Forum » Omrežja in internet » Lokacijski preklop IP nastavitev
Lokacijski preklop IP nastavitev
Mohimm ::
Pozdravljeni,
Zanima me če obstaja kakšen program ki bi omogočal enostavno IP nastavitev glede na lokacijo.
Naprimer klikneš "Doma", in računalnik tako na wireless kot na žični povezavi spremeni IP-naslov, dns strežnike, prehode...
Vem, da imajo ThikPad-i nekaj podobnega, in če to celo obstaja to v Linuxu, ne verjamem če nihče tega ne pogreša v windowsih :)
OS je windows 7.
Hvala
Zanima me če obstaja kakšen program ki bi omogočal enostavno IP nastavitev glede na lokacijo.
Naprimer klikneš "Doma", in računalnik tako na wireless kot na žični povezavi spremeni IP-naslov, dns strežnike, prehode...
Vem, da imajo ThikPad-i nekaj podobnega, in če to celo obstaja to v Linuxu, ne verjamem če nihče tega ne pogreša v windowsih :)
OS je windows 7.
Hvala
srus ::
Še nobenega odgovora? Če google nič ne najde (v kar dvomim), bi ti predlagal nastavljanje preko shell skriptnih .bat datotek.
Poglej si netsh ukaz npr.
netsh interface ipv4 set .......
Poglej si netsh ukaz npr.
netsh interface ipv4 set .......
Google najde le orodje netswitcher, ki pa je plačljivo, in kot sem bral včasih ne najbolj zanesljivo, težko pa verjamem da kdo ne pozna kakšne dobre zastonj alternative (linux je naložen, ampak potrebujem windowse )
Hvala za nasvet, bom se poglobil še v te ukaze.
Hvala za nasvet, bom se poglobil še v te ukaze.
karafeka ::
A ni to funkcija alternativne nastavitve povezave v lasnostnih le-te?
Mislim, da je tako, da če se ne more povezati s primarnimi nastavitvami, uporabi te alternativne.
Mislim, da je tako, da če se ne more povezati s primarnimi nastavitvami, uporabi te alternativne.
urban99 ::
Mobile Net Switch - zastonj, za odstranitev splash screena in future upgrades pa 30$. Kar fajn zadeva za ta denar. Pa še cel kup drugih stvari se da naštelat
http://www.mobilenetswitch.com/
http://www.mobilenetswitch.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: urban99 ()
@urban99 - to je to! Najlepša hvala, sicer mi je program zaradi neznanega vzroka obremenil prenosnik do te mere da je še tipkanje zaostajalo na zaslonu, a po restartu lepo deluje. Možnosti nastavitev pa je res malo morje, še nekaj za igračkanje :)
Priporočam!
Priporočam!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače/javno omrežje statika/dinamikaOddelek: Omrežja in internet | 3577 (2868) | Pithlit |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131802 (21289) | Qushaak |
» | Povezava na statični ip doma in na dhcp v službiOddelek: Omrežja in internet | 1541 (1002) | Bizkit45 |
» | Ne dela internet na enem računalnikuOddelek: Omrežja in internet | 4005 (3801) | imagodei |
» | Več mrežnih povezav v prenosnikuOddelek: Omrežja in internet | 1592 (1400) | boych |