Kiberpipa - V torek 12.10. ob 19h začnemo s Splavitveno zabavo za Ubuntu 10.10, kjer bosta najprej David Klasinc in Luka Napotnik predstavila novosti v Ubuntuju in delo skupnosti Ubuntu.si, pozneje pa bomo na ves glas slavili nove uspehe Ubuntuja, se skupaj smejali uporabnikom drugih operacijskih sistemov in jim privoščili vse težave z zaprtostjo njihove programske opreme.
V sredo 13.10. ob 19h, bo na #154 Spletnih uricah bo Marin Medak predstavil kako je bilo blogati med veslanjem od Savudrije do Zakintosa.
Prihodnji teden pa v sredo 20.10. ob 20.00 organiziramo delavnico, v okviru katere se boste naučili celotnega poteka razvoja aplikacije in programirati v Pythonu. Delavnico vodi Domen Kožar.
se skupaj smejali uporabnikom drugih operacijskih sistemov in jim privoščili vse težave z zaprtostjo njihove programske opreme.
Ko si že skoraj pripravljen nekaj vložiti v dobrobit domačega Ubuntu community-ja te attitude njihovih članov povsem odvrne.
Saj na koncu se jim bodo Windows uporabniki smejali, ker ima Ubuntu katastrofalen performance (Flash je tako katastrofa in sem lahko srečen da mi Youtube 360p predvaja vsaj približno normalno, vgrajeni video predvajalnik pa mi YT 1080p .mp4 h264 ne predvaja tekoče.
Prvi dve stvari, ki sem jo preizkusil v 10.10. Zaenkrat me ne prepriča (Windows mi oboje predvaja tekoče).
Saj na koncu se jim bodo Windows uporabniki smejali, ker ima Ubuntu katastrofalen performance (Flash je tako katastrofa in sem lahko srečen da mi Youtube 360p predvaja vsaj približno normalno, vgrajeni video predvajalnik pa mi YT 1080p .mp4 h264 ne predvaja tekoče.
Ocenjuješ performance Prostega operacijskega sistema po ne-Prosti programski opremi, ki jo je zanj spisala tretja firma, ki z njim nima nikakršne povezave (in se pri tem ni posebej potrudila). Čestitam.
BTW: Kaj meni pomaga odprtokodnost, če ne morem delati nekaj, kar želim? Uporabljam kar nekaj FLOSS programov, ampak za primarni OS mi zaprtokodni sistem ponuja več. In težava z Flash predvajalnikom je trenutno največja ovira.
BTW: Kaj meni pomaga odprtokodnost, če ne morem delati nekaj, kar želim? Uporabljam kar nekaj FLOSS programov, ampak za primarni OS mi zaprtokodni sistem ponuja več. In težava z Flash predvajalnikom je trenutno največja ovira.
Flash je lastniški, zaprtokodni program. Njegovo delovanje orizoma nedelovanje na GNU/Linuxu nima nikakšne povezave z stanjem GNU/Linuxa kot operacijskega sistema.