» »

Na koliko časa nanovo naložite operacijski sistem

Na koliko časa nanovo naložite operacijski sistem

1
2
»

noraguta ::

marvin42 je izjavil:

Operacijski sistem se naloži samo enkrat - ko se nabavi računalnik. Vse kar je več, je smiselno samo v primeru, da greš na drug operacijski sistem.

pa še to odpade . če pride že instaliran.
sicer pa dobr , če se ljudem da pa se ob tem kej naučijo pa nej. jih bo že minil.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Spajky ::

Cold1 ima dobro strategijo, jest mam tudi enakovredno pa malo podobno, uporabljam pa že 9 let angl. Win98seLITE ! Mam pa že precej zapacan sistem (sem samo varnostne kopije delal popravljal občasne quirke in zdej že par let nisem nič čistil, inštaliral sem pa jih po devetih letih zadnje dneve prvič ampak ne na glavnem kompu (tle še moram) ampak na 12 let starem laptopu, ki je nekajkrat (bistveno!) hardversko šibkejši, pa zdej laufa hitreje ko moj glavni komp. ...

Sprobal in inštaliral ter sprobaval/naštimaval/personaliziral sem pa vmes v glavnem drugim ljudem vse ostale glavne OS-je, predvsem Winse. Največ sem klel z Visto in je nočem več videt. Pri teh vsakih kao novih WIN je zanimivo reklamno sporočilo-filmček gledat pri inštalaciji ali potem oni Tour, pa vidiš kako je glede na prejšnjega vse oh in sploh in joj (svoj produkt morajo prodat in reklamirajo še preden pride ven, začenši z najavo razvoja. Potrošništvo!

V bistvu se pa kaj radikalno novega niso spomnili, samo dodajajo vsemogoče features, ki veliki večini ne rabijo (se jim pa fajn zdijo in zgledajo-imidž, ter tako prisiljavajo ovce v metanje denarja stran za novi hardware zraven in namesto da bi zadeve laufale hitreje, so čedalje počasnejše. Vse buge pa naj odkrivajo uporabniki (send report!) ... Podobno se dogaja z avti zadnje čase, uporabniki naj testirajo in trpijo, ker mi moramo imeti čimmanj stroškov zaradi čimvečjega dobička!

Kot vidim samo šminkajo zadeve in da pa bi zgledalo in delovalo maljce drugače, vedno premešajo zadeve, ki se nastavljajo, da so drugje. Ene stvari ki so delale Ok prej zajebejo, pa dodajo kako novo stvar.

Zato smatram, da so vsi WIN v bistvu samo SP-i eden na drugega od DOS-a dalje oz. točneje od Win95 ... Zanimivo je , ko te sreča BSOD pri instalu Win7 na kompatibilen hardware, he he .. Na zapadu ništa novo! Ne rečt, da win7 ne rabi Dos-a; seveda ga za se postavit, je pa seveda 32.oz.64bit verzija (32bit so itak malo pokradli in dovolj spremenili, da jih (MS) oni od dr.Dosa niso mogli tožit!

Podobno je kot vidim z raznimi Linux distribucijami, vse bolj glomazne in nepregledne ter počasnejše in kao User fiendly (po poti Win), ter če ne znaš zadev skonfigurirat (command Line rox, če znaš) je cela piz*** in si bogi (rabiš lokalnega Guruja). S programi je povsod v glavnem enako.

Podobno je z WIN, če ne pustiš, da počnejo kar hočejo, vendar MS namenoma otežuje kakršno koli tweakanje čedalje bolj! Če ne želiš praskat po registru (Win7 ima skor 200MB registra freš instal - Moji win98 pa stokrat manj in tako lahko v doglednem času pregštelam zadeve. WinXP original je že imel več ko 20x večjega od mojga. (win2000 samo 10x-nega in se je še dalo BP peš popravljat zadeve ...

Podobno je z vsemi nastavitvami in conf.fajli v Linux distrojih, je pa malo bolje, ker so vse v txt.oblikah, jih je pa ratalo dosti ... Pa ukaze se moraš naučit, jih je pa dosti; drugače je pa skor kot v starih časih Dos-a če znaš, le da je takrat blo relativno zelo malo ukazov in Batch programming je bil zakon!

In komaj stweakaš in se navadiš enega OS, te že snubijo za drugega in jovo na novo. Jok brate, odpade - pravim jest zase .

Spasijo te pogostih instalacij in jovoNaNovo tweakanja samo večkratne varnostne kopije podatkov in sistema v stilu: Nič Nas Ne Sme Presenetit! Pa ne da se mi dvakrat na leto to počet (kot metanje peska iz enega kupa na drugi in nazaj pa spet!), mam kaj drugega pametnejšega in bolj konstruktivnega za počet!

Zato mi je pa po svoje všeč politika Apple; zato pa te košta več !!!

Mogoče bo pa Google vse skup zajebal čez čas, če bo pameten s svojim CHROME ... lahko da pa se bo zeznil; tudi veliki se včasih gadno zajebejo (IBM v. MS glede Ms-Dos-a) ... živi bili pa vidjeli!

Haugh! :-) . se mi ne da več pisat ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

darkolord ::

V bistvu se pa kaj radikalno novega niso spomnili, samo dodajajo vsemogoče features, ki veliki večini ne rabijo
Bla bla bla. Ni res.

kitara8 ::

ej kako pa vi naredite to tko kot je roscha na prejšnji strani omenil

roscha :: 8. nov 2010, 20:02:12citiraj
#
Debian: Pe ene 7 letih upgradov je pred cca 1 letom padel clean install in še to samo zaradi migracije na 64bit.
Windows: Hm, po potrebi. V virtualboxu je vedno vsaj en "clean" image na razpolago, tako da ne kompliciram. Normalnga installa na HDDju pa nimam - ni razlog za kaj tako neumnega.


kva je to... a da imaš skos nek fresh instal spravljen z driverji al kva... wtf a poj k se ti dotedanji os sesuje greš pa sam na tist fresh instal in prekopiraš gor kar rabiš.... ne dojamem tega

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: kitara8 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezplačna nadgradnja na Windows 10 še vedno mogoča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7924618 (14476) floyd1
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7124305 (17501) orreel
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8726088 (21208) R1710
»

Računalnik HP 470 G3 (kupljen preko telekoma) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
505331 (4380) loveJDM
»

Skriti deli Windows Blue (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19471788 (65329) MrStein

Več podobnih tem