Forum » Strojna oprema » pomoč pri navijanju računalnika
pomoč pri navijanju računalnika
DeeJay ::
Pozdravljeni!
Imam naslednji računalnik:
Uporabljam ThermalTake hladilnik z 12cm ventilatorjem za CPU, ter imamo ohišje NZXT Lexa
RAMi so OCZ Reaper
- EPP 4-4-4-15(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
- Unbuffered
- 2.1 Volts
Temperature pri polni obremenitvi zgledajo takole (75oC 75oC 68oC 68oC):
Sedaj računalnik ni nič navit.
Ker pa se mi zdi da še ni ravno za v koš, rad bi pa še malo iztisnil iz njega, vas prosim za pomoč pri navijanju, saj sem na tem področju totalen n00b :P
Bios zgleda takole:
Če potrebujete še kake podatke pa povejte.
Hvala!
-M
Imam naslednji računalnik:
Uporabljam ThermalTake hladilnik z 12cm ventilatorjem za CPU, ter imamo ohišje NZXT Lexa
RAMi so OCZ Reaper
- EPP 4-4-4-15(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
- Unbuffered
- 2.1 Volts
Temperature pri polni obremenitvi zgledajo takole (75oC 75oC 68oC 68oC):
Sedaj računalnik ni nič navit.
Ker pa se mi zdi da še ni ravno za v koš, rad bi pa še malo iztisnil iz njega, vas prosim za pomoč pri navijanju, saj sem na tem področju totalen n00b :P
Bios zgleda takole:
Če potrebujete še kake podatke pa povejte.
Hvala!
-M
- spremenil: DeeJay ()
ncc2000 ::
1. Poskrbi za boljše hlajenje, te temperature na stock niso obetavne za OC
2. Najprej preberi tole
3. Ali ni za tovrstna vprašanja plac v nekem drugem poglavju - oddelku? ("Navijanje" mogoče?)
2. Najprej preberi tole
3. Ali ni za tovrstna vprašanja plac v nekem drugem poglavju - oddelku? ("Navijanje" mogoče?)
Blinder ::
pustite mu temo, že ki se je potrudil za upload fotk.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
@ncc2000
1. ni stock hladilnik... sm napisal da je ThermalTake hladilnik z 12cm ventilatorjem
2. sem že gledal ostale teme, vendar je toliko različnih konfiguracij, da sem se odločil odpreti novo
3. se opravičujem, če sem zgrešil oddelek in prosim admina, da ga prestavi
@klinker
to je že na ogled v drugi slikci na začetku posta
1. ni stock hladilnik... sm napisal da je ThermalTake hladilnik z 12cm ventilatorjem
2. sem že gledal ostale teme, vendar je toliko različnih konfiguracij, da sem se odločil odpreti novo
3. se opravičujem, če sem zgrešil oddelek in prosim admina, da ga prestavi
@klinker
to je že na ogled v drugi slikci na začetku posta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
klinker ::
Ja sem spregledal...sem se popravu
Drugace z 75 stopinj na stock lahko pozabis na navijanje ker je to ze precej za cpu. Jst mam te temp na 3,3Ghz z Infinityjem. Ce mas mogoce Big Typhoona ga vrzi v kanto, ker je kurac od coolerja za ta cpu. Sem ga mel prej tudi sam in sem mel iste temp kot ti.
Drugace z 75 stopinj na stock lahko pozabis na navijanje ker je to ze precej za cpu. Jst mam te temp na 3,3Ghz z Infinityjem. Ce mas mogoce Big Typhoona ga vrzi v kanto, ker je kurac od coolerja za ta cpu. Sem ga mel prej tudi sam in sem mel iste temp kot ti.
ncc2000 ::
@deejay
Vem, da nimaš originalnega hladilnika, ampak hlajenje boš moral izboljšat, tempereature naj ne bi presegale 70 st v full loadu za 24/7. To velja za stock ali OC.
(preveri termalno pasto, pritrditev hladilnika, dovod svežega (hladnegs) zraka ventilatorju ipd.. to sem mislil
@klinker
sam imam enega bigtajfuna
ko sem ga dobil (novega), je ventilator vlekel nazgor, se pravi vlekel je zrak iz hladilnih reber. sem ga obrnil, da piha notri v rebra...popolnoma druga pesem.
so pa seveda tudi boljši hladilniki
Vem, da nimaš originalnega hladilnika, ampak hlajenje boš moral izboljšat, tempereature naj ne bi presegale 70 st v full loadu za 24/7. To velja za stock ali OC.
(preveri termalno pasto, pritrditev hladilnika, dovod svežega (hladnegs) zraka ventilatorju ipd.. to sem mislil
@klinker
sam imam enega bigtajfuna
ko sem ga dobil (novega), je ventilator vlekel nazgor, se pravi vlekel je zrak iz hladilnih reber. sem ga obrnil, da piha notri v rebra...popolnoma druga pesem.
so pa seveda tudi boljši hladilniki
Ja sej moj BT je isto vleku ven...sem se samo cudu ampak vseeno ne hladi dobro sploh...dober je samo za utisat kisto pa nic vec, vsaj kar se teh quadov tice. Z Infinityjem so sle temp dol napram BTju za skoraj 10 stopinj.
Mi je pa zanimivo kako IntelBurn bolj segreje proc...z Prime95 mi nad 67stopinj ne gre medtem ko tale IntelBurn ga spravi na 73stopinj
Mi je pa zanimivo kako IntelBurn bolj segreje proc...z Prime95 mi nad 67stopinj ne gre medtem ko tale IntelBurn ga spravi na 73stopinj
Mugen2 (cca. 40EUR) definitivno, ce pa hoces top hladilnik pa Thermalright HR-02 (cca. 70EUR) ki bo hladil bilokeri cpu tudi popolnoma pasivno.
valvoline1 ::
Men je q6600 lavfal na 3.3ghz 1.4v intelburn stabilno 24/7 tut na p5k tako k tvoja. Gre tut na 3.5-3.6ghz ampak mors se kar dvignit napetost pa se greje potem k zmesan tako da se ne splaca. Na 3.2-3.3ghz spravis brez tezav vsakega q6600 na tej plati.
Evole... sem upošteval vaše nasvete in spucal računalnik, zamenjal termalno pasto in v ohišje dodal še en ventilator.
Rezultat je kar za 24 stopinj nižja temperatura.
Nova slikca temperature:
Mi lahko mogoče sedaj kdo pomaga pri navijanju procesorja (in ramov)... kje in kaj morm v BIOSu nastavit, da bo mlinček še kej več dal od sebe.
-M
Rezultat je kar za 24 stopinj nižja temperatura.
Nova slikca temperature:
Mi lahko mogoče sedaj kdo pomaga pri navijanju procesorja (in ramov)... kje in kaj morm v BIOSu nastavit, da bo mlinček še kej več dal od sebe.
-M
Za zacetek dej PCI-E freq na 100, DRAM freq zmanjsuj da bo ram na deklarirani hitrosti in zacni z visanjem FSB freq, ter testiraj stabilnost z IntelBurn in glej na temp. Po moje lahko iz prve gres na 2,8-3,0Ghz brez dvigov voltaz itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OVERCLOCKOddelek: Navijanje | 915 (809) | JC Denton |
» | Računalnik za full HD obdelavoOddelek: Kaj kupiti | 3968 (3019) | opeter |
» | Navijanje za telebaneOddelek: Navijanje | 3719 (2997) | 69charger |
» | Navijanje Intela i7-860Oddelek: Navijanje | 3693 (3046) | TeraTM |
» | Navijanje AMD Phenom-a II X3 720BE (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 20437 (11895) | mihamedo |