» »

laptop polit s šabeso

laptop polit s šabeso

arkas ::

Pred 14 dnevi sem polil računalnik Dell latitude D820 s sokom. Polilo se je z zadnje strani tako da je voda prodrla skozi hladilne špranje. Ukrepal sem hitro tako da sem izklopil baterijo in obrnil računalnik v takšen položaj da je sok lahko stekel iz njega. Naslednji dan sem priklopil baterijo in ga zagnal pri čemer se je takoj vklopil. Po nekaj urah sem računalnik ugasnil vendar je še vedno gorela luč ki kaže da je rač. vklopljen. Ugasnil sem ga "nasilno" pri ponovnem zagonu pa so se prižgale vse 3 lučke za velike črke... in lučka za vkop ki gorele kakšne 5 sekund in za trenutek lučka za wlan. Če ga postiš kakšen dan da ne obratuje ga lahko spet normalno vklopiš.
Danes sem v roke vzel izvijač in kontak sprej in vse skupaj našpricav in nato obrisal, sestavil in vklopil ampak spet isto.
Ima kdo kakšen nasvet kaj bi lahko še storil oz. v katerem delu gre nekaj narobe?

Duhec ::

Odstrani baterijo in odvijači vse pokrove kolikor se jih da na spodnji strani. Nato ga daj na topel radiator in ga kak dan ali celo dva kar pozabi, da se temeljito posuši.
Malo opazuj (če se kje vidi) ali poslušaj ventilator, če sploh ima obrate. Če je sladka tekočina nekako zašla v ležaj potem bo sranje. :)

Kurzweil ::

Ne devaj na radiator, za ventilator podmazat imaš mohensko olje (posebej za računalniški hardware) in obstaja tudi tekočina za vezja čistit. Duhec ti bi mu rad končal začeto ?

arkas ::

ko sem danes laptop odprl je bil že suh oz. malo zapacan od sladkorja, ki sem ga kolikor je bilo vidno tudi odstranil in vse skup pošprical z kontakt sprejem ampak zamanj enako kot prej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: arkas ()

Tarzan ::

Šabesa je kar precej kisla. Lahko da ti v akcijo stopa korozija. Po mojem najbolje je laptop čisto razstavit in temeljito očistit. Potem preveri vse ventilatorje, če se neovirano vrtijo in ne spuščajo kakih čudnih zvokov. Ko se vse skupaj temeljito posuši in si prepričan, da si odstranil vse sledi ki jih je notri pustil tvoj napitek, potem zadevo nazaj sestavi in upaj, da bo še vedno vse lepo delovalo. Vzami si čas in ne hiti preveč. Pusti zadevo, da se dobro posuši in res, potrudi se, da dobiš dol vso sladkasto kislo svinjarijo. Že na kratek rok ti to lahko "sabotira" računalnik.

Drugič ne pij zraven računalnika. :)

arkas ::

ventilatorji se sučejo kot novi. Kaj pa te lučke pomenijo kaj? katero čistilo je za to najprimernejše je kontakt sprej ok?

BigHugo ::

arkas: če že špricaš po laptopu s kontakt sprejem, ga vsaj takrat ne prižigaj oziroma ga pusti vsaj en dan (lahko tudi več) na miru, da se posuši. Zavedaj se, da je ta tvoj kontakt sprej prevoden in z njim narediš več škode kot koristi, če se res dobro ne posuši.
LP BigHugo

Duhec ::

Kurzweil je izjavil:

Ne devaj na radiator, za ventilator podmazat imaš mohensko olje (posebej za računalniški hardware) in obstaja tudi tekočina za vezja čistit. Duhec ti bi mu rad končal začeto ?

Kaj te bega ?
Naj ga da na topel radiator, da morebitna vlaga, ki se še kje zadržuje med ali pod občutljivimi vezji, lepo izhlapi.
Kontakt sprej ni primeren za čiščenje tiskanine s čipi, saj tam ni nobenih kontaktov, ki se sklepajo ali razklepajo, kot npr. kak rele. Osebno bi lepo očistil sladkobe z navadnim čistilnim alkoholom in čopičem pa sušil kak dan.

#000000 ::

Jest sem par politih plat dobesedno opral v banji, topla voda + cet krtačka, splaknil s tušem ter posušil s fenom, dal na topel radiator ter počakal čez noč, drugi dan sestavil in še danes delajo. Najbolj važno je da čimprej po politju zadevo opereš da ne začne dobivat raznih zelenih volkov (korodirati)

arkas ::

dobro opral sem matično ploščo (v torek) in jo sušil do danes vse skup sestavim ampak ko prižgem posveti zelena lučka za 3 sekunde in nič se ne prebudi. Mislite da še sušim ali da je računalnik za v kanto? Ta luč kaj ponazarja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polita grafična kartica

Oddelek: Pomoč in nasveti
253398 (2230) b00mer
»

Mobitel v snegu, kaj storiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
173161 (2009) ziga1990
»

problem z vodo

Oddelek: Pomoč in nasveti
201067 (805) ViperR
»

Kako očistit CPU hladilnik?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91003 (857) drejc112
»

Polil tipkovnico

Oddelek: Pomoč in nasveti
181771 (1295) boštjan

Več podobnih tem