» »

Samsung Omnia 7

Samsung Omnia 7

««
«
1 / 27
»»

Dejan99 ::

Kakšen se vam zdi ta telefon (?), operaterji pri nas jih že imajo v ponudbi, mislim pa da je telefon malo precenjen za začetek. Očitno mu WP7 OS daje ceno, v splošnem pa je hardvare čist običajen za trenutne smartphone-e.

Imam še eno direktno vprašanje. Kako bo pri WP7 s update-i, ki jih bo MS lansiral? Ali bodo na voljo direktno za telefone, brez da bi imel proizvajalec prste zraven (?), v tem primeru nočem Samsunga.

Trinitron ::

Microsoft bo posodobitve pripravil in jih v večini primerov takoj spravil na telefone. Edini, ki bodo lahko inštalacijo posodobitev za nekaj časa zadržali pa so mobilni operaterji.

Ampak rečeno je bilo, da razlike med operaterji ne bi smele biti večje od nekaj tednov...

SuperKobeD ::

Evo od včeraj si lastim Omnio 7 in lahko telefon samo pohvalim. Kvaliteta izdelave je vredu, odzivnost ter hitrost telefona je supre. Zaslon je odlićen, WP7 ter SAMOLED sta odlična kombinacija. Edina stvar ki se mi zdi problelmatična je samo 8 GB spomina, ampak se bo dalo nekako preživet :)
[With the lights out]

Perza ::

Ok, po parih dneh igranja z Omnio7 bom na hitro naštel pluse in minuse aparata/OSa:

Omnia 7:
+ SAMOLED zaslon
+ kvalitetna izdelava
+ konkretna teža (vsaj zame je to plus )
- kapacitivne tipke (se zgodi da jih nenamerno pritisneš)
- mogoče malo preveč kovinski zvok zvočnika (če primerjam proti iPhone 3GS)
- kamera nič posebnega, spodobne slike, prav tako video - pri 720p samo 24fps

Windows Phone 7 OS:
+ odzivnost/hitrost
+ Wireless sync (aparat daš filat in po 10ih minutah se sinhronizira z računalnikom preko wifi omrežja)
+ tipkovnica - odzivna in res prijetna za uporabo
+ zune mp3 predvajalnik
- ni podpore šumnikov na tipkovnici
- kamera si ne zapommne nastavitev
- po določenem času visenja in browsanja na marketu le-ta postane počasen, na koncu neodziven, pomaga edino restart aparata
- (zaenkrat) nepodpora plačljivih aplikacij pri nas
- nekatere 3rd party aplikacije delujejo zatikajoče oz. sam scrolling ni tak kot v samem OSu
- slabe Bing mape pri nas
- slabša resolucija sličic v tile-ih (pictures)
- globalna glasnost za vse zvoke (zvonenje, aplikacije, alarm...), se pravi ni ločenih nastavitev

Zdej je na vrsti MS z updejti in upam da bo januarski prijetno presenetil

SuperKobeD ::

Ja večina teh minusov je na strani microsofta, kateri pa bojo slej kot prej popravljeni v naslednjih updejtih.

Me pa zanima nekaj: ko sem se povezal z Windows Live ID mi je pod kontakte nametalo vse MSN kontakte in nevem kako jih zdaj odstranit razen da jih popolnoma zbrišem. Ma kdo kakšno rešitev?
[With the lights out]

js osebno ::

- kamera si ne zapommne nastavitev

AFAIK ta možnost obstaja, samo precej skrita je v camera UI-ju.
globalna glasnost za vse zvoke (zvonenje, aplikacije, alarm...), se pravi ni ločenih nastavitev

Dokaj dealbreaker zame...
Nekaj vprašanj:
-v video predstavitvah se opazi nekonsistenčnost prikazovanja ure in stanja baterije na zaslonu. Lahko kdo to potrdi?
-Je kdo iz Kranja(/okolice) voljan posoditi telefon za hiter pogled?8-) ZS..

Perza ::

Kako je skrita možnost shranjenja nastavitev v kameri? Imaš samo reset to default, to je pa povrnitev na nastavitve, ki so iste kot takrat, ko ponovno zaženeš kamero. Se pravi ta funkcija resetira nastavitve samo takrat, ko si v kameri in tam nastavljaš. Stanje baterije, wifi, ura ipd. je večino časa skrito, prikaže se pa z dotikom na vrh zaslona oz. kadar je v uporabi (recimo wifi ikona skoči na zaslon ob povezavi/syncu, baterija se pokaže kadar je precej prazna ipd.)

js osebno ::

Nevem, na engadgetu so odsotnost te funkcije omenili v reviewu, pa jih je bralec oznacil za neumne, saj funkcija obstaja.. Pozneje so popravili prispevek.

deyco5 ::

Takole... Še moj mini review, predvsem zato, da pomagam pri odločitvi bodočih uporabnikov tega telefona (ko sem ga sam kupoval prejšnji teden ni bilo na razpolago nobenih podatkov).

Najbolj me je glede WP7 zanimalo kako bo z nalaganjem aplikacij iz Marketplace-a glede na to, da SLO ni podprta in bi ne nemožnostjo tega telefon bil dejansko neuporaben. Naj povem da glede tega nihče nič ni vedel pri MICROSOFTU (slo) in pri SIMOBILU, ki ta tel trži. SMEŠNO! No, telefon sem vseeno nabavil in povedati moram da sem na splošno navdušen. Pred tem sem imel OMNIO, torej OS Win MObile 6.1!
Kot je že omenjeno glede telefona ni pomanjklivosti razen SPOMINA (samsungu to res zamerin, saj imajo igračke za 100 € že režo za mircoSD) z 8 Gb (7,31 dejansko) pa si v današnjih časih resnično omejen. Vse ostalo pa je za 10 plus (navdušuje me tudi ta retro oblika telefona, ki je naravnost fantastična).
Ključna težava je WP7, torej OS, za katerega pa smo vsi vedeli da ne more blesteti že od prvega dneva. Zame to ni nekak problem, saj vem da se bo MS potrudil in nas redno opreljal s posodobitvami in odpravo pomanjkljivosti, ki nam grejo v nos (ni COPY/PASTE, ni možnosti lastnih zvonenj, itd). NAJPOMEMBNEJŠE je, da MARKETPLACE DELA. SIcer sem preizkušal samo FREE aplikacije, vendar zadeva dela brez težav, torej telefon glede tega ne bo omejen. Presenečen sem tudi bil nad količino aplikacij, ki jih iz dneva v dan dodajajo, tako da ti s tem telefonom res ne more bit več dolgčas.
Kakorkoli s telefonom sem preprosto zadovoljen in presenečen nad odzivnostjo vmesnika in "slidanjem". Zadeva res deluje tako kot mora, tudi barve in ekran so OSUPLJIVI!

Skratka telefon priporočam vsem, ki želijo biti konektani na vsakem koraku s FB, MSN, TWITERJEM in drugimi online omrežji. Aja, Internet EXPLORER - tudi tukaj čista 10ka za brskalnik, ki je dejansko že bil odpisan.!!!

Trinitron ::

SuperKobeD je izjavil:

Me pa zanima nekaj: ko sem se povezal z Windows Live ID mi je pod kontakte nametalo vse MSN kontakte in nevem kako jih zdaj odstranit razen da jih popolnoma zbrišem. Ma kdo kakšno rešitev?


V nastavitvah (settings->applications->people) lahko za vsak account (facebook, windows live, ...) označiš, ali ti shrani vse kontakte na telefon, ali samo pripne informacije že obstoječim kontaktom, itd.

To mi je tudi sicer ena najboljših lastnosti Windows Phone telefona - nastavitve za vse nameščene aplikacije so na enem mestu in ne razpršene po aplikacijah.

Zgodovina sprememb…

Dejan99 ::

deyco5: S vsem kar si napisal se strinjam.
Torej, jaz sem se odločal med Desire in Omnia 7 in me je Omnia bolj zanimala. Sedaj ga imam 3 dni in sem zelo zadovoljen. Kot je deyco reku, oblika telefona se ful dobr ujema z vmesnikom, kvaliteta izdelave je v splošnem dobra, ekran je odličen, vmesnik hitr in enostaven, internet explorer je zelo tekoč (zelo dober pinch to zoom, manjka samo flash), to da ima "vgrajen" spomin me niti ne moti, ker mi je dovolj. Vglavnem, mislim da ima ta wp7 lepo prihodnost, samo MS mora lepo posodobitve izdajat, aplikacij bo pa kmal "zadost" (trenutni jih je cca 3000).

deyco5 ::

No, imam še eno vprašanje če je kdo že malce bolj raziskal zadeve (pomagati si bomo morali tukaj gori, saj ne Microsoft ne prodajalci telefona ne vedo kaj dosti o WP7)...

Je že kdo opazil kje opcijo pošiljanja SMS na SKUPINO? Nikjer namreč v pošiljatelja ne morem dodati skupine (skupino bi dodal na podlagi enega skupnega podatka, ki ga lahko določiš pri kontaktih). Lahko pa seveda dodajaš poljubno število prejemnikov istega SMSa (vendar preveč zamudno)... MOrda je kdo najdel kakšno aplikacijo za to zadevo?

Hvala vsem, ki sodelujete!

SuperKobeD ::

Trinitron:
Pri tistem prvem Live ID-ju s katerim se prvič povežeš nimaš te možnosti. Sem naredil hard reset ter se povezal z drugim Live ID-jem, problem rešen. :)
[With the lights out]

Zgodovina sprememb…

2crazy ::

js mam pa eno vprasanje pri omniji 7 ne morem nastavit mojih melodij za zvonenje.ali kdo lahko pomaga?hvala
in se nekej ne morem se povezat z bluetoothom.

Dejan99 ::

2crazy je izjavil:

js mam pa eno vprasanje pri omniji 7 ne morem nastavit mojih melodij za zvonenje.ali kdo lahko pomaga?hvala
in se nekej ne morem se povezat z bluetoothom.

Na wp7 se zaenkrat ne da nastaviti svojih melodij zvonenja.

Perza ::

Na wp7 se zaenkrat ne da pošiljati datotek preko bluetootha.

deyco5 ::

za melodije in Bluetooth transfer bo treba počakati do januarja, ko MS obljublja prvi večju update (tudi copy/pase bi naj bil zraven), čeprav ga odkrito povedano do sedaj še nisem nikjer potreboval :)

hotlips ::

http://www.engadget.com/2010/11/30/micr...

zglede da se obetajo obilni updati

lp.hl

Thunder wave ::

Kako vam kaj drži baterije na tem telefonu? Tudi sam se odločam za nakup novega telefona in mi je to kar pomembno.

SuperKobeD ::

Meni ob zdrži čez dan brez problema. Povprečna uporaba.
[With the lights out]

aerius ::

pozdravljeni! mene pa zanima ce mi lahko kdo pove kako se izklopi 3G...

JawKnee ::

Samsung omnia 7 nima možnosti za vklop/izklop 3g povezave.

Perza ::

če misliš to, da bi bil samo na edge povezavi, ne gre. Se pa da v nastavitvah celotni podatkovni prenos izklopit.

aerius ::

Najlepsa hvala za odgovor

tomos ::

torej sem pred nakupom tega telefona in sem skoraj 100%, da vzamem tega, imam pa eno vprašanje. kakšna je kvaliteta zvoka preko slušalk, saj poslušam res ogromno glasbe in mi je to zelo pomembno.
lep pozdrav

Ali1990 ::

Zdravo imam Samsung omnio 7 preko simobila in mi ne delajo mms-i negre ne sprejemat ne pošiljat. Pozna kdo rešitev?

LP

LuGi ::

Nastavi APN SIMOBIL
Name: Si.mobil
APN: internet.simobil.si
Proxy: 80.95.224.46
Port: 9201
Username: simobil
Password: internet
Server:
MMSC:
MMS Proxy:
MMS Port:
MCC: 293
MNC: 40
APN type: default


MMS:
Name: mms
APN: mms.simobil.si
Proxy: 80.95.224.46
Port: 9201
Username: simobil
Password: internet
Server: "prazno"
MMSC: http://mmc
MMS Proxy: 80.95.224.46
MMS Port: 9201
MCC: 293
MNC: 40
APN type: mms

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Ali1990 ::

Saj poznam te nastavitve za mms, samo na Omniji 7 jih negre vpisat, vpišeš lahko samo APN kot dodatno, ampak če vklopiš celullar data gre na simobilov internet, mms-i pa še vedno ne delajo.

Yoni ::

Moraš potegnit popravek iz marketplaca.

Ali1990 ::

Sem posnel od samsunga popravek pa isto ne dela... sem gledal komentarje in enim dela enim pa še vedno ne... čudno to.

deyco5 ::

Ali1990 a si že porihtal MMS?
To je res čudno, saj si telefon takoj, ko vstaviš določeno kartico sam nastavi potrebne parametre (ki jih prebere iz SIM). Torej, če si vstavil SIM Simobila, bi moralo vse delat v nulo (tako je pri meni).

Drgač pa me zanima a je že kdo odkril kakšno free aplikacijo za pošiljanje SMS na skupino?
Sam imam naloženo eno super zadevo gMsg, ki deluje na podlagi kontaktov iz googla. Lahko formiraš skupine in dodajaš stike iz imenika in nato pač pošiljaš SMS na te skupine. Vendar je zadeva TRIAL, kupit pa jo kot vemo ureadno še ne moremo. Pošiljanje seveda ne deluje (samo v celotni verziji).

Ima kdo kaj podobnega?

aerius ::

Ali ve kdo kaj glede update?kdaj bo prisel...

Trinitron ::

Naj bi danes, ampak po moje so to bolj kot ne samo govorice. Microsoft ima zadnje čase kar precej težav z držanjem datumov, tudi IE9 RC jim zamuja....

RazzorX ::

Evo tudi jaz novi lastnik Omnie 7. Bom še jaz danes pogledal kako je s temi MMS-i.

RazzorX ::

Imate tudi vi težave s povezavo z Zune? Mi ne poveže nikakor.

Uspelo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RazzorX ()

deyco5 ::

Celo noč čakal UPDATE... Pa seveda nič... hehe, čeprav ne pride še nič takega, kar bi življensko rabil, pa vednar upam na boljše delovanje MarketPlace in vsega tistega, kar pri Update-u ni omenjeno... :)

Občutek mam, da bo UPDATE dejansko na voljo 14.2.2011, ko se začne svetovna mobilna konferenca v Barceloni!

RazzorX ::

Ima kdo kako približno idejo, kdaj naj bi marketplace bil uradno na voljo v Sloveniji? Ker trenutno imam US račun da dela. :)

deyco5 ::

Zakaj maš US, da ti dela MP? A dejansko kupuješ aplikacije že? In če ja, a lahko vneseš kartico slovenske banke (MC od NKBM naprimer)?

zanima me postopek, ker bi sam rabil kar ene par aplikacij, ki bi jih kupil...
Aja, kako je z MS POINTS-i?

RazzorX ::

Ker Slovenija še ni podprta država za Marketplace. Ne vem, danes mi ni uspelo, ker je kartica slovenska, na voljo za izbiro pa imaš le tisto državo, katera je v tvojem live računu (se pravi v mojem primeru US).

deyco5 ::

No saj zato sem te vprašal zakaj tuj naslov pri live ID in ZUNE...
Slovenija glede MP ni podrta samo v smislu KUPOVANJA APLIKACIJ, zastonjske pa si seveda lahko brez problema vlačiš dol in z njimi normalno delaš. S slovenskim "računom" oz. regijo.

Če pa spremeniš račun na regijo ki je podprta za kupovanje v MP, pa tako rabiš tudi kartico tiste države, kar pa je skoraj nemogoče (če nimaš kakega strica kje v ameriki :))...

deyco5 ::

Pa kaj si nor no... Idioti pri Microsoftu so napovedali, da naj bi prvi UPDATE bil na voljo šele 8. marca, ko ga testirajo vodilni mobilni operaterji. Pa kdo za koji k bo še čakal na osnovne funkcije ki bi leta 2011 že morale biti out of the box?

Neverjetno resno. In pol se čudijo zakaj tako slabo?

Yoni ::

Tole o 8. marcu ni noben uraden podatek. Edini uraden podatek je še vedno tisti, ki je bil dan na CES-u januarja, torej "in the next few months". Vse ostalo so bolj špekulacije.

RazzorX ::

deyco5 je izjavil:

No saj zato sem te vprašal zakaj tuj naslov pri live ID in ZUNE...
Slovenija glede MP ni podrta samo v smislu KUPOVANJA APLIKACIJ, zastonjske pa si seveda lahko brez problema vlačiš dol in z njimi normalno delaš. S slovenskim "računom" oz. regijo.

Če pa spremeniš račun na regijo ki je podprta za kupovanje v MP, pa tako rabiš tudi kartico tiste države, kar pa je skoraj nemogoče (če nimaš kakega strica kje v ameriki :))...


Meni s slovenskim računom ni hotelo odpreti niti marketplacea. :)

deyco5 ::

No saj pravim... Jaz imam vse na slo, in vse dela brez problemov (razen seveda plačljivih aplikacij). Zanimivo!

Me pa zanima če je že kdo preizkusil nov ROM? Tisti, ki so ga poročajo o pohitritvi odzivnosti, pa tudi MarketPlace se niti enkrat več ne zruši... Bad je edino, da ti grejo vsi podatki telefona (potreben kompleten backup pred namestitvijo)...

Če je kdo že sprobal, naj prosim kaj več napiše...

lp,

RazzorX ::

Nov ROM? Custom ROM?

Tako bom rekel, se nimam niti namena ukvarjat s čim takim, bodo že uradni update-i poskrbeli za težave in hitrost.

Če bi se hotel j**at s custom ROM-i in podobnimi zadevami bi ostal na WM ali pa šel na Android. Ne, hvala.

deyco5 ::

A je kdo morda najdel aplikacijo, ki omogoča formiranje skupin in pošiljanje SMS na skupino (GROUP SMS)? Aplikacija bi morala biti FREE, drugače je ne morem dobit dol, bi jo pa res nujno potreboval (gMsg in SKB sms sta odlični, vendar lahko samo trial sprobamo)...

Hvala za informacijo, če ma kdo kaj...

lp,

aerius ::

deyco5 ::

Neverjetno. UPDATE je na telefonih!!!

Kak me je pa to presenetlo danes zjutraj... Še je žarek upanja za ta OS zgleda. Zaj pa hitro updejtat!

deyco5 ::

Fak... Update se mi je ustavo na koraku 7 od 10. Gre za korak, kjer telefon dela BACKUP. Prišel je sicer do 100%, vendar že 2 uri stoji na tem delu... Ma kdo podobne izkušnje ali izkušnje z Update-om nasploh?

aerius ::

pri meni je brez problema slo update-at..
««
«
1 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9420901 (18256) Tilen
»

Windows Phone 7.5 Mango nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
6520534 (17209) Gregor Spagn
»

Prodaja Office in Windows odlično, Windows Phone niti ne

Oddelek: Novice / Ostale najave
3612503 (10660) LuGi
»

Nekaterim lastnikom Samsungov popravek za Windows Phone 7 ne deluje

Oddelek: Novice / Windows Mobile
163753 (3006) JackOdpirac

Več podobnih tem