» »

Brezvizni režim BIH

Brezvizni režim BIH

cyber_killer ::

Kolikor sem slišal, naj bi do konca leta BiH imel brezvižni režim. Zamoje pojme v tej krizi je to še en udarec za prebivalce EU. Najbolj na udaru bo Slovenija. Že tako je rang plač nizek, delavci iz BiH ga bodo še bolj znižali. Sej je fajn, da folk malo zadiha, samo mislim da bodo problemi s konkurenco.

USS Liberty ::

Načeloma odprava viz za turistične obiske ne pomeni tudi prostega pretoka delovne sile, vendar vsi vemo, da teorija je eno, praksa je pa drugo. Bosanci in šiptarji se bodo sedaj lahko neovirano klatili po EU in veliko lažje izigravali zakone. Sigurno ne bodo šli gledat turistične znamenitosti v Nemčijo ali Slovenijo, nato pa se vrnili domov. V resnico bodo, ko bodo enkrat vstopili v države EU, tam tudi za vedno ostali, če ne drugače pa ilegalno in bodo sami problemi z njimi, enako kot z Romuni ali Bolgari. Mislim, da se bo polovica Bosne in Albanije sedaj iselila v EU, na močnem udaru še posebej Bosancev bo pa tudi majhna Slovenija...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

alenvprekrs ::

8-O
Neizobraženi in nerazgledani ksenofobi se res lahko počutijo ogroženi.

USS Liberty ::

alenvprekrs je izjavil:

8-O
Neizobraženi in nerazgledani ksenofobi se res lahko počutijo ogroženi.


upam, da se kakšna albanska vas preseli v tvojo ulico, ko si tako "izobražen" in "razgledan" in se boš med njimi najbrž počutil kot doma...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

St235 ::

Odprava viz niti pod razni ni enako vstopu v EU. Tako, da primerjat vstop Bolgarije in Romunije v EU z odpravo viz BIH naravnost smešno. Odprava viz pomeni manj birokratizacije ne pa naval Bosancev v Slo. Tudi Srbi že lep čas ne rabijo vize pa zato niso preplavili Slovenije. Za prehod meje je še vedno potreben potni list, za vsako daljše bivanje (študij, delo...) pa seveda viza. Status Bosancev se je s tem pač izenačil z Srbi, Črnogorci in številnimi drugimi državami, ki v EU vstopajo brez vize. Tisti, ki so imeli namen priti v EU in tam na črno delat pa to lahko na enak način storijo že sedaj. Edino birokratski strošek 50EUR, da pridobijo vizo so potrebovali. Iz prakse ti lahko povem, da za bosanskega držaljana da pridobi vizo zadostuje kakršen koli turističen obisk države v Šengenu, ali pa en sorodnik z evropskim potnim listom. Že od leta 2008 namreč velja Sporazum med Evropsko skupnostjo ter Bosno in Hercegovino o poenostavitvi izdajanja vizumov. Pa nisem opazil kakšne poplave Bosancev za zadnjih dveh letih.
(http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex...

USS nimitz si pa zgolj še enkrat pokazal svojo zaplankanost, rasističnost in ksenofobijo, predvsem pa popolno nerazumevanje konceptov kot so prost pretok delovne sile (EU) in vize.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

lexios ::

Kaj pa če na zadevo pogledamo malce bolj na dolgi rok?

Že od leta 2008 namreč velja Sporazum med Evropsko skupnostjo ter Bosno in Hercegovino o poenostavitvi izdajanja vizumov. Pa nisem opazil kakšne poplave Bosancev za zadnjih dveh letih.
(http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex...


Sem jo pa zato jst!

Pa nimam nič proti, gre za normalne ljudi in vse je ok, dokler se trudijo integrirati v slovensko okolje in kulturo (no, v 2 letih že slovensko pozdravijo, pa najbrž bi se dalo izmenjat par besed... :D) in stopnja kriminala ostane enaka! Zadnje 2 leti je prišlo do priseljevanja celih družin, začelo se je pred cca 5+ leti s par posamezniki moškega spola, ki so opravljajo predvsem težja fizična dela (pa naj mi še kdo reče, da dela ni in je zato na sociali!), danes so tu že otroci, ki roko na srce, ne vem v kakšnem duhu se vzgajajo, mogoče pa bodo čez 5 let celo govorili tekoče slovensko... ;)

Definitivno pa so bolj zaprta in povezana skupnost, kot recimo Norvežani, Angleži, Italijani, ki so se preselili v manjšem številu in imajo že cel kup poznanstev tudi v domačih logih in po parih letih že skoraj razumljivo govorijo slovensko!

In ravno integracija bi v primeru večjega navala Albancev, Bosancev itd. utegnilo predstavljati "probleme", namreč integracija je še po desteletjih lahko "neuspešna", celo naš šolski sistem sam jo zavira, celo onemogoča (2 leti se recimo albnskemu otroku zaradi jezikovne bariere ni potrebno niti pretegnit,samo čičaj i gledaj...)!

Kaj bo omogočal nov zakon ne vem, vsekakor pa bi se lahko marsikdo, ki le na podlagi svojega osebnega prepričanja Nimitza označuje s ksenofobom, zamislil o dolgoročnih vplivih, tradicijah, navadah in priseljenih "Baby Bom mašinah" :P (kot skrajnost pa si lahko vzamete Francijo, Nemčijo ali kako kitajsko četrt)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

amigo_no1 ::

Integracija priseljcev iz juga (ex Jugo, Turki & ostali musliči) obstaja samo na papirju, v slo in ostali Evropi.
ex Jugo priseljenci: Albanci se naučijo jezika države hitro (med samo govorijo po svoje, je takrat zanimivo spremljati če se med njihovim pogovorom oglasi še kdo, ki zna albanščino, jih mine brezskrbnost :D), Bosanci pa še vedno lupajo po svoje (eni tudi po preteklih 20 letih).

Francija, UK, Nizozemska, Nemčija, skandinavske države so lep primer NE-Integracije.

MadMicka ::

Kaj sploh je integracija pri nas? Da maš sam enga al pa dva otroka, lahko tud nobenga, pa da si vsaj enkrat ločen in da rad poslušaš govejo muzko? Pa da razumeš slovensko? Pa, če že kradeš, da kradeš na veliko?

Zakaj bi se sploh kdorkoli moral integrirati? Če greš ti živet za več deset let v Afriko, kaj se moraš integrirat al kako? Al je mogoče zadost, da se držiš njihovih zakonov, če ne ga lahko nasankaš, kot vsak drug domačin?

St235 ::

Čki a zdaj govorimo o vizah ali o integraciji priseljencev iz Juge v Slovenijo? Ker to dvoje nima neke veze. Sploh ne ko govorimo o tukaj rojenih otrocih, delavcih, ki živijo v slo že 20 let in podobno.

Tarzan ::

Če bodo prišli sem delat bosanski zdravniki, ki so bolje podkovani od naših, potem naj kar pridejo - čim več, tem bolje.

Ksenofobija ne pozna meja. To da Bosanci ne bodo rabili vize, pomeni, da bodo lahko te, ki sedaj tu morda delajo že xy let, povabili svojce na obisk v Slovenijo, brez da si morajo za nekajdnevno bivanje v naši državici urejati goro papirjev. Zadevo lahko samo pozdravljam.

Da so tuji delavci konkurenca slovenskim pa ne velja čisto. Marsikje iščejo delavce, pa razen bosanskih ali vzhodnoevropskih prišlekov ne najdejo nobenega drugega.

Integracija, asimilacija,... Integrira v družbo se bolj ali manj vsak, asimilacija je pa druga pesem. Pa so se res dolžni popolnoma asimilirati? Že v prvi generaciji, ko se preselijo v slovenijo? Otroci priseljencev izpred nekaj deset let so večinoma že kar precej slovenci. Celo bolj od marsikaterega klenega domorodnega slovenceljna.

Strpnost nikoli ni bila naša vrlina.

amigo_no1 ::

Googlaj za "Lepote multikulturne Evrope" in boš spoznal razliko med teorijo in prakso pri integraciji.
Dotični priseljenci v novi državi dobesedno živijo tako kot v domači državi, le da so tukaj združeni v getih in jim dol visi za bilo kako integracijo.

USS Liberty ::

Tisti, ki se v imenu nekega levega "naprednjaštva" zavzemajo proti integraciji tujcev in da naj le ti živijo neko paralelno življenje, po navadah iz neke druge države od kjer so se priselili, v resnici tem tujcem delajo več škode kot pa koristi...

Že v Starem Rimu so poznali izrek "Ko prideš v Rim, se obnašaj kot Rimljan". Razni "naprednjaki" bi pa tudi pri nas radi vse obrnili na glavo in bi radi videli , da bi vladal izrek "ko prideš v London, se obnašaj kot Pakistanec", "ko prideš na Dunaj, se obanšaj kot Turek" in "ko prideš v Ljubljano, se obnašaj kot Albanec".
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

MadMicka ::

Ja glej USS Nimitz, ti tudi prideš verjetno kdaj v Ljubljano, ki je odprto in strpno mesto, pa se čisto nič ne integriraš. In doma in v Ljubljani si precej nestrpna oseba. Zdej, če niti ti tega ne zmoreš, kako naj to zmore kak Pakistanec :D

49106 ::

Uh nisem prepričan da bo zadeva tako nedolžna. Kot vemo po novem letu prihaja konec dale preko napotnic. Vemo pa tudi da prihaja novi zakon o zaposlovanju na črnu in da bo delodajalec prisiljen takega delavca zaposlit za nedoločen čas(če ga dobijo). Če drugega ne bodo firme same uvažale delovno silo z balkana.

guest #44 ::

Multikulturnost podpirajo samo tisti, kateri ne živijo s tropom neintegriranih priseljencev, ki nimajo niti najmanjše želje, da bi sprejeli naše vrednote.

Dokazi za propad multikulturnega sistema so iz dneva v dan večji. Nehajte se sprenevedati in počistite si malo možgane indoktriniranih idej.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Kritizirajo jo pa samo tisti, ki mislijo, da se nihče ne bi smel nikamor preseliti, ker se sami pač tega bojijo in se bodo vedno oklepali domače vasice.

Kakšne vrednote pa imaš v mislih?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

lexios ::

Na podlagi česa pa sedaj neizobraženost povezujemo s ksenofobijo?;((

Strpnost nikoli ni bila naša vrlina.
Prej bi blo tole...

Nobenih problemov, what so ever, pa poznam Albance, Bosance, Srbe, Nemce, Italijane, Angleže, Čehe, Poljake, Nemce, muslimane, katoličane, pravoslavce itd! Z nekaterimi smo dobri znanci, z drugimi kolegi, tretjimi poslovni partnerji. Vem za primere, ko so naši južni brati pri nas odlični znanstveniki, doktorji, IT profiji, peki, zidarji, lesarji, polagalci ploščic, kopači jarkev... Nekateri skoraj vse zadnje našteto v eni osebi!:D Iz teh poznanstev nikakor ne morem delat statistike, so pa razvidne osnovne kulturne razlike, če hočete temu tako rečt:

ex Jugo priseljenci: Albanci se naučijo jezika države hitro (med samo govorijo po svoje, je takrat zanimivo spremljati če se med njihovim pogovorom oglasi še kdo, ki zna albanščino, jih mine brezskrbnost :D), Bosanci pa še vedno lupajo po svoje (eni tudi po preteklih 20 letih).


Natanko omenjeno! Medtem, ko se Anglež ali Nemec, ki se težje nauči jezika, btw. (če recimo kot kriterij truda sovpadanja v novo okolje vzamemo npr. učenje jezika, med drugim...), prej prijateljsko poveže z okolico, sklepa nova poznanstva in se v slovenski družbi trudi uporabljati Slovenščino. Zavedat pa se je treba, da obstajajo poleg kulturnih, tudi druge razlike in je precej odvisno od posameznika, predvsem vzgoje in izobrazbe!

Nimam nič proti, dokler velja že omenjen rek! Dejmo pa se že enkrat nehat sprenevedat kako odprta je slovenska družba in da nošenje burke sredi Ljubljane ni samo modni trend (za razliko od "modnega trenda", ko se Slovenec bos znajde v kakem templju, right?)! Marsikdo bi rad vidu lepotico, ki se skriva spodaj... ;)

Vsaka čast Francozom, jim je kapnilo malce pred nami! Ko bo vaš sosed na vrtu zbiral kup odpadnega železa in drugega materiala, ko komu kaj neznano kam izgine, ko začnejo priseljenci v svoji četrti kazat s prstom: "Shikojnë atë, Sllovene! Pfuj, jebemti!" ;(( bo tudi nam... Mogoče pretiravam, pa vseeno, glede na visoko raven narodnega ponosa in to kako bolj cenimo tuje, kot naše in ne znamo skup stopit, scenarij mogoče ni tako nemogoč... No, vsaj yuga bo spet enotna, čez brate pa ne moreš nč reč, ane?! :D

Kje je problem? Ga (še) ni in ga mogoče ne bo, če vsem kapne, da v preostalem delu EU veljajo drugačne norme kot v Grčiji ali Skandinaviji ali ...! Vsi smo ljudje, to pa bi utegnil biti problem! Človeške narave, navade in ideologije ne prevzgojiš! Par kobilic še ne naredi škode, trop pa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

guest #44 ::

Furbo je izjavil:

Kritizirajo jo pa samo tisti, ki mislijo, da se nihče ne bi smel nikamor preseliti, ker se sami pač tega bojijo in se bodo vedno oklepali domače vasice.

Kakšne vrednote pa imaš v mislih?


Kot je človek omenu..."When in Rome, do as the Romans do".
Preselijo se že lahko, a v takem številu da se integrirajo, da prevzamejo naše navade, norme in vrednote...in še posebej zakone.


Kakšne vrednote? Vse kot sedaj, le z izjemo multikulturnosti oz sprejemanje ideologij sovražnih do tvoje. Islam je prvi na vrsti, ki se mora odselit.

MadMicka ::

jverne, samo da nekaj razčistimo. Tvoje vrednote niti pod razno niso moje vrednote. Zgolj dejstvo, da slučajno govoriva isti jezik, tega ne spremeni.

guest #44 ::

MadMicka je izjavil:

jverne, samo da nekaj razčistimo. Tvoje vrednote niti pod razno niso moje vrednote. Zgolj dejstvo, da slučajno govoriva isti jezik, tega ne spremeni.


Fair enough.

Osebno jaz ne vidim nobenega čara religije/ideologije, ki tako diskriminira proti nedolžnim "manjšinam". I.e. homosexualci in ženskami.

Meni pa ni moralno sporno diskriminirat proti samooklicanim pripadnikom nazadnjaške kulture. Ne vidim, kaj mi lahko islam da, kar še nimam...kamenjanje žensk zaradi prešuštva...well yeah, thanks but no thanks i'll pass.

Diskriminirat proti nečemu kar je dedno in praktično nespremenljivo je narobe, diskriminirat "self induced idiots" pa je fair game.

Če se jaz danes spomnem, da treba prebičat vse ženske 1x dnevno zaradi izvirnega greha in da bi to ideologijo hotel širit...bi me sprejela v tvojo državo? I guess not

Zgodovina sprememb…

ABX ::

Ker krščanska religija ni isto sranje?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

guest #44 ::

ABX je izjavil:

Ker krščanska religija ni isto sranje?


Preberi šeenkrat bolj pozorno moj prejšnji post.

Karaya 52 ::

Lepo da se vlada RS stegne v Bruslju za druge države in kuri kredit za cilj "nove eu jugoslavije + Libije" ki se je Pahorju nekoliko sfižila še vedno pa miga. O integraciji tujcev v Sloveniji pa nima smisla zgubljati besed, ker levica naredi vse da bi se prišleki počutili kot doma. Če to rezultira v novih konflikt, ni pomembno, obratno, to bo parola na naslednjih volitvah! Kriva bo premalo socialna država, premalo državnih projektov, ki prišleku ne navržejo dovolj denarja v žep in zato revež ne more drugače kot s preprodajo drog in občasnim pretepanjem Slovencev, ki postanejo ksenofobi takoj ko opozorijo na probleme. Pred časom sem obiskal Francoza iz Toga, ki je vestno popravljal moje slovnične napake (sem mu hvaležen), na steni pa je imel obešeno sliko Sarkozy, obdano s francosko zastavo. V Fužinah česa podobnega nisem nikoli videl.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Prosil bi za konkreten dokaz, da se nek albanec/srb/bosanec/,... tezje integrira in se noce integrirati v nase okolje. V primerjavi z anglezem/americanom/nemcem/...

Moj nekdanji sef je bil nizozemec, v desetih letih ni spregovoril niti besede slovensko niti ni kazal zelje, da bi govoril slovensko. Po drugi strani je moj zdravnik srb, ki se je naucil slovensko, svoje otroke uci govoriti slovensko (in srbsko) in se je prav lepo integriral.

Vec neintegriranih ex-yu drzavljanov je zgolj zato, ker jih je vec v skupnem stevilu.

USS Liberty ::

BigWhale je izjavil:

Prosil bi za konkreten dokaz, da se nek albanec/srb/bosanec/,... tezje integrira in se noce integrirati v nase okolje. V primerjavi z anglezem/americanom/nemcem/...


Dej BW, saj živimo v Sloveniji in ne na Marsu. V Sloveniji se slovenskega jezika že v prvi generaciji solidno naučijo skoraj vsi tujci od Kitajcev pa do Afričanov in Arabcev. Edino za ex Yu državljane(predvsem za Srbe) je slovenščina vedno bila nek problem, pa četudi so tukaj že 30 let in še vedno mislijo, da je Slovenija nek prvisek Jugoslavije, slovenski jezik pa manj vreden od srbščine oz. srbohrvaščine....

Kako ex yu državljani znajo slovensko, pa lahko vsak vidi, če na TV delajo kakšno reportažo na ljubljanskih ulicah in se lahko vsak nasmeje, ko vsakemu drugemu Ljubljančanu slovenščina dela velike težave in jo govorijo tako, da je vsaka druga beseda srbohrvaška...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Poznam tudi osebka (Hrvat), ki se je lahko naučil nizozemsko (je delal cca 10 let tam), sedaj že +20 let živi v Slo, a v vsakdanjem življenju v Slo še vedno lupa po domače , ne zna povedati enega celotnega stavka brez skakanja v "domačo" govorico - in to v firmi, kjer je vodja ene enote. Poznam tudi en par srednjih let iz Bih, (v Slo oba +20 let) moški govori Slo v redu, ženska še vedno v domače.
Zanimivo da se ex Yugo prebivalci lahko v Avstriji/Nemčiji naučijo Nemščine hitro, a slovenščine v Slo pa ne.

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

Integracija...


jaz si malo drugače zamišljam zadevo, kot si večina predstavlja. Kultura, ki je na enakem nivoju od naše ni tok kritično, če ni integrirana. Redko oz. nikoli se ne pritožujem nad Japonci, sicer bo marsikdo reku, da so pozahodneli, ampak nevem če bi bil Japonec vesel da mu to rečeš. Imajo neko razvito, alternativno družbo naši IMO (moderna japonska, ne stara).

Pač jaz gledam na podkulture in nadkulture (kar ni niti slučajno isto kot nad in pod človek, so just fuck off če tega ne razumeš).
Kultura, ki je zrasla iz shizofreničnih blodenj enega ali več ljudi, vprašanje, če je kaj vredna.
Nek morilski psihič lahko ima svoje vrednote in norme, to ne pomeni, da ga bomo odprtih rok sprejeli.

Skratka, če me bo asimilirala nadkultura se vrjetno ne bom kej preveč pritoževal, če pa podkultura pa vrjetno se bom.
Eni pač si zatiskate oči na dejstvo, da so velike razlike v vrednotah raznih kultur in veliko krat znajo bit negativne.
Če pa vas fascinira kako v kongu žive kurijo prešuštnike in manjše lopove, be my guest oz fuck off!


Pa da ne bo sporazumov...jz ne trdim, da je naša kultura NAJ kultura, ampak le BOLJ kultura.

USS Liberty ::

Pravkar sem videl "integracijo", ko sem preklopil na ZDF in v Berlinu je tekma Nemčija-Turčija, na stadionu pa 3/4 folka v rdečih turških dresih navija za Turčijo... Če ne bi že v naprej vedel, da je tekma v Nemčiji, bi mislil, da igrajo v Istambulu ali Ankari...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

BigWhale ::

Ampak konkretnega ni pa nihce nic povedal.

Jaz tudi "vidim" cisto integrirane ex-yu drzavljane. Vsi govorijo slovensko in nimajo tezav s tem. Zakaj je vase mnenje vec vredno od mojega?

jype ::

asdffghhhhh> Zanimivo da se ex Yugo prebivalci lahko v Avstriji/Nemčiji naučijo Nemščine hitro, a slovenščine v Slo pa ne.

Ker jih kleni Slovenci razumemo in nam ne pade krona z glave, če se ne delamo, da jih ne slišimo, ko govorijo srbohrvaško.

USS Nimitz> na stadionu pa 3/4 folka v rdečih turških dresih navija za Turčijo...

Jaz navijam za Trinidad in Tobago. Ko me boš vidu, boš mislu da si v Novosibirsku!

Precej bolj kot vaše smešne fobije me skrbi dejstvo, da več kot polovica krvno neoporečnih slovencljev ne zna niti govoriti, kaj šele pisati slovensko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Furbo ::

guest #44 je izjavil:

Kakšne vrednote? Vse kot sedaj, le z izjemo multikulturnosti oz sprejemanje ideologij sovražnih do tvoje. Islam je prvi na vrsti, ki se mora odselit.


Kaj vse kot sedaj ? Povej katere vrednote ti zagovarjaš oziroma katerih tvojih vrednot priseljenci nimajo?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

guest #44 ::

Furbo je izjavil:

guest #44 je izjavil:

Kakšne vrednote? Vse kot sedaj, le z izjemo multikulturnosti oz sprejemanje ideologij sovražnih do tvoje. Islam je prvi na vrsti, ki se mora odselit.


Kaj vse kot sedaj ? Povej katere vrednote ti zagovarjaš oziroma katerih tvojih vrednot priseljenci nimajo?


Preberi, si listo človekovih pravic in dodaj oz spremeni:

Freedom from religion je bolj pomebna kot freedom of religion, kar pomeni da v kolikor med tema dvema nastopi konflikt obvelja prvo.
Posamezniki ali skupine, katere vrednote so proti človekovim pravicam oz na tak način, da jih ogrožajo, imajo manjšo vrednost svojega glasu. Pa to nebi veljalo samo za priseljence, ampak tudi za vse interne self induced idiots.
To je v grobem povedano.

Skratka, bolj civilizirana družba ima prednost, če zaradi praktičnih razlogov treba bit malo hinavski, so be it.
Meni za nacionalne meje ni kaj dosti mar. Kot že omenjeno, s kakim japoncem se bom vrjetno manj kregal kot s kakim arabcem.

Ker me, "100 bičev je še premalo" al kako je že kolega iz slotechove lože povedal, ne privlači pretirano.
Žalostno je da se "so called ksenofobi" morejo bojevat tudi za tiste, ki bi najraje razdali svoje pravice v imenu strpnosti. Ah, kaj pa je takega če bi muslimani (ali Irci) pridobili zahtevo o prepovedi kritiziranja religije v ZN!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manjšine, zapis v ustavo, predlog Levice, SDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12723589 (20526) thramos

Ljubljana - najlepše mesto Balkana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13927070 (24322) dzinks63
»

Levica spreminja RTVSLO v Jutel oz. RTV Jugoslavijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13422661 (18711) jype
»

Komunistična propaganda v kitajskih restavracijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5410247 (8603) nevone

Več podobnih tem