, vendar piše da ni noben online.

@Dejan meni dela normalno. Je pa res da na prvi pogled ni razlike med kontakti iz fbja oziroma msnja. Malce čudno..

Na mangotu so skupine lepo urejene, ampak na žalost sprejmejo samo 20 članov :/

Yoni ::

deyco5 je izjavil:

Prebral vseh 9 strani komentarje (ja, dopust pa je čas tudi za to)... Nevem kako lahko imate eni toliko problemov z Omnio 7... Menim, da če delaš s telefonom na tak način, kot je predvideno (torej brez nekega unlock sranja in predčasnih nedodelanih posodobitev ter raznih pushhard nastavitev (glasnost) telefon dela SUPER. Jaz ga uporabljan od NOVEMBRA (morda celo prvi v SLO :)) pa razen pri PRVI posodobitvi nisem imel niti enega večjega problema.

Hja, en folk ima probleme stalno, pa niso nič šarili po telefonu. Še dobro da htc nima teh težav...

No no, čisto vsak telefon in znamka ima nekaj slabosti in pri vsakem modelu se najde nekdo, ki mu telefon ne dela tako kot je treba.
Hočem pa vprašat, zdaj se mi je že drugič ponovilo, da zjutraj pogledam telefon da kot prvo v seznamu klicanih številk ne piše več imena zraven ampak samo številke. Ko preverim imenik, mi vse kontakte razdruži (nimam več linkanih profilov, kontakte imam na SIM, FB in 2 Gmail accountih). Stvar izgleda kot da bi cel uvoz kontaktov naredil še enkrat. Še kdo imel kaj podobnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matic1 ()

Enkrat se mi je to zgodilo pa se je pol samo popravilo, imam pa HTCja.

bronco40 ::

Mi zna kdo napisat, kako naj prepričam mojo omnio GT-B7330, da se ne povezuje sama brez moje vednosti na internet.Nekje sem že prebral, da se pač nekaj nastavi v telefonu, ampak sem bolj kratke pameti in sem pozabil.
Hvala za odgovor-e

jsjure ::

Kako namestit update da bom lahko dau mp3 za zvonjenje in ostalo.?

jsjure je izjavil:

Kako namestit update da bom lahko dau mp3 za zvonjenje in ostalo.?

Počakaj do jeseni, da pride Mango pa bo tako še najbolj enostavno. ;)

Bananovec ::

Imam SGS pa me mika, da bi ga menjal za tole igračko? Se splača ?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Odvisno kaj hočeš od telefona, milijon aplikacij? neskončno tweekanja? pol ne, če pa hočeš gladko delovanje in super implementiran music player pa itak

Sem obhodil točno to pot, SGSa sem zamenjal za Omnio7. SGS je bil kljub nešteto ROMom še vedno počasen, grd, ... Na koncu sem ugotovil da niti ne rabim preveč aplikacij, in sem kupil Omnio. Dela precej boljše, baterija zdrži malce dlje. Če potegnem črto mi zamenjave sploh ni žal.
««
9 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9422611 (19966) Tilen
»

Windows Phone 7.5 Mango nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6522093 (18768) Gregor Spagn
»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

Oddelek: Novice / Ostale najave
3613430 (11587) LuGi
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
164010 (3263) JackOdpirac

Več podobnih tem