» »

Kupu bom nov PC (dream machine :))

Kupu bom nov PC (dream machine :))

sonac ::

Mislim kupit nov pc, pa me zanima, kaj mislite o teji konfiguraciji:

-Xaser II 6000 Plus
-Antec PP352XF (350W napajalnik)
-MSI 648MAXL 648 DDR +SB+LAN
-INTEL P4 2.53/533 512Kb BOX
-ZALMAN CNPS6500A-CU
-512MB PC3200 DDR
-WD 80GB 7200 ATA100 8MB
-disketnik
-ATI RADEON 9700PRO 128MB
-PIONEER DVD106S 16X/40X

Sa plis ne mi začet z izjavami, da naj kupim AMD-ja, ker ga ne bom;((
Povejte, če mislite, da bilo kaj dobro zamenjat,...
LP,
sonac
  • premaknil: Tomi ()

cekr ::

Dobro,
a boš dal zdraven kakšen CDrw? - Spodobilo bi se, če misliš vložiti toliko denarja.

Nekaj mi je pa zelo padlo v oči; a si res moral omeniti disketnik?!

IceIceBaby ::

Za kaj boš pa rabu tak računalnik ?

sonac ::

Emm, disketnik sem omenil zato, ker sem to samo copy/pastal iz prošnje za predračun. CDRW pa itak imam že od prej, tako da ga bom samo premestil;)

Jah, to bo gaming machine:D

Buggy ::

Mislim da ne rabis ohisja z petimi ventilatorji, ce gres v nabavo P4 2.5. Procesor se ti ne bo grel in tudi kaj veliko se ti tocno ta ne bo navil.

sonac ::

Kaj pa mislite o plati?

Klemenn ::

pa dej raj vzemi wdja 120gb 7200rpm ata100 8mb cacha...mal dražji..pa polovico vešji...oz če maš keš lak tut 180gb..(napreje gre pa itaq isto):\

sonac ::

Tako bom vprašal:
Poznate kakšno boljšo plato, ki podpira agp 8x?

sonac ::

Jebidah: Na žalost je 120GB 20k dražji, in sploh ne vem, kaj bi delal s tolko placa:)

McNato ::

na tvojem mestu bi vzel kakšno ploščo z 845PE čipsetom, MSIjeva 845PE Max2 je kar zanimiva, mogoče manjka edino Serial ATA. Na vsak način pa izberi Intelov čipset.

J.

sonac ::

Pa smo spet tam :)
Jst bi kupu kašno z intelovim, sam na žalost ne podpira agp 8x (5% mi pomeni veliko)

McNato ::

Ob splavitvi 3GHz P4 procesorja bodo istočasno izdali tudi nov čipset ki podpira dual DDR, AGPx8 ... Mislim da okoli 13. novembra. Plošče bodo na voljo istočasno in ne tako kot pri nvidiji, ki izda čipset, potem pa platic 4 mesece kasneje še ne moreš kupit. Za memory bandwidth poglej tole. Na Hardocpu je bil objavljen celoten članek, katerega so morali zaradi NDA umakniti.

j.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: McNato ()

jRk0 ::

Jaz bi na tvojem mestu kupo Serial ATA disk pa plato s serial ATA. Pa ne govori, da je to drazje, ce mas taki proc v sistemu pa graficno. Samo tiho bodi s takimi, da stane 20k sit vec al pa kaj.

PA na tvojem mestu bi jaz kupil en malo "pocasnejsi" proc in ga navil pol, ti ostane dnar napriemr za serial ata disk...grel pa se ti itak ne bo proc, saj ves intel pa to:)

Pa pocakaj rajsi do bozica, ker ti bo drugace pol ce en mesec zal, ko bos vido kak si zajebo, da si takrat kupo;)
You fuck up once, you loose two teeth.

dr.J ::

sonac: in kaj boš počel s to zadevo?

Pol tega denarja raje nekam koristno naloži, namesto da ga tako razmetavaš. In boš še vedno zlahka opravil vse kar nameravaš. Čez eno leto bo ta zadeva vredna samo malce več kot eno leto star AMD sistem.

Vem, da me nisi razumel, zato bi ti samo svetoval kako plato z Intel čipsetom. 845 G, kaj novejšega pri nas še ne boš zdaj dobil.

Jux ::

1. Plata je v kurcu. Če se že spravljaš v nakup tako dragega compa, mu privošči ASUS plato, ki bazira 648 chipsetu - sicer pa je kar dosti napisano o 648 in platah na ANANDTECHU/Motherboard Guide.
2. Zakaj nebi vzel Vulcano 7+, ki je res vrhunski hladilnik?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

mich ::

JUX ma prov, vzemi ASUS P4SX8. Dela z 9700 pro preverjeno!:D

bobby ::

Đizus krajzler!!!!

model je prijazno vprašal kaj mislite o tej konfiguraciji pa ste ga totalno napadl.
ej sonac, v vsakem primeru karkoli boš že kupu, se bo najdu model k bi za 20ksit več raje to namesto tistega in najdu se bo model k ti bo spluvu plato. dej raj vprašaj, kaj je dobrga na plati in kaj je slabga na njej,pa upoštevaj samo konkretne poste ne pa kr neki v stilu "dej raj vzem asusko zato k mi je bl ušeč pa vsi jo imajo" variante. valda vsak navija za svojo plato. jst osebno mislim da ta sistem k si ga izbral je več kokr dobr za naslednje dve leti, čez dve leti bo pa itak že ta in ta intel cpu na enem xy čipsetu in grafika GF10 in si boš raj tisto žaželu.

sicer pa $$$ so tvoji,... odločitev tud,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Gre^gor ::

A ni fora da ce je dream machine, da kupis tisto, kar sam hoces? Vsak tukej ti bo reku "kup to, kup uno". Ce si se odlocu kaj hoces, potem to kupi.

Jure2k ::

Kupi AMD A.. hehe, hec

Vprašal je za mnenje, če ma kdo kakšne izkušnje, da mu pove, kaj od zgoraj naštetega se absolutno ne splača kupt, ker je šodr, če pa noben ne ve, naj bo pa raje tiho.
A si za predračun komponente sam izbiral, a ti je pomagal še prijazen trgovec? Če je bil trgovec zraven res najprej 3× premisli preden kupuješ, ker so z žavbami namazani. Pomoje se ti splača kak mesec počakat, ampak, če bi rad dream machine takoj to ne pride v poštev.

Exterminator ::

bobby ma čist prov. človk si je zaželel hiper ultra super pro mašino in naj si jo nabavi če hoče (hvalabogu)- s takim pcjem bo absoluten hitrostni car:D sicer sam kaka dva mesca, pol se bo pa za isti denar dalo kupit hitrejši sistem.:\

itak pa se pri taki konfiguraciji razlike v hitrosti matičnih pa diskov v današnjih igrah ne poznajo (en fps gor al pa dol...)

sonac, kup si ta sistem pa pozab na ta forum.
takrat ko bo ta sistem prešibek za igre bojo pa tud novejše grafike pa matične že uzuni ki bojo ziher dokaj poceni. 80GB diska je več ko preveč, pa še 7200 je, če pa hočeš več, pa počak na cajt ko ti ga bo zmankal, pa boš takrat še kupu enga

lp

bobby ::

Tako se govori Exterminator!!!
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

sonac ::

Tnx za dobre nasvete;)
Jah, ta sistem sem sam sestavu, vendar pa sem danes razmišlju, da bi vzel zaenkrat eno počasnejšo grafo (gf4 4200 alpa kaj tazga) in jo čez 1/2 leta zamenjal (bom vidu).
Še enkrat hvala8-)

bobby ::

:D to vidš. pršparu boš tolarčke, v špilih ti bo zihr laufal hitrej kokr 50fps, 3dmark,... who cares!!!
čez pil leta pa akcija na močnejšo. ti sam glej da boš kupu plato takšno, da boš lahko v prihodnosti zamenjal z močnejšim procesorjem in s tem spet pršpari tolarčke. za plato je pa skor nujno da gledaš kolikortoliko v future. vse drugo je pa skor kokr potrošni material.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

sonac ::

Emm, proca ne mislim menjavat, tako, da me ne zanima, če bo podpirala hitrejše. Čez 2 leti bom tega prodal in kupu novga;)

daylight ::

amm.. kako se pa pises, a Gates slučajno? :D >:D :D

sonac ::

HEHEHEEHHEHE

Klemenn ::

sonac: nečem ti težit...sm tako ti povem...kupi raje amd sistem...ok..ne zdej nehat brat ampakpreberi do konca:

če kupiš amd veš da bo vsaj nekaj močnejših procov ki ti bodo pasali na to plato ki jo maš...če maš intel...nikol ne omreš vedet...pa še hitrost...kupi enega 2800+...ti bo prekašal vsega..to veš...

pazi to: če pa misliš ta sistem imeti za ene 3-4 leta...potem ti skoraj ni treba skrbeti...saj potem ko boš kupoval nov računalnik sploh ne bodo vedeli za plato ki jo imaš .) :\

Jure2k ::

Jebediah, jest pa ti bi Athlona nabavla, on je pa specifično reku, da bo P4 nabavu in da nej ga ne prepričujemo v nasprotno. Jest ga nism. Nej človk kup tist kr hoče, če neče AMD procesorja nej ga pa ne kup.
Aja zakaj že nečeš AMD nabavt? Me res zanima, ker morš met en razlog. Al pa tud ne, kaj me pa briga;)

sonac ::

Emm...sej ni važno:D
V glavnem...amd 2800 bo prišel ven prepozno zame, sej "moram" to kupit konc oktobra.

Še neki. Štorija o računalnikih je never ending story;)
Upam, da to že veste. Ne splača se mi npr. čakat na NV30, saj bo, ko bo ven prišel drag, potem se bo pocenili in nato bo ven prišla ven že 6-ica, ki bo spet draga,.......

TAko, da bom jst ta pc kupu kar zdej, Moram se samo še odločit, al bom vzel radeona, al geforca.
Morda pa bosta prihajajoča radeona dobra (9500 menda pride že v petek).
Bomo vidli.
LP,
sonac

malinavc ::

sonac...sam si si odgovoru, računalniki so neverending story...ko si prej napisu da bi raj zdej kupu gf4ti pa čez pol leta neki hudga...čez pol leta po tvoj procesor en "taslabših"...upam da kapiraš...ti zdej lepo kup ka misliš pa jebeš vse drugo...
...odvisno s katere perspektive gledamo...

Matek ::

Jebediah, ne pisat ne nehat brat, ker je nehu brat že ko je nick vido.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

freejack ::

Teoretično res, vendar grafo kupit mesec ali dva pred prihodom nove je morda, malce neprofitno. Ne samo, da bo prišlo okrog božiča oz. novega leta, a tudi prihod grafe, bo prejšnjim za malenkost zbil cene. To je 100%. Če se pa splača čakat, glede na ceno, je pa drugo vprašanje. Sicer pa, sam se odloči. Če bi te kdo lahk prepričal, bi z AMDjevim sistemom prišparal kr neki denarja, pa še ravno tolk dobr gaming rig bi mel. Edino, pri grafi se pa ne splača preveč šparat, ker grafa igram več pomeni, kot katerikoli procesor, rami, itd.

nodes ::

Pozab...kup si kakšen X-box če že hočeš imet Intela. :)

dr.J ::

sonac: že P4 3.06 GHz ne bo več pasal v tvojo plato zaradi HyperThreadinga, tako da pri Intelu pozabi na nadgradljivost. Čez dve leti boš lahko iskal hitrejše procesorje za nadgradnjo, ki jih tvoja plata podpira, samo še po malih oglasih.

Pred tremi leti sem kupil Cellya 333A slot1, ampak že čez eno leto in pol nisi nikjer več mogel dobiti Slot1 P3 procesorja, čeprav jih ob nakupu Celerončka sploh še štancali niso!

AMD pa ima isti socket že par let pa še nekaj časa bo. Važno, da plata podpira 333 MHz FSB, pa bi lahko verjetno še Bartona zatlačil noter.

Še vedno pa nisi povedal, čemu ti bo dream machine... razen za dušo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

sonac ::

Ehh, kolkokrat moram še povedat, da tega pc-ja en bom nadgrajeval:|
Čez 2 leti bo prišel nov in tega bom prodal ;)
Sem se že odloču, da ga bom kupu, sam ohišja ne bom vzel tistga in namesto MSI plate bom vzel ASUS-ko, ki se cmi zdi boljša in je bolj nabildana (SATA, firewire,...)
LP,
sonac


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nujno rabim 6800 GT - a kdo ve kje jo imajo na zalogi?

Oddelek: Strojna oprema
81027 (848) sonac
»

Nasvet pri nakupu računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
151280 (1164) ripmork
»

Ocenite konfiguracijo

Oddelek: Kaj kupiti
221260 (990) Gejmer
»

Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?

Oddelek: Kaj kupiti
362203 (983) slawc
»

Nakup P4 - Največ za svoj denar?

Oddelek: Kaj kupiti
221437 (1008) strel

Več podobnih tem