» »

Računalnik za full HD obdelavo

Računalnik za full HD obdelavo

hribarj0 ::

Pozdravljeni!
Kupujem nov računalnik, na katerem imam namen obdelovati videe v full HD kvaliteti.
Trenutni računalnik ima procesor Intel Q6600, 3GB Rama,...Video obdelujem v programu Pinnacle 14. Računalnik pa mi pri procesiranju (bodisi uhodov ali česar drugega) počepne. Vsi štirje procesorji se napovnijo do 99% obremenitve. Ker sam snemam v full HD kvaliteti si izredno želim tudi primeren računalnik za obdelavo le te.
Zanima me kaj menite na to konfiguracijo: (prosim pa vas če mi pomagate s kakšnimi komantarji, saj sem na tem področju relativno nov in me zanimajo kakšne zanke na tem področju)


Najlepša hvala že v naprej za pomoč!
LP Jože Hribar
  • zavaroval slike: bluefish ()

jan01 ::

Grafično raje gtx460.
Matično raje na novem naboru 890 //Kako zlobno/zavajajoče od gigabyta pri poimenovanju zgornje matične...

TOP ::

Plato Asus,proc X6 1055T pa hladilnik za proc,kej drugega V8 je sranje.Pa malo poglej za I7 860 ker pomoje bi bolje opravil nalogo.

st0jko ::

Q6600(navit) brez problema prežveči full hd montažo. Mogoče kakšen posnetek pretvori iz avchd formata v kaj "lažjega" losless po možnosti, pa bo šlo. Z svojim q6600 brez problema montiram hkrati 4full hd streame v vegasu v multicamera načinu(kjer se vsi 4 hkrati predvajajo) Med montažo pa itak ne potrebuješ vseh efektov vklopljenih, vklopiš samo ko daš končni projekt renderirat(vsaj jaz v vegasu imam opcijo). Sicer pa tudi nekih čudežov z x6 ne pričakuj. Prej bo razlika opazna z i7. Vseeno pa priporočam da q6600 naviješ(če še nimaš), in poskušaš še kaj stisniti iz tega procesorja.

Moja 2centa

LP
keks?

klinker ::

INTEL Core i7 930 LGA 1366 2.80GHz EUR 256,80
NOCTUA CPU-Kuehler NH-U12P SE2 universell f LGA1366 1156 775 AM2 AM2+ AM3 mit 12mm Luefter Heatpipes max. 19.8dBA EUR 71,92
ASUS P6X58D-E Socket 1366 DDR3 ATX Intel X58 ICH10R EUR 205,18
CORSAIR 6GB DDR3 3X 2GB F/ CORE I7 EUR 120,21
ASUS ENGTX460 DirectCU TOP 2DI 768MB GDDR5 PCIe 2.0 EUR 144,43
OCZ TECHNOLOGY SSD Vertex 2E Series intern 6,4cm EUR 269,07
SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7200rpm SATA 32MB 3,5 EUR 53,81
LG BH10LS 10x2x10xBDRW 16x8x8xDVD+RW 16x6xDVD-RW 8xDVD+/-R DL Blu-ray LightScribe SATA Retail schwarz mit Software EUR 93,07
ANTEC MidiTower P183 ohne Netzteil 2x120mm Luefter 11 Laufwerkseinschuebe EUR 115,83
CORSAIR Power Supply 550W EUR 88,12

Warenwert : EUR 1.418,44 www.mylemon.at

dzinks63 ::

klinker ::

Dzinks, se ti ne zdi skoda dajat 900+ eur za quada, ko padobis za dobrih 700 6 core 970ko :)
400+ eur za rame...140 za napajalc???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

axee ::

Kaj misliš da ti računalnik počepne? Katerikoli procesor ti bo nabilo na 100%, samo da bo z močnejšim procesorjem opravilo hitreje končano. Tudi jaz ti priporočam navitje tega procesorja, i7 pa če bi rad pri končem renderiranju pridobil na času.

hribarj0 ::

Najlepša hvala za informacije! Odločil sem se, da poizkusim še z navijanjem procesor Q6600.
Zanima me na koliko Hz mi priporočate.
Menite tudi da bi bilo bolje uporabljati program Sony Vegas kot Pinnacle studio? Glede tega kateri je bolj požrešen itd. ...
LP Jože Hribar

klinker ::

Navijanje je odvisno bol od srece. Lahko gres do 3,4ghz, lahko p niti cez 3ghz ne prides. Za zdaj si poberi spodnje progije....
CoreTemp za pregled temperatur
cpu-z podatki o hitrosti procesorja, rama, itd
IntelBurnTest stress test program

Zazeni vse 3 programe, ter v IntelBurn stress level na maximum in kliknes start in spremljas temperature na core temp, naredi print screen ter postaj tu sliko.

Boky ::

Predlagam ti, da najprej zamenjaš montažni program. Z Soni Vegasom še sicer nisem delal(je pa po moje sigurno bolj profesionalen od pinacla) tako, da o njem ne morem soditi. Sam pa ti predlagam, da preizkusiš Premier Pro CS5. Nov Premiere zna prepustit renderiranje efektov procesorju na grafični kartici in s tem razbremeburu CPU. Vzami si 10 minut in si poglej tale video, kjer je to lepo demonstrirano: http://tv.adobe.com/watch/short-and-sui...

Jaz bi na tvojem mestu najprej zamenjal grafično kartico z tako, ki jo certificirana s strani Adoba (recimo GeforceGTX 470). Drugče pa imaš spisek certificiranih kartic tukaj :http://www.nvidia.co.uk/object/builtfor...

Še opozorilo, za premiere CS5 obvezno rabiš 64 bitne windowse!!!

Hexx ::

hribarj0 je izjavil:

Najlepša hvala za informacije! Odločil sem se, da poizkusim še z navijanjem procesor Q6600.
Zanima me na koliko Hz mi priporočate.
Menite tudi da bi bilo bolje uporabljati program Sony Vegas kot Pinnacle studio? Glede tega kateri je bolj požrešen itd. ...
LP Jože Hribar

Na q6600-ki imam cooler schyte mugen 2 in z njim pripeljem proc do nekje 3,3 stabilnih braz navijanja rama. In seveda s primernim ohišjem >:D

hribarj0 ::

Temperatura računalnika pri naprezanju s tistim programom:

Toplota


Slike procesorja in ostalih komponent v programu CPUZ:

cpuz


In pa še slika BIOSA na mojem računalniku(kjer se mi niti sanja ne kje bi lahko navil računalnik):

bios

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

klinker ::

Slabo kaze z navijanjem saj mas ze zdaj 75°C z navijanjem pa bo slo se krepko gor. Moj tudi z BigTyphoonom na 3Ghz pride na 76°C, ne vem al je ta kuler tako slab, al mam pa proc tako vroc, ceprav je G0 revizija :8)

st0jko ::

Jaz imam ta procesor navit za 1000MHz pa imam max tepetaruro 59-60°C z mugen2. Če imaš pri nenavitem 75 imaš problem.
keks?

npl ::

za to da ti počepne računalnik je 99% kriv pinnacle studio 14. sem mel sam podobne probleme na Q6600 pa sem začel uporabljat premiere pro cs5... učinek kot da bi nadgradil rečunalnik.

klinker ::

Pozor na Mugen2 ;)

TeraTM ::

Sam se ukvarjam s HD obdelavo. Pomemben faktor: procesor, čimvečja frekvenca. Sony vegas ki ga uporabljam baje uporablja samo eno jedro. Torej eno in tisto čimvišje frekvence. (mogoče se motim glede uporabe jeder za sony:))) čimveč rama, saj pri meni je že večkrat napisal error your sistem is out of memory in imam 4GB(za večje projekte, kadar delaš z več klipi podklipi vizualizacijo effects itd ). če boš kupoval nvidia grafično, se prej prepričaj ali tvoj program podpira CUDA. nekateri jo, nekateri ne. Mogoče si omisliš kakšen nvidia quadro cenejšega ranka do 500 EUR. Te grafične imajo posebej za njih narejene driverje in programe, kateri pripomorejo pri rendering encoding itd.. za zelo veliko % hitreje opraviš delo s quadro, kot pri 400+ Eur vredni gtx 480. naprimer PNY Quadro FX 1800 ali cenejšo PNY Quadro FX 580 nevem pa kako se v realnosti obnašajo v primerjavi z GTX 400 serijami.

Boky ::

TeraTM, kar se grafični hkartic tiče se tukaj nebi čisto strinjals tabo. Obe quadri, ki si ju ti predlagal sta relativno stari kartici. In kar se Premiera CS5 tiče z njima ne pridobiš nič v primerjavi z navadno gamersko kartico(ne vem kako je s tem v Vegasu). Po drugi strani Nvidia GTX serija kartic bazirana novem čipovju in je v Premieru. Verjetno ne bo zmožna strojno pospševati toliko video trackov kot kaka dražja quadra, bo pa vseeno velik napredek proti sistemu,ki ne podpira strojenga pospeševajna videa.

particle ::

Za resno video obdelavo .. http://www.apple.com/macpro/ .. +FinalCut

opeter ::

Za vse tiste, ki predlagate večtisočevrske komponente/računalnike: avtor teme ni omenil, ali s tem služi denar ali pa dela bolj za hobi. Res, da je lahko vsak konjiček je lahko drag, ampak kot sem prebral uporablja Pinnacle Studio, kar pa ne pomeni, da nujno rabi Mac Proja in podobne delovne postaje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

g. Oden ::

hribarj0 je izjavil:

Temperatura računalnika pri naprezanju s tistim programom:
 Toplota

Toplota


Slike procesorja in ostalih komponent v programu CPUZ:
 cpuz

cpuz



To so bistveno previsoke temperature za stock frekvenco, očitno imaš v računalniku slab pretok zraka in/ali je kak problem s termalno pasto. Priporočam ti, da najprej konkretno sčistiš računalnik vsega praha, se pravi sistemske ventilatorje, grafično, hladilnik procesorja, napajalnik... Potem dodaj v ohišje kak večji ventilator npr. 120mm, če je možnost. Potem se loti procesorja in sicer mu snami hladilnik ter dol sčisti termalno pasto (iz hladilnika in procesorja). Potem nanesi novo pasto, ne preveč in ne premalo in daj spihan hladilnik nazaj na procesor. Stranico pusti odprto in zaženi IntelBurn. Če bodo temperature nižje od 50 stopinj, lahko začneš z navijanjem.

hribarj0 ::

To je rezultat, ko sem računalnik očistil in zamenjal pasto (na procesorju):

toplota2


Kot vidite bistvene razlike ni. Bi pa še vseeno rad majčkeno navil procesor.
Zanima me kako saj v BIOS-u nikakor ne najdem približno iste komande kot je v nekem videu.
Se pravi nekaj ...Overclock... .
Slika mojega bios sistema je malo više (nekaj postov više). Torej prosim če mi poveste kam naj grem da bom procesor malček navil in videl temperature po navitju.
LP Jože

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

st0jko ::

Take temperature pri stock frekvencah so še za box hladilnik previsoke, kaj šele za mugen2. Nekaj je definitivno narobe. Katero ohišje imaš? Koliko ventilatorjev? Se ventilator na mugenu sploh vrti?
keks?

WyattEarp ::

Sam imam Phenoma II 1090T iin več kot 48 stopinj še ni pršu, pa s tem inteltestom dobim 48Gigaflopsov - kar je mnogo več kot tvoj quad. res sem zadovoljen s tem 1090T cpu-jem.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

B_Weeed ::

Zdravo!

Sam imam AMD dual core 3800mhz procesor in me zanima ali bi s tem procesorjem bilo možno urejat full hd posnetke? Nameravam si kupit kamero sony hdr-cx115 in me sedaj skrbi da bo računalnik preslab.

Lp

UssE ::

kupiš kamero, probaš obdelovat, če ne pa šele potem kupiš računalnik :)

B_Weeed ::

Ja bom probal pa bomo vidli. Ja problem je, da za novi računalnik ne bo denarja :D

opeter ::

B_Weeed je izjavil:

Ja bom probal pa bomo vidli. Ja problem je, da za novi računalnik ne bo denarja :D


Malo potrpiš, pa bo. Tukaj mislim na dokončan kratki HD film.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična postaja

Oddelek: Kaj kupiti
172770 (2428) Hribi
»

Nov računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
595848 (4775) IvoJan
»

nov komp - do 850€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
554786 (3624) R O N I N
»

Pregrevanje racunalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61077 (967) axee
»

Q6600 - nikjer ga nimajo

Oddelek: Kaj kupiti
201044 (1044) Spc

Več podobnih tem