» »

Nokia N96 težava z baterijo

Nokia N96 težava z baterijo

Moonpie ::

Že nekaj časa prebiram vaš forum in velikokrat najdem kaj uporabnega tudi zase. ZAKON STE!
No, zdaj pa moj problem. Imam Nokio N96 in sem pred kratkim menjal baterijo, kupil sem originalno. Razlog je bil, ker mi je držala mogoče kakšen dan, potem pa se je telefon kar ugasnil, čeprav je kazalo stanje baterije vsaj še polovica napolnjene. No, ko sem menjal baterijo, se mi problem še vseeno ponavlja. Telefon je updejtan na zadnjo verzijo softwera, vendar nisem opazil, da bi mi po updejtu začelo takole delati. Garancije žal nimam več, tako, da uradni servis odpade. Kaj bi lahko bilo narobe? Kako bi lahko rešil svoj problem?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Lep dan, Gašper

popster ::

Mislim da ti baterija narobe pokaže status in software pa zaradi tega avtomatsko izklopi telefon?

Sem poiskusil vrniti na prejšni software ampak mi noče. @Popster, žal se ne spoznam na telefone in nimam pojma kako to deluje.

popster ::

lahko da moraš očistit kontakte..

S čim pa naj jih očistim? Sicer sem malo bral po tujih forumih, naj bi držala ta Nokia maximalno 2 dni... Ampak meni je prej tudi po 3-4 dni držala...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Moonpie ()

LukaSLO ::

Edina prava izbira je uradni servis - Teleray. Plačaš tisto uro pregleda pa še, če bo treba kaj zamenjati.

Zaenkrat sem si naložil @Battery Extender Lite. Sicer je TRIAL verzija ampak če bo boljše si ga bom kar kupil.

Sedaj sem naredil hard reset mojega telefona. In ko grem pod posodobitve mi pokaže tudi Pyhton. Vendar ga ne naložim. Je morda ta program krivec, da mi "požre" veliko baterije? Kaj sploh je ta program?

Hvala na odgovorih!

MrAs ::

Jaz sem si kupil tole 1100mAh baterijo, pa drži malo dlje kot originalna: Kupi tole 1100mAh baterijo za Nokio, pa bo držala 3 dni:
http://www.mobiplanet.si/Baterija-BL-5F...
MrAs@mobiplanet.net
040 38 37 37

Gregor P ::

Če ti nova originalna baterija ne drži dolgo (oz. praviš da ti je običajno trajala tudi 3 dni, čeprav gre za dokaj požrešen telefon oz. šibko baterijo za takšen mobilnik), potem je zagotovo nekaj narobe s telefonom in pri tem telefonu dvomim, da je samo kaj programskega (ker si dejal, da si povrnil na privzete nastavitve, še prej namestil zadnjo programsko opremo, kar bi pomenilo, da nimaš non-stop prižgane WLAN, bluetooth povezave ipd. in ti tudi sicer noben program ne deluje v ozadju po nepotrebnem), prej kaj fizičnega, strojnega (mimogrede si upošteval navodila proizvajalca, kako in kolikokrat polniti baterijo, da doseže polno kapaciteto?); torej je lahko karkoli od prvega stika z baterijo dalje (kot so ti svetovali čiščenje kontaktov) ... tako da ti morda res preostane samo še pooblaščen servis:8) Če ne drugega, ti lahko morda takoj povedo, kaj bi lahko bilo narobe glede na pretekle izkušnje njihovih strank.

It's a good idea to clean dirty battery contacts with a cotton swab and alcohol. This helps maintain a good connection between the battery and the portable device.
(Vir)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterije v pametnih telefonih (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8114264 (8801) louser
»

Apple znatno otežil menjavo baterij v iPhonu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12324853 (19387) bbf
»

Telefoni imajo čedalje krajšo avtonomijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5913127 (10112) imagodei
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011098 (5281) MrAs
»

n95 - vzdržljivost baterije (strani: 1 2 )

858721 (5612) PrimozR

Več podobnih tem