» »

Lokacijski preklop IP nastavitev

Lokacijski preklop IP nastavitev

Mohimm ::

Pozdravljeni,

Zanima me če obstaja kakšen program ki bi omogočal enostavno IP nastavitev glede na lokacijo.
Naprimer klikneš "Doma", in računalnik tako na wireless kot na žični povezavi spremeni IP-naslov, dns strežnike, prehode...
Vem, da imajo ThikPad-i nekaj podobnega, in če to celo obstaja to v Linuxu, ne verjamem če nihče tega ne pogreša v windowsih :)
OS je windows 7.

Hvala

srus ::

Še nobenega odgovora? Če google nič ne najde (v kar dvomim), bi ti predlagal nastavljanje preko shell skriptnih .bat datotek.

Poglej si netsh ukaz npr.

netsh interface ipv4 set .......

Google najde le orodje netswitcher, ki pa je plačljivo, in kot sem bral včasih ne najbolj zanesljivo, težko pa verjamem da kdo ne pozna kakšne dobre zastonj alternative (linux je naložen, ampak potrebujem windowse :) )
Hvala za nasvet, bom se poglobil še v te ukaze.

karafeka ::

A ni to funkcija alternativne nastavitve povezave v lasnostnih le-te?
Mislim, da je tako, da če se ne more povezati s primarnimi nastavitvami, uporabi te alternativne.

urban99 ::

Mobile Net Switch - zastonj, za odstranitev splash screena in future upgrades pa 30$. Kar fajn zadeva za ta denar. Pa še cel kup drugih stvari se da naštelat
http://www.mobilenetswitch.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: urban99 ()

@urban99 - to je to! Najlepša hvala, sicer mi je program zaradi neznanega vzroka obremenil prenosnik do te mere da je še tipkanje zaostajalo na zaslonu, a po restartu lepo deluje. Možnosti nastavitev pa je res malo morje, še nekaj za igračkanje :)

Priporočam!

urban99 ::

no frx - me veseli, da ti je v pomoč :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače/javno omrežje statika/dinamika

Oddelek: Omrežja in internet
343577 (2868) Pithlit
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131802 (21289) Qushaak
»

Povezava na statični ip doma in na dhcp v službi

141541 (1002) Bizkit45
»

Ne dela internet na enem računalniku

134005 (3801) imagodei
»

Več mrežnih povezav v prenosniku