Forum » Omrežja in internet » Windows 7 kot wireless acces point
Windows 7 kot wireless acces point
axee ::
Torej rad bi zrihtal računalnik, ki je na gigabitni mreži in ima dodatno brezžično mrežno kartico da le ta deluje kot access point.
Preizkusil sem 2 programa, ki naj bi izkoristila Wireless Hosted Network, ki je vključen v Win7:
Connectify (gigabitna mrežna je po instalaciji bottleneckana na 17mbps, ima svoj dhcp)
Virtual Router Manager (se mi sploh ne zažene, sumim problem driverjev za mrežno ker imam tiste, ki jih je win7 naložil sam, to bom še malce pogledal..)
Kako bi to zrihal brez uporabe ukazne vrstice (rabim gui ker bodo uporabljali tudi ostali člani), brez bottleneckanja gigabitne mrežne ter da nima svojega dhcp-ja in uporablja routerjevega, ki je nekje na mreži.
Hvala za odgovore!
Preizkusil sem 2 programa, ki naj bi izkoristila Wireless Hosted Network, ki je vključen v Win7:
Connectify (gigabitna mrežna je po instalaciji bottleneckana na 17mbps, ima svoj dhcp)
Virtual Router Manager (se mi sploh ne zažene, sumim problem driverjev za mrežno ker imam tiste, ki jih je win7 naložil sam, to bom še malce pogledal..)
Kako bi to zrihal brez uporabe ukazne vrstice (rabim gui ker bodo uporabljali tudi ostali člani), brez bottleneckanja gigabitne mrežne ter da nima svojega dhcp-ja in uporablja routerjevega, ki je nekje na mreži.
Hvala za odgovore!
axee ::
Adhoc bi prišel v upoštev samo problem je, da moraš adhoc nastaviti na obeh računalnikih. Se bom zadovoljil tudi, če imam DHCP, samo da pri WHN-ju ne pride do upočasnitve gigabitne mrežne kartice..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava dveh računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1440 (1191) | WilliWack |
» | Postavitev domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19333 (17867) | Vanadium |
» | povezava 1Gbit med 2 laptopiOddelek: Omrežja in internet | 1294 (966) | steev |
» | Gigabitni switchOddelek: Omrežja in internet | 2884 (2338) | ender |
» | Nakup gigabitne mrežne karticeOddelek: Kaj kupiti | 2674 (2294) | PaJo |