» »

Radeon HD 6870 & 6850

Radeon HD 6870 & 6850

««
7 / 12
»»

49106 ::

Garancija je nemška, le dino jo bo uveljavljal namesto tebe

smarty ::

Glede 6780 sem se odloču na podlagi tega testa:
http://www.overclockersclub.com/reviews...

Lih to me tudi matra razlika med proizvajalci Powercolor, Gigabyte, Msi,...
Bistvenih razlik nisem opazil, le da se je po testu Powercolor manj grel.

Oz. bi res lahko tudi tole vzel:

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smarty ()

kmetek ::

TOP: a ti si tip človeka, ki preko spleta kupuje in potem 15 dan vrne odprt in rabljen izdelek?

M-XXXX ::

kmetek je izjavil:

TOP: a ti si tip človeka, ki preko spleta kupuje in potem 15 dan vrne odprt in rabljen izdelek?

Ne ni.

Pesimist ::

a ni bolse pol 6850 za cca 188 vzet kot pa gtx 460.

BuzzFuzz ::

Pizda ste eni postali "zeleni uporabniki".
Nenormalno vas skrbi poraba... še dobro da igrate samo na "nočni tok".
Bog ne Daj da bi prižgali lcd monitor in nVidio hkrati kajti lahko nastane električni mkr v vaši okolici.

Pomoje je folk samo racionalen :P

bluefish ::

Jaka racionalnost kupiti grafično za 200 in več EUR, ter nato gledati na porabo elektrike. Podobno kot bi kupoval Ferrarija in pazil, da bo poraba pod 7 litri.

glistovje ::

Cist primitiven primer. :O

Dr_M ::

Ampak zelo realen.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ma ce gledam razlicne teste
pri enih pa je zelo mala razlika medt 6870 in gtx 470.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

_Dejan_ ::

bluefish je izjavil:

Jaka racionalnost kupiti grafično za 200 in več EUR, ter nato gledati na porabo elektrike. Podobno kot bi kupoval Ferrarija in pazil, da bo poraba pod 7 litri.

Torej če bi imel na izbiro dva ferrarija ki imata takšne zmogljivosti:
1.)HP:400, Hitrost:300km/h, Poraba: 15L
2.)HP:450, Hitrost:305km/h, Poraba: 25L

Predvidevaj da dnevno delaš 50km, nisi bogataš torej imaš mesečno plačo 1000€. Katerega bi vzel?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

st0jko ::

nisi bogataš torej imaš mesečno plačo 1000EUR

NOBENEGA!
keks?

Točno tako.

_Dejan_ je izjavil:

bluefish je izjavil:

Predvidevaj da dnevno delaš 50km, nisi bogataš torej imaš mesečno plačo 1000€. Katerega bi vzel?

Dizla ;)

Ok, zdaj gre debata v napačno stran...
Kje smo ostali?

Mah saj ni bitno, jaz bom prešaltal iz GTX 275 na GTX 470 pa bo kar bo. Do konec tedna bom zadevo naročil/kupil.
Kje (slo ali avstrija) pa bom naštudiral danes.

kaj pa ce bojo cene padle ko pride pravi nadomestek 5850?

Pesimist je izjavil:

kaj pa ce bojo cene padle ko pride pravi nadomestek 5850?

Optimist :)

IvoJan ::

cene se lep cas ne bojo napdle.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

BALAST ::

Zagotovo bodo v začetku pomladi, kot sem jaz dobil lani mojo gtx260 za 150EUR (za Novo leto so bile pa 220EUR).

kak ce se pa ze leto dni drzi 5850 tu ki je dans.
6870 pa je isti performer za isto dnara.

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Ja lani pozimi-pomladi sta se Ati in Nvidia še kar nekako kosala z srednjecenovnimi gtx260 in hd4870, potem je bil spomladi tudi še izenačen izzid gtx275 in hd4890, tako kot bo zdaj decembra izzid hd69xx in se kosa z gtx470, tako bo skoraj zagotovo spomladi cena padla, kjer bosta AMD-Nvidia zelo izenačena.

Za cenovno stabilnost serije Ati hd5xxx je pa cena ob izzidu narasla, ker ni bilo konkurenčne ponudbe DX11 kartic iz strani Nvidie.

Tako da moje napovedi so da bo cena spomladi za 10-20% nižja, vsaj za srednjecenovne grafične 150-250EUR.

6900 se nima kaj dosti za kosat z gtx 470, ce je ze pri enih testih 6870 skoraj izenaci. Ima da bo 100% hitrejsi od 5850 pa stala max 250EUR.

Zgodovina sprememb…

100% je daleč od realnosti :) jaz pravim da bo ene 20-30% hitrejša. Časi ko je bila nova mid range kartica 2x hitrejša od stare high end so mimo. Žal, ampak tako pač je.

49106 ::

Optimist ne pa pesimist :)

IvoJan je izjavil:

Časi ko je bila nova mid range kartica 2x hitrejša od stare high end so mimo. Žal, ampak tako pač je.

Telih časov se pa ne spomnem :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

kolko pa je te bila recimo 8800gt hitrejsa od 7800gt. Sej je bla nadomestilo ali ne? vsej po cenovnem rangu?

Zgodovina sprememb…

kolko pa je te bila recimo 8800gt hitrejsa od 7800gt.

Precej!
keks?

_Dejan_ ::

Fantje ali niste malce preveč zašli? Imate nvidia temo in tam smetite...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

49106 je izjavil:

Optimist ne pa pesimist :)

IvoJan je izjavil:

Časi ko je bila nova mid range kartica 2x hitrejša od stare high end so mimo. Žal, ampak tako pač je.

Telih časov se pa ne spomnem :D

6600gt :)

Blazz ::

poraba pomeni tudi toploto, nekateri imamo že centralno ogrevanje v bajti... ;)

Buggy ::

ncc2000 je izjavil:

uff tole je ugodno

prijeten pritisk na ATI tole...

ja tole do nas po tej ceni zal ni dobavljivo. Te vrze na .si site, kjer je cena takoj 25€ vec. Drugace tole ni GLH verzija, ki je ze tovarnisko na 800Mhz temvec 700Mhz verzija GS.

...bi bilo pa fajn imet 1Gb gtx460 z dobrim OC potencialom za 140€ :D

Sodeč po testih velike razlike med 1GB in 768MB ni. Slednja pa se brez PPT že približa želeni ceni.

krispe ::

Blazz je izjavil:

manj potratna zadeva z švoh driverji... kva izbrat hmmmm....

Ma kakimi švoh driverji?
Jaz mam zdaj mojo 4770 okrog eno leto in nisem imel še niti enkrat problemov z njo.
Nevem kaj je z enimi ljudmi ki samo nonstop šinfajo ATi pa AMD. Največja težava pri tem je pa ta, da so ti ljudje ponavadi Intel/Nvidia fani, ki še AMD/ATI-ja v življenju niso meli pol pa grdo govorijo čez to firmo..
ma daj bejšte...
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

TOP ::

Kmetek to je zate.Nisem jaz tisti ki pošiljam robo nazaj,ker tole tudi če bo hotel bi naredi parkrat pol pa robe ne bi več dobu,to upak da veš.Zato te prosim prej ko kej takega izrečeš,rajši premisli 2X.

krispe, sem ti dal link že nekaj postov nazaj, pa si preberi na XS potem pa govori. Tle ni nobenega fanboyevstva.

no samo zate še 1x:

http://www.xtremesystems.org/forums/sho... sedaj pa pojdi prebrati, preden koga fanboyestva obtožuješ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

bluefish je izjavil:

Sodeč po testih velike razlike med 1GB in 768MB ni. Slednja pa se brez PPT že približa želeni ceni.

si gledal teste na 1920x1200 resoluciji recimo? tam bi se morala poznati razlika. Seveda ob vklopljenih max detajlih.

Pri 1920 x 1200 je količina pomnilnika zadnja stran, ki bi me skrbela.

krispe ::

Blazz je izjavil:

krispe, sem ti dal link že nekaj postov nazaj, pa si preberi na XS potem pa govori. Tle ni nobenega fanboyevstva.

no samo zate še 1x:

http://www.xtremesystems.org/forums/sho... sedaj pa pojdi prebrati, preden koga fanboyestva obtožuješ...

Drugi del glede fanboyevstva ni bil namenjen tebi, pač na splošno. Poznam par takih primerkov.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

zgledalo je že tako ;). Sploh pa če bi bil fanboy recimo nvidie nebi razmišljal že 1 teden a vzamem geforca al radeona :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

_Dejan_ je izjavil:

bluefish je izjavil:

Vzel bi Pajerota, ker z Ferrarijem ne moreš po snegu :P

Blazz je izjavil:

no samo zate še 1x:

pa pejd na stran od nvidie na tem istem forumu pa naletiš isto na probleme. Kako če so od NVIDIA-e driverji popolni? :O:'( si plačan da lajaš prek amd-ja? :)

to o driverjih je bilo ze tisočkrat povedano. Noben ni rekel da so nvidijini driverji popolni in brez napak, dejstvo pa je da so AMDjevi driverji čisto sranje! Nepravilni takti v 3D aplikacijah, nestabilnost, sive črte na ekranu, nepravilno delovanje ventilatorja. To so samo nekateri izmed problemov ki sem jih dozivel s svojimi radeoni od serije HD3000 naprej.

Kako si upaš to napisat na ati fanboy forumu?

JAJCA!
keks?

Jao kake probleme maste eni z drajverji,zanimivo da jaz nimam nobenih niti pri Atiju niti pri Nvideji.Kar nasmeh mi gre.Zdej pa ne vem ali ste plačani,da pišete take neumnosti ali pa kar nekaj,sam da imaste vi prav.

nope :) v zacetku so ble žive piz****** z driverji ko je 5000 serija vn prsla oz. Se par mesecev po tem. za ostale ne vem ampak vem pa da sam nisem imel preveč dobrih izkušenj z amd driverji.

je možnost da naletiš na problem pri obeh. software kot hardware napake. noben ni danes popoln.

Jaz sem tud kupu 5850,takoj ko je izšla in nobenih problemov nisem mel z drajverji,kot jih nimam še danes,pa vedno nove zamenjam.

Senitel ::

glistovje je izjavil:

je možnost da naletiš na problem pri obeh. software kot hardware napake. noben ni danes popoln.

To drži... Ampak frekvenca pojavitve problemov pa ni niti približno enaka. >:D Jaz z X karto v splošnem nimam problemov z driverji, Y karta mi v EVE noče vklopit AA, se noče inštalirat, če je inštalirana X,...

lej ker ti ne morš prižgat AA v neki geek-klik nestabilni igrici mi pa res dol visi. lol in mislim da večini folka dol visi. če je to vzrok da negdo nebi kupil amd-je kartice pol pa res ne vem. pa tejle mmorpg zastojnski špili so vsi zbugani in neoptimizirani če še ne veš. niso driverji kle problem.

kake mate na tem forumu.

IvoJan je izjavil:

to o driverjih je bilo ze tisočkrat povedano. Noben ni rekel da so nvidijini driverji popolni in brez napak, dejstvo pa je da so AMDjevi driverji čisto sranje! Nepravilni takti v 3D aplikacijah, nestabilnost, sive črte na ekranu, nepravilno delovanje ventilatorja. To so samo nekateri izmed problemov ki sem jih dozivel s svojimi radeoni od serije HD3000 naprej.

+1 podpišem
ki so trn v peti že nekaj let...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BuzzFuzz ()

TOP je izjavil:

Jao kake probleme maste eni z drajverji,zanimivo da jaz nimam nobenih niti pri Atiju niti pri Nvideji.Kar nasmeh mi gre.Zdej pa ne vem ali ste plačani,da pišete take neumnosti ali pa kar nekaj,sam da imaste vi prav.

Stari brez zamere ampak ne vem ali imaš zdaj prvič v lajfu Radeona ki je prišel na trg že lansko leto in imaš srečo da so driverji v letu dni že toliko dodelani da ne vidiš problemov. Spomnim se samo problemov s 4870X2 in takratnimi gonilniki 8.5x če me spomin ne vara. Ati je potreboval XX časa da je zadevo porihtal.
In še nekaj je takšnih primerov. Nenazadnje tudi 5850 ni bila Ok ob prihodu na police. Mene to ne moti...njim je važno le da je grafa fizično zunaj ker se mudi, ostalo bodo že kasneje porihtali. Jaz bi razumel da niso vse igre podprte do potankosti ampak osnove projeciranja barv in delovanje venta... to je pa žalostno.

Pa ne zdaj nabijat da sem proti ATI ali za nVidio...gladko me boli k**** kaj imam v compu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BuzzFuzz ()
««
7 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nove grafične (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16033390 (29958) JC Denton
»

Nakup nove grafične kartice (napajalnika)

255613 (5316) fr4nc
»

Prispeli novi Radeoni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10632564 (30008) PrimozR
»

Katero grafično kartico naj kupim??? (Okol 250 evrov) (strani: 1 2 3 4 )

17531312 (29108) Steinkauz
»

Nvidia znižala cene grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5618180 (16822) filip007

Več podobnih tem