» »

Asus P5Q Pro ICH10R problemi

Asus P5Q Pro ICH10R problemi

axee ::

Pozdrav!

Saj nekako sem že sam ugotovil kaj je narobe, sumim da se SB počasi poslavlja, USB spominske naprave (disk, ključek) ne delujejo oz windows-i zmrznejo med dostopanjem, včasih pride do bsod-a (zgooglav sem da naj bi bilo nekaj narobe z diskom, ampak disk je 100% ok), tako da zopet sumim SB. Čeprav so v Windowsih vsi driverji pravilno nameščeni, v device managerju najde unknown device na ICH10R kontrolerju, vsak ključek oz disk, ki ga priklučim pa označi z "cannot start".

Zanimivo; v 2 letih so mi na tej plošći crknile že 3 USB PCI kartice, sedaj se vprašam če so res odletele, ali ni spet kriv SB.

Printer, miš, tipkovnica, kamera in še nekaj drobnarij zanimivo da delajo, ampak le v Windowsih, Ubuntu očitno ne zazna nobene miške in tipkovnice, prav tako Macrium Reflect rescue CD.

Vem, da je vzrok težave hudo očiten, vseeno pa opišem problem, da vidim, če ima še kdo podoben problem ali pa morda ve kakšno rešitev. Škoda se mi zdi seveda kupovati novo 775 matično ampak druge nimam, zamenjava celotnega sistema bo predraga, prinesla pa bo kakšen procent hitrejšo delovanje..

No vglavnem lep pozdrav, pa hvala, če kdo kaj ve o podobnih težava, če jih ljudje tudi imajo itd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490441282 (6963) jedateruk

Okužen RAM !

Oddelek: Programska oprema
423231 (2055) Aston_11
»

Asus P5Q Pro ICH10R

Oddelek: Strojna oprema
251212 (941) axee
»

Windows se ne zažene zaradi zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti