» »

NAVIJANJE

NAVIJANJE

teac ::

OK, OK, saj vem, da si ze skoraj vsak ve navit rac. , samo jaz pa se vedno nevem in se mi niti sanja ne, kako naj ga navijem???????:(

pramarko ::

Jejhata... tako mlad pa je ze ratal junior slotecher:D
Procesor lahko navijes preh FSBja (zvisas frekvenco periferije - npr. uporabno pri celeronih ki normalno laufajo na 66MHz periferiji -> po OC na 100 MHz) ali pa spremenis mnozilnik procesorja (zdajsnji imajo te mnozilnike zaklenjene, a se nekatere da tako ali drugace odkleniti). Vse skupaj se nastavlja z jumperji, nekateri pa imamo to sreco, da navijamo kar v biosu.
Najbolje, da si preberes texte v oddelku Clanki in Triki.

MRB0rYS ::

Kaj bi kej jst mogu nardit da bi navil celerona 300A , plata je DTK in sm probal jumper prestavt na visjo pa na nižjo frekvenco pa je blo zmeraj 300 ko sm ga zalavfal nevem kakšno foro še morm naredit.
b0rys

pramarko ::

Ej stari, ne poznam DTKjevih platk, ampak nekatere plate se kao kitijo z OC sposobnostmi in imajo neke jumperje (najbrz primerne samo za konzerve odpirat;(() za OC, ampak se na njih vseeno ne da navijat. Primer je QDI. Jst ze dolga leta (2 :)) laufam C300A na Asuski navitega na 450.
Vmes je ze enkrat udarila strela v el. napeljavo... marsikaj je skurlo, pa tud Asuska se na zacetku ni bootala, pol sm pa po neki jumperje prestavlal (brezupno, vem) in racunalnik je spet zacel delat:D

MRB0rYS ::

Verjetno je to ja k je ena kur******* plata bom počakal da bom kupu amd-ja pa eno fajn plato pol bom pa navijal ko nor sam ne prej da bom kupu po zmirni ceni tunderbirda 1G.
b0rys

Matri[X] ::

Če hočeš navit procesor poglej v knjižico od osnovne plate. Če pa maš kšno dobro plato (MSI, ABIT, ASUS) pa se da v biosu pod cpu plug&play a neki tazga.

MRB0rYS ::

Ma ja sm vse prebral pa probu pa ni šlo, me je minlo k itak nebom dost profitiru
b0rys



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel ponudil garancijo za navijanje

Oddelek: Novice / Procesorji
358872 (6583) marko2210
»

QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?

Oddelek: Navijanje
482044 (1516) Spajky
»

Kako pospešit Pentium 100 PC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533805 (3199) AtaStrumf
»

Navivanje Procesorja

Oddelek: Navijanje
6949 (790) schurda
»

HELP!!! Celeron 600 SL4NX (prava verzija za OC) problem

Oddelek: Strojna oprema
261643 (1473) Znida

Več podobnih tem