» »

Corel Draw, Autocad - HELP

Corel Draw, Autocad - HELP

psyke ::

Imam par vprašanj za corel draw uporabnike, ker CD dost uporabljam na firmi pa me zanima naslednje.

včasih ko importam metafile iz autocada se mi naredijo dvojne linije oz vektorji. Tako da so eden pod drugim pa me zanima če se da v Corel Drawu na kak način videt če so vektorji duplirani ali celo podesetkani oz. je nevem koliko layerev. Mene zanima, če se da to kako izračunat oz. nastavit da bi izbrisal vse kar je pod glavno "risbo". Nevem, če me kdo razume ampak vseeno vprašam. No meni najbolj easy način do zdaj je tak da izbereš cel projekt in pritisneš tipko delete in pol vidiš, če so slučajno še kaki nezaželjeni vektorji spodaj pod tvojo risbo in jih potem ročno" izbrišeš.

Drugo vprašanje. Ko exportam v plt datoteko mi ena stvar ni jasna v verziji x11. Mere se malo spremenijo ko importam v drugem programu, čeprav imam tam obkljukano, da naj vse ostane isto oz. je vse enako nastavljeno kot v verziji x13, tam so pa mere ob importu vedno enake! Torej z x13 verzijo ni problema. Sicer pa to mi ne dela glih velik problem, dam sliko pač v kocko in neke easy mere katere si zapomnim - recimo 1000x1000 in potem v drugem programu vse dam na to mero in je vse spet v 1:1.

Tretje vprašanje. Kaj uporabljate za pretvorbo dwg fajla v cdr? Jaz večinoma kar dam copy v autocadu in v corel drawu - paste(metafile) in je še najboljši rezultat ampak če so kaki bolj zahtevni vektorji pri kopiranju v corel drawu dobim le kup razbitih vektorjev, ki mi prav nič ne pomagajo. Ponavadi je 80% ok, največkrat tistih simple delov ostale pa moram znova naredit sam.

Četrto vprašanje. Kako bi lahko spremenil rastersko sliko v vektorsko na čimbolj enostaven način, da bi bilo čim manj vektorjev ali pa recimo, da mi nariše samo outline neke slike v vektorski grafiki - le obris recimo.. S tem se nisem dosti ukvarjal pa me zanima, kje ste dobili najboljše rezultate ob pretvorbi navadne slike v vektorsko s čim manj vektorji, ker ponavadi dobiš na tisoče vektorjev, ki so veliki problem, če se recimo ukvarjaš s kakimi stroji za izrez, ki uporabljajo plotterje. No vem za corel trace ampak me zanima kaj bolj profesionalnega, oz. nek program z več nastavitvami, ker to je meni premalo.

Sicer pa, dosti več vprašanj nimam, ker že en čas delam s tem im moram povedat, da kombinacije cdr + autocad ne more prekosati noben drug program, če se gre za vektorsko grafiko(2D).
  • spremenil: psyke ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Adobe photoshop in Roland pc60 printer

Oddelek: Programska oprema
61469 (1376) janko771
»

Kje bi dobu sliko sveta, da bi jo sprintal na 6 listov a4 format?

Oddelek: Loža
283300 (2558) trek@s
»

Photoshop -> Corel?

Oddelek: Programska oprema
182352 (2122) ali3n
»

HTML v vektorsko obliko?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61255 (1121) Sergio
»

Oblikovalci in risarji pozor!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61667 (1541) Kekec

Več podobnih tem