» »

Debian - spodletel upgrade

Debian - spodletel upgrade

Hitch-Hiker ::

Živjo.

Imam eno težavo. Včeraj sem na prenosniku upgradal Lenny-ja. Med tem ko se je upgradal je zmanjkalo baterije (sem počasi iskal polnilc, ker je kazalo da je baterija kako 40% polna).

Potem priklopim in naredim naslednjo bedarijo: ker so bli diski vrženi dol na nepravilen način me ne spusti dokler ne naredim pregleda diska. Ker se mi ni dalo čepet zraven in za vsako stvar posebej govorit "Yes" sem rekel naj privzame odgovor "Yes" in naredi svoje. In je naredil.

Potem pa vem da je treba naredit dpkg -reconfigure -a (se mi ni prvič zgodilo, da je šlo kaj s štromom narobe). No tega pa ne zna naredit ker dpkg-ja kar nekako ni več na sistemu oz. ga ne najde (nisem se še glih kaj dost ubadal s tem, ker je bila pozna ura).
Javi pa da v eni Perl skripti ne najde nečesa (mislim da glih dpkg-ja) sam nimam zdaj pri sebi pa spomnim se tudi ne.

Zanima me sam ali je možno to kako na ne preveč zaj... način popravit ali je bolje, da se ne silim pa enostavno ponovno postavim sistem. Računalnik sicer dela brez problemov, sam instalirat pa upgradat mi ne pusti.

LP.
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo Linux!!

Primoz ::

apt-get dist-upgrade
oz
aptitude dist-upgrade

potem, ko si v etc/apt/sources.list popravil vire na novo verzijo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Hitch-Hiker ::

Očitno nisem ravno dobro opisal problema. Ni šlo za upgrade na novejšo verzijo sistema ampak za namestitev popravkov. Bil je vmes tudi upgarde jedra. In ravno tu se je sesulo.
Sicer pa ne vem, če apt-get dela, če ni zadaj dpkg-ja.
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo Linux!!

redo ::

Hitch-Hiker je izjavil:

Zanima me sam ali je možno to kako na ne preveč zaj... način popravit ali je bolje, da se ne silim pa enostavno ponovno postavim sistem. Računalnik sicer dela brez problemov, sam instalirat pa upgradat mi ne pusti.

Lahko "na roke" poskusiš nainštalirat dpkg paket (nekaj v stilu ar -x dpkg-_1.1x.xx_xxx.deb; cd /; zcat ~/data.tar.gz | tar xv). Samo, če je to narobe, kaj veš, kaj ostalega je še narobe. Ampak glede na to, da verjetno itak nimaš več česa izgubit, se verjetno lahko poigravaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python - pošlji aplikacijo na server

Oddelek: Programiranje
201564 (799) HotBurek
»

[UBUNTU 10.04] GRUB se ne postavi

Oddelek: Operacijski sistemi
336000 (5784) matijaz74
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

1960119933 (35607) RedDrake
»

Nadgradnja starega Debian serverja

2511723 (11321) Poldi112
»

Izšel Ubuntu 6.10 - Edgy Eft

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
385779 (3895) b

Več podobnih tem