» »

MS Office

MS Office

fctirol ::

Se opravičujem, ker se ne spoznam tako dobro na te programe:8)

Rabil bi MS Office...Ali mislite, da naj si ga nabavim čim prej v trgovini ali se mi splača počakati na brezplačen MS Office, ki ga bo baje letos prvič objavil Microsoft na svoji spletni strani? Ker so finančne težave, pa bi raje imel brezplačnega, če bo seveda enak tistemu iz trgovine.

Hvala za odgovor in lp

harvey ::

Steklena krogla mi je padla z mize in zelo težko bi vedel kaj ti potrebuješ. Če rabiš sem pa tja napisati kakšne dopis ali ostalo tipkarijo ali pa kakšno razpredelnico je free legal alternativa OpenOffice.org.

bluefish ::

Tisti, ki bo na voljo za brezplačno uporabo bo okrnjen - za domačo uporabo sicer povsem dovolj.
In da, če so finance problem, potem bi znal biti OpenOffice povsem dobra alternativa - sploh glede na to, da za večino uporabnikov neke velike razlike med njim in MS izdelkom ni.

BALAST ::

Lahko potrdim, da je Open Office prijazen za uporabo, in podobno funkcionalen. Recimo če pa pogrešaš še kakšen programček namesto OneNote, pa priporočam Evernote, ki se shranjuje tako na tvojem PCju, kot na internetu (omejitev 40mb na teden).

Damiani ::

glede na to da ne veš kaj potrebuješ potem bi ti moral OpenOffice.org več kot zadoščat. Po mojih izkušnjah bi moral zadoščati več kod 90% folka v pisarnah, pa sem malo povedal. Razen če res ne potrebuješ M$ spredaj ali prav kvazi bazo Access. Grafični vmestnik OpenOffica.org je podoben MS Officu 2003,XP, tako da verjetno ne bo problemov s pisanjem. Ravno dokončujem mojo diplomo v OpenOffice.org, katera zavzema tudi programiranje za OpenOffice.org in MS Office.

fctirol ::

Hvala vsem za odgovore!

Kaj Accesu ni podoben noben program v OpenOffice? kaj pa OpenOffice Base?

black ice ::

Meni se zdi precej podoben in je dobra alternativa Accessu.

Damiani ::

itak da je. Sej pravzaprav Access/Base ni ravno baza s pravim pomenom. je bolj kot ne igračka.

fctirol ::

bluefish je izjavil:

Tisti, ki bo na voljo za brezplačno uporabo bo okrnjen - za domačo uporabo sicer povsem dovolj.


A kdo ve, kdaj točno bo na voljo, ker smo skoraj že na polovici leta?:)

lp

Anyone knows?:)

Res nihče ne ve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fctirol ()

Machete ::

Imam eno vprašanje!

A kdo ve kam je izginil Microsoft Office Picture Manager v Office 2010, ker ga ne najdem med opcijami instalacije ko dam not dvd. Vem da je bil v 07 in je priročen in hiter za hitro pregledovanje in cropanje..

hvala

*najdu omg (pod office tools)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Enterprise ::

fctirol je izjavil:

bluefish je izjavil:

Tisti, ki bo na voljo za brezplaÄno uporabo bo okrnjen - za domaÄo uporabo sicer povsem dovolj.


A kdo ve, kdaj toÄno bo na voljo, ker smo skoraj Ĺže na polovici leta?:)

lp

Anyone knows?:)

Res nihÄe ne ve?

Jaz sem zraven prenosnika dobil 60 dnevni Trial za Office 2010 Starter - imaš samo 4 trakove (osnovno, vstavljanje, postavitev strani in še nekaj neuporabnega), stransko vrstico z oglasi, v veliko funkcijah je omejen ... vsebuje samo word in excel ... je primeren če tu pa tam napišeš kakšno pismo ali dokument če pa si bolj reden uporabnik pa nima smisla uporabljati tega ...
jaz tole bolj pogosto uporabljam office in mi manjkata programa powerpoint in onenote, pa že tako sta preveč omejena v funkcijah pa še teli oglasi mi gredo na živce tako da ... se mi bolj splača nadgradit v študentsko verzijo, pa še tri licence dobim ...
meni ne odgovarja, seveda pa je to samo moje mnenje, mogoče bo pa vam všeč saj se lahko dobi trial verzija na netu pa preizkusite ... ampak če ste prej uporabljali office 2007 katerokoli verzijo in sedaj migrirate na office 2010 starter je pa tole korak nazaj s časom ...

Looooooka ::

Clovek vam vec kot ocitno pove, da zeli MS OFFICE in da ga zanima ce se mu splaca pocakat na free verzijo ali naj kupi placljivo in vi troli morate takoj teziti z openofficem.
Hvala bogu da nimamo trolov iz Corel Offica.
Ampak ja...ce slucajno magicno NISI MISLIL MS Office Free verzija(ker mogoce pises v spanju in se ne zavedas zelja...kot to predvidevajo zgornji posti) potem lahko namestis zastonjski linux(zakaj mu ne bi pac se winsev, ki jih ocitno ze ima zamenjali z free alternativo...potem instaliraj open office in instaliraj se dodatek z MS fonti(tako, da bos celo lahko pisal v Arial fontu...).

Back to the question.Ce si student probaj dobiti office verzijo za studente.Baje so bili nasi studenti upraviceni do nje zastonj.Za pisanje dokumentov bi morala biti ze najbolj okrnjena verzija dovolj(kot je bilo hvala bogu napisano v enem odgovoru).

5er--> ::

PS: Študentje niso upravičeni do MS Office-a zastonj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel LibreOffice 5.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
10360173 (25938) noraguta
»

Izšel LibreOffice 3.3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8421963 (17207) System
»

OpenOffice neodvisen od Oracla, po novem LibreOffice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
12634569 (29811) Icematxyz
»

Nov intervju: Chris Bryant (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
7416506 (14578) Icematxyz
»

IBM: "OpenOffice.org ne sploh"?

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
112726 (2726) noraguta

Več podobnih tem