» »

HPjev prenosnik?

HPjev prenosnik?

chuck ::

Ima kdo HPjev prenosnik? Za Gericom sem slišal dosti kritik. Medtem ko Dell, Compaq in Sony naj bi bili zelo dobri.
Imam namreč možnost nabaviti: HP Notebook Pavilion ZE 5242. Ga priporočate, odsvetujete?

Kako se nasplošno obnesejo hitri prenosniki, oziroma kako dolgo zdrži baterija?:)
Sicer bi kupil slabšega, vendar precej "slabši" prenosniki niso bistveno cenejši. Govorim o rangu nad 1GHz in trdem disku vsaj 30GB.

Spec:
Intel Pentium 4 Procesor 2,53 GHz, 15" TFT/XGA display, 512 MB DDR RAM, 40 GB HDD, DVD/ CDRW Combo, 3,5" Disketnik-LW 1,44 MB, 64 MB DDR ATI Radeon Mobility (shared) max. res. 1400X1050 , TV Out, integr.10/100 Mbit mrežna kartica, IEEE 1394 (FireWire), 56k/ V.90 Modem, IR, Touchpad, priključki: paralelni, VGA, PS/2, 3xUSB, RJ 11, RJ 45, PC Card Slot II, Altec Lansing Audio Speakers, teža: 3,40 kg, mere: 32,9 x 4,5 x 27,2 cm

  • premaknil: Predator ()

R0K ::

HPjevemi prenosniki so carski! Tak ti jest povem. Sicer ga mal vče plačaš (tak kot bi sicer tut Dellovega, toshibinega) ampak veš kaj imaš. Za ta model sicer ne vem, jest sem imel na probu (10dni) doma HP Omnibook (nevem čist točn kir model) P1.6 al 1.7M. Zadeva je delal noro dobro, tipkovnica rox. baterija je tudi zdržala zelo uredu. Tudi ekrani so v samo svetovni eliti.

Edina grozna stvar je, da (kokr vem) bo HP prenehal zdej enkrat leta 2003 z izdelovanjem svojim prenosnikov ampak jih bo delal še samo compaq :(

MS ::

chuck koliko je cena za ta prenosnik? kolko je garancije in kje ga boš kupl? je nov?

chuck ::

400k SIT

pilatus9 ::

Z mojim Compaqom Presario 915 sem max zadovoljen. Baterija drzi +3h, sicer je odvisno, ali igras kako igrico ali pa pises text. moram pa rect, da so tisti gumbi nad tipkovnico skrajno neuporabni ker ne vem, kdaj sem nazadnje pritisnil nanj - preprosto je hitreje klikniti ikono... najbolj pa sem navdusen nad Compaqovo pogruntavscino, ki se nahaja pod sledilnim poljem. vsestranska smerna tipka, ki je za browsanje in premekanje v Wordu res zakon.
Edino to je, da se kar lepo segreje miza, na kateri ga mas in zato razmisljam o eni granitni plosciTM:P za pod njega, da bo mrzel kot sneg zunaj. Ja ja, smo pac obsedeni s hlajenjem.
Aja, na splosno je pa izredno hiter, pa tudi igre in glasba so predvajani kvalitetno. Kar je pa glavno, nikoli te ne bodo bolele oci, kar je pa glavno. Poleg si obvazno kupi eno torbo za prenasanje (poglej pri JAE) in eno "jebacko" crno opticno misko od Logitecha, ki se sveti rdece.
LP pa dobro kupi. Bok.

IceIceBaby ::

Glede prenosnikov še vedno mislim da ga ni čez Applove mašince. Ampak tudi HPji niso slabi. Sem mel zdej par dni doma enga P4 1.6 s 15" ekranom in je kar kul. Stvar je hitra, ekran je dober, narjen je zlo solidno itd. Baterija je pa tko dobri 2h zdržala, oziroma če divx gledaš ravno za 1 film. To je tko pri P4 procesorjih (pri athlonih in P3 je še dost slabše), več MHZ manj baterije. Meni na 700mhz iBooku dela tudi 5ur baterija ampak je na ta račun počasejši CPU.

Uglavnem, če te ne moti malo večja teža in precej obilno ohišje pa če trpiš winse je HP kar dobra izbira.

R0K ::

Sej lohk trpiš tut Linux in maš notri tamočno batrijo in Mobile procesor pa bo delal tut 3h + :))

darkolord ::

IBMi so tudi zelo kul...

kst: pri Pentium Mobility ne drži ravno tako tole "več mhz manj časa"...

IceIceBaby ::

darkolord ja itak da drži. Če boš cpu gonil na 100% se bo pri 2ghz baterija prej spraznila kot pri 1ghz. Sicer mobility porabi dost manj kot navaden cpu ampak vseeno.

ROK, teoretično lahko trpiš linux. Ampak v praksi pa meni ne znese da bi uporabljal izključno linux na PCju. Čeprav je kul OS, sam če ne obvladaš scene in si ne vzameš precej časa ga je težko poštimat tko da bi dobro služil na enem laptopu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916205 (7166) Seb4
»

Prenosnik HP

Oddelek: Kaj kupiti
333691 (2781) CWIZO
»

Prenosnik za študij?

Oddelek: Kaj kupiti
373680 (2484) drejc
»

Centrino proti pentium

Oddelek: Kaj kupiti
221624 (1319) _WilL_
»

Kupujem dober prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
313954 (3377) partysound

Več podobnih tem