» »

Stonegate IPsec Ubuntu

Stonegate IPsec Ubuntu

KaRkY ::

Zanima me če obstaja kaki klient za Stonegate na Ubuntutu. Najbolj zaželeno je da je kompatibilen z network-managerjem.
Poskusil sem že z vgrajenim pptp, OpenVPN, CISCO IPsec clientom ter strongswan. Za strongswan sem videl neke how to-je ampak nobeden ni funkcioniral ker ne vem točno kakšne nastavitve so za naše podjetje.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

x.sci ::

Najprej preveri, ce imate res ipsec vpn ali je to kaka ssl vpn varianta. Ce imate ipsec, ti razni pptp/openvpn ne bodo pomagali, ciscovega klienta bi se pa jaz osebno izogibal, ce nimate ciscovega vpnja (ocitno ne :).

Sicer pa kaj vec informacij ne bi skodilo.

Problem je da smo dobili za info samo neki klient za WIN potem IP in geslo to je pa tudi vse.

x.sci ::

Mogoce bi pomagal tudi screenshot programcka v win. Sicer pa kak wireshark, pa pogledat, ce se povezuje na https port (443) ali ipsec (500/4500). Ce je ipsec, potem bi se moralo dat uredit. Seveda je pa najlaze vprasat admina.

Problem je da ne morem nikjer testirati programa ker nimam niti ene win inštalacije. Bom naslednji teden zagnjavo sistemcu naj mi pove kak pa kaj, ker nas je več takih, ki bi radi meli VPN.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači VPN (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12724633 (10481) Daniel
»

Ponudniki VPN za Android množično vohunijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6119995 (16964) roli
»

OpenVPN odjemalec na Mikrotiku?

Oddelek: Omrežja in internet
91717 (1509) noraguta
»

VPN

Oddelek: Programska oprema
213369 (2927) mk766321
»

Domači Proxy?