» »

Asus P5Q Pro ICH10R

Asus P5Q Pro ICH10R

axee ::

Pozdrav!

Saj nekako sem že sam ugotovil kaj je narobe, sumim da se SB počasi poslavlja, USB spominske naprave (disk, ključek) ne delujejo oz windows-i zmrznejo med dostopanjem, včasih pride do bsod-a (zgooglav sem da naj bi bilo nekaj narobe z diskom, ampak disk je 100% ok), tako da zopet sumim SB. Čeprav so v Windowsih vsi driverji pravilno nameščeni, v device managerju najde unknown device na ICH10R kontrolerju, vsak ključek oz disk, ki ga priklučim pa označi z "cannot start".

Zanimivo; v 2 letih so mi na tej plošći crknile že 3 USB PCI kartice, sedaj se vprašam če so res odletele, ali ni spet kriv SB.

Printer, miš, tipkovnica, kamera in še nekaj drobnarij zanimivo da delajo, ampak le v Windowsih, Ubuntu očitno ne zazna nobene miške in tipkovnice, prav tako Macrium Reflect rescue CD.

Vem, da je vzrok težave hudo očiten, vseeno pa opišem problem, da vidim, če ima še kdo podoben problem ali pa morda ve kakšno rešitev. Škoda se mi zdi seveda kupovati novo 775 matično ampak druge nimam, zamenjava celotnega sistema bo predraga, prinesla pa bo kakšen procent hitrejšo delovanje..

No vglavnem lep pozdrav, pa hvala, če kdo kaj ve o podobnih težava, če jih ljudje tudi imajo itd.

V naslovu je ime matične, kar že pove, da je stacionarc. Dodatno to kaže tudi moj podpis.

ncc2000 ::

bios clear (battery out) + odklop iz napajanja (ne le off na napajalcu) za neki časa si že probal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ncc2000 ()

bios sem že reseterau, zna odklop iz napajanja res pomagat? kok časa je tle v igri?

Ma ker ti nekatere USB naprave špilajo, druge pa ne, je tole za probat. Vzem baterijo ven, izšteki iz štroma za kake pol urce, da se kondlci spraznijo, daj baterijo nazaj in vštekaj pa probaj. Kušta manj od vsake matične. Uspeh ne vem, če je zagarantiran, meni je že pomagalo, imaš pa morje tega na netu.

Bom pustil in poročam..

btw nova ugotovitev; usbji na IO-ju ne delujejo, porti, ki pa so iz headerjev direktno na matični pa brez problema, zopet zanimiva ugotovitev :)

Upam da bo tisto pomagalo..

Ma ja, to skor zihr bios zeza, ne pa hardveare..

Sedaj sem se spomnil,da sem imel kar nekaj časa nazaj isti problem z neko Intelovo matično. Jo zamenjam in po 3 letih ponovno probam (umes je bila še del lego kock, bratec se igral z njo itd) in vse deluje bp.

Še vedno ne morem vrjeti, da je ta matična še delala in sedaj brezhibno poganja moj file server :)

ok hvala ti, se slišimo

Ne morem vrjeti, stvar dela!

Res hvala, sam nebi nikoli na kaj takega pomislil.. upam da bo sedaj delalo

prehitro sem rekel, ključki delujejo, prenosni diski pa ne, prav tako ne telefon in ipod..

kaj razlika je od prej?
dela sedaj kakšna naprava, ki prej ni?
kaj header usb porti na matični pa delajo z vsemi napravami bp?

Jap. Problem je tudi, ker pač nujno rabim zadnjih 6 usbjev.. preveč naprav

A ključ, ki prej ni delal zadaj, sedaj dela, disk pa npr. ne?

Ključ zazna (njegovo ime, ikonico itd), kar prej ni (za nobeno storage napravo), tudi disk, ampak takoj, ko karkoli skopiraš gor se ustavi in melje, dokler ne prekinem. Preizkusil z windows copy/paste in teracopy.

mr1two ::

Napetosti, ki ti jih vračajo senzorji na matični so ok? Je možno, da prek usbjev zadeva ne dovede dovolj elektrike do porabnika(prenosni disk v primeru 2.5")?
Garancija na ploščo je potekla?
Si mogoče poskusil s flashanjem biosa?
LP

bios sem flashu, garancija seveda že potekla, disk sem poskusil tako 3.5 kot 2.5, 2.5 se takoj zažene in ne kaže da nebi bilo dovolj napajanja, zanimivo je to, da katerakoli storage naprava ne dela, ostale pa delajo bp, izjema je printer.

pa dej še probaj plato za dalj časa na "hladno" postavt..čez noč.. hladno mislim brez napajanja in baterije..
aja...še tole lahko probaš...v biosu.. je lahko opcija, da bios izbere plug an play ali pa OS..še s tem se malo poigraj.. pa seveda z nastavitvami za usb v biosu..če imaš kaj..sb napetostni, odvil si pa itak verjetno že

mr1two ::

si mogoče kaj tweakal refresh na usb portih?

klinker ::

Poskusi se vse kable in kartice na plati dat ven pa not in zresetirat vse ponovno.

Tudi odvil sem in problem ostane. V biosu so nastavitve na default, tudi razno tweakanje težave ne odpravi. Bom danes čez noč ploščo odmontiral in jo dal na balkon, ma da jo bo dovolj shladilo.

mr1two je izjavil:

si mogoče kaj tweakal refresh na usb portih?

Tega ne poznam, kej več informacij?

Sem poskusil tudi čisto fresh install windowsov in težava ostaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

ne na balkon, no...da ti vlaga še kaj ne zdrka..
na hladno...brez napajanja in baterije..sem mislil..dalj časa in pa ja, kar je klinker napisal, odklopi vse s plate za ta čas

Dal ga bom v balkon v neprodušno vrečko, nič ne more biti narobe. To je najbrž moja zadnja opcija..

pazi na kondenzacijo, ko jo prineseš na toplo
stemperiraj jo, preden jo užgeš, pržgeš, zažgeš, karkoli..

EVo sem zrihtal in dela! Res hvala za pomoč fantje, sem že veliko računalnikov popravil ampak na take ukrepe nisem nikoli pomislil :)

kaj čisto vse dela..kot da bi ne bilo problemov???

Jap. Diski, printerji, ključki, vse.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
423901 (2923) Karen
»

BIOS nenadoma ne prepozna več SATA pogonov

Oddelek: Pomoč in nasveti