» »

Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

««
8 / 27
»»

Bor H ::

Optimus 7 je fajn telefon, kot sem bral so eni mnenja da je celo najboljši WP7 telefon saj ima zelo dober občutek od prsti. Kar se pa SWja tiče je pa edina prednost da ima DLNA podporo, ki jo ostali telefoni nimajo.

RazzorX ::

Matic1 je izjavil:

Jaz rabim:
default tethering, možnost izklopa landscape mode, tab in navigacijsko vrstico v landscape v IE, bolši dialer (k zna vsaj npr združevat osebke), mogoče kdaj sprednjo kamero, pa bolši skydrive inteegration. za ostalo me boli džoko :D
In kot kaže bom skor vse dobil ;)

edit: pa neki bolšega za G+ (čeprav bo to verjetn sam pobožna želja)

http://wmpoweruser.com/google-client-fo...

Pa lahko le upamo, da ne bo uradno podprt tako kot youtube.

Matic1 ::

zakon, tnkx za link. Ne uspem več vsega čekirat.

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jizzer ::

]Fusion[ je izjavil:

Kaj pa je vaše mnenje glede LG Optimus 7 napram Omniji? Sem videl, da ima več pomnilnika, kar je definitivno +.
Gledam na mobitelu jih majo oba za 1€ v itak paketu :P

v katerem itak paketu? Z 2GB prenosov?

]Fusion[ ::

Džabest, razen če sem jih jaz narobe razumel :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ]Fusion[ ()

Matic1 in podobni. Najlažje si je na twitterju narediti račun in si potem dodaš vse vire novic, katere želiš prečekirat. Zato, da ne potrebuješ obiskovati 10 različnih strani, je precej pregledno in zelo hitro, če to narediš na twitterju.

jazbar ::

Ali ma kdo kakšne izkušnje s predvajalnikom Flash, Win. Media Player... na WP7? Kako inštalirati, če se sploh da na zaklenjen software WP7?

Hmm ne vem zaka me ta tw tok odvraca. Bolj mpja muha da se mi se tja ne da vpisovat. Nekak mi ne potegne. Mogoce pa res...

ZaLoMaT ::

Imam težavo z loud speakerjem, saj sem hotel povečati jakost zvoka. Upošteval sem tale vodič - temo [Q] Turn the volume up? - xda, vendar sem po tweekanju ostal brez glasu, loud speaker je tiho.

Po prebiranju sem opazil, da se je to zgodilo večim osebam zato me zanima, kako bi povrnil prejšnje nastavitve?

_Dormage_ ::

Verjetno bi blo dovolj, da povrneš številke system, phone gaina.
Isti postopek kot za višanje samo znižaj. V originalu je 5?

Ni spremembe. :(

Močno dvomim, da ti je z nastavljanjem gaina uspelo skurit zvočnik.
V skrajnem primeru pa ti ostane še factory defaults. Zgubil pa boš vse podatke, če se ne motim.

Sem pogledal malček po tistem forumu. Na zadnji strani je bila obširna razlaga teh nastavitev.
Mogoče, če si prebereš tisto podrobno boš pogruntal kaj točno je narobe.
Kateri profil pa si urejal?

Sem naredil Hard Reset / Full Format, pa je še vedno isto.

Ugotovil sem da so defualt nastavitve: 7, Second Box: 1200, Third Box: -500, ko posodobitev shranim, nekaj "škloca" po zvočniku, po resetiranju pa je loud speaker brez zvoka.
Navaden zvočnik za pogovarjanje deluje čisto normalno.

Moje nastavitve:
Sound Tuning
1, 1D, 7D, C2, 22, 5F, 5F, 12

System Gain Attenuation:
7, 110, 0

Class Gain Attenuation
7, 0, 0

Device Gain (max/min)
7, 1200, -500

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ZaLoMaT ()

Meni je loudspeaker crknil 2 tedna nazaj. Brez razloga, med poslušanjem glasbe. Še zmeraj ga nisem dobil iz servisa. ;(

Na katerem aparatu pa se je to zgodilo?

Omnia 7. ;)

+1 :D

Meni pa Omnia klice prekinja na random.
V povprečju mi prekine vsak 3 klic.
Naj se popravim, ne prekine telefon, prekinem jaz ko se par sekund pogovarjam v prazno!

Kako pa vam na Omnii 7 odgovarja glasnost zvočnika (med klicem). Pri meni je obupno tih, se zelo težko pogovarjam na prostem, kjer so ljudje ali kak drug manjši hrup.

Prav tako katastrofa zvok. Včasih se izboljša zgleda odvisno od aparata.
Med pogovorom iz omnije na omnijo pa bi skoraj reku, da se neda na prostem.

@dormage: a živiš tam kjer je slab 3G signal? Ker meni isto dela in sem malo raziskoval. Vsakokrat ko ima šibek signal za 3G (torej glih komi eno črtico), telefon prestavi na 2G signal in takrat se sogovornik zgubi. Sicer zveze je še vedno vzpostavljena ampak noben nič ne sliši. In žal ni nobene pomoči. Ker Omnia nima funkcije izklopa 3G, torej da bi lahko samo na 2G bil. Se mi pa to bolj pogosto dogaja na Simobil signalu. Kolega ima iphone 4 pa mu isto dela. Izklopu 3G in reku da od takrat ni imel več problemov glede klicev.

Glede zvoka. Sicer včasih mi je res malo tih, ko sem kje odzunaj. Ni sicer sile ampak bi mi včasih prav prišlo. A ni kakega registry hacka?

Registry hack? Na tako zaprtem sistemu? Ne bi rekel.

Upajmo, da tole prinese izboljšave:

http://wmpoweruser.com/firmware-updates...

Jaz sem že namestil update za telefon.

Matic1 je izjavil:

@dormage: a živiš tam kjer je slab 3G signal? Ker meni isto dela in sem malo raziskoval. Vsakokrat ko ima šibek signal za 3G (torej glih komi eno črtico), telefon prestavi na 2G signal in takrat se sogovornik zgubi. Sicer zveze je še vedno vzpostavljena ampak noben nič ne sliši. In žal ni nobene pomoči. Ker Omnia nima funkcije izklopa 3G, torej da bi lahko samo na 2G bil. Se mi pa to bolj pogosto dogaja na Simobil signalu. Kolega ima iphone 4 pa mu isto dela. Izklopu 3G in reku da od takrat ni imel več problemov glede klicev.

Glede zvoka. Sicer včasih mi je res malo tih, ko sem kje odzunaj. Ni sicer sile ampak bi mi včasih prav prišlo. A ni kakega registry hacka?

Super, da obstaja pojasnilo, ampak 3G signal je poln "most of the time". Res pa, da nisem nikoli gledal signala ko se je problem pojavil.

Matic1 je izjavil:

Jaz sem že namestil update za telefon.

Katera številka firmware je po updejtu?
Res nevem, če sem ga že naložil ali ne :)
Si to naredil manual ali je automatic update zaznal?

Zgodovina sprememb…

sam je zaznal. Firmware version 2424.11.2.3

Hmm zanimivo.
Imava istega operaterja in meni še ni javu..
Tejle updejti je pa najslabša stvar od M$ ever!

SLO_Matej ::

Meni malo prej Omnia 7 javila posodobitev. Sem posodobil brez težav in seveda vse deluje kot vedno. Aja, sem pa pri Si.mobilu.

Si bil na Wifiju al povezan na comp?
Jst sem skozi na wifiju pa nič od nič :S
Kej opazne posodobitve ?

Javil mi je ravno med igranjem igric, bil je pa samo 3G. :) Pol pa seveda treba priklopit na računalnik, da se posodobitev izvede.

Bom počakal še malček, tako al tako ni nobenih sprememb.

no meni je javil ko sem ga prklopil na Zune. Probaj vštekat ;)

Sem vštekal in dobil update :)
Tnx!

Your device wasn't updated.
ERROR CODE
80180005
Microsoft SUX!

_Dormage_ je izjavil:

ERROR CODE
80180005

Mogoče bo kej pomagalo; http://answers.microsoft.com/en-us/winp... Predlog, da se da baterijo ven in noter pred posodobitvijo. Čudno no, meni je šel update popolnoma brez težav. Sem pa pri prejšnjem imel nekaj malega, tako da sem moral pred prejšnjim uporabiti še en Samsungov programček (http://support.microsoft.com/kb/2547687 ).

Zgodovina sprememb…

kurjač ::

Kako pa vam na Omnii 7 odgovarja glasnost zvočnika (med klicem).
Razločno slišim sogovornika dva metra stran v sobi brez hrupa.

Bor H ::

_Dormage_ je izjavil:

Hmm zanimivo.
Imava istega operaterja in meni še ni javu..
Tejle updejti je pa najslabša stvar od M$ ever!

pri FWju nima MS nič konkretnega zravn, če so pa pri Samsungu nesposobni in mutijo s preveč različnimi HW revizijami istega modela pa ni MS kriv.

SLO_Matej je izjavil:

_Dormage_ je izjavil:

ERROR CODE
80180005

Mogoče bo kej pomagalo; http://answers.microsoft.com/en-us/winp... Predlog, da se da baterijo ven in noter pred posodobitvijo. Čudno no, meni je šel update popolnoma brez težav. Sem pa pri prejšnjem imel nekaj malega, tako da sem moral pred prejšnjim uporabiti še en Samsungov programček (http://support.microsoft.com/kb/2547687 ).

Hvala ti !! Sem uštimal !

Btw, sem zelo navdušen nad tole zadevo: http://wordament.com/
Kaj se vam zdi?

Zgodovina sprememb…

domenc ::

Mene pa zanima ali se splača kupiti Omnio 7 ali predlagate kakšen drug telefon z WP7 (LG, HTC, ..)?

Trenutno je Omnia best buy.

SuperKobeD ::

Če ni nakup nujen, bi na tvojem mestu počakal da pride na trg druga generacija WP7 telefonov. Predvidoma naj bi bli zunaj enak čas kot lani, se pravi pred prazniki.
[With the lights out]

domenc ::

Nakup ni nujen, vendar dvomim da bo takrat cena 1€ na ta paket :D

Če si potrpežljiv...
Jaz osebno nebi mogu čakat :O
Sem gruntal, če bi čakal na nokijene aparate...
Kot vidiš ni uspelo :))

Končno sem dobil telefon iz servisa. Tudi firmware update je potekal brez problemov.

Prišel z dopusta, priklopil na PC, posodobil. Zaenkrat vse bp (Si.mobil).

Nič boljše ne dela z novim udejtom razen tega, da nemorem več downloadat ničesar iz marketplaca...
Ta telefon je kot tomos motor. Vsakič treba šraufat in porabit n časa zato, da dela!
Osebno zelo ne zadovoljen.
Nehal priporočat !

Nimam teh težav. Je pa res, da nisem nameščal nobenega 3rd party softwerja.

LuGi ::

Arr jutri nov mango build (7712).. 7720 RTM final je ze v obtoku očitno ;)

Me res zanima kaj pogresa zadjni 7712 naparam 7720 =)

P.S.: Ne vem če ste opazili ampak calendar kaze sedaj tudi rojstne dni (FB sync)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Jaz bi Adobe Flash Player ter Skype. :|
««
8 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9422611 (19966) Tilen
»

Windows Phone 7.5 Mango nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6522093 (18768) Gregor Spagn
»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

Oddelek: Novice / Ostale najave
3613430 (11587) LuGi
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
164010 (3263) JackOdpirac

Več podobnih tem